Бензин у Македонији

Moja preporuka je zameni evre da ne razmišljaš da li je mislio da je dizel 0.99€ ili je evro 55 ili ti nije vratio 10 denara na naplatnoj i sl.
litar računaj 1 € i zameni onoliko e koliko litara ćeš da sipaš ono preko koristi za putarinu ili da pojedeš nešto negde...

v.

Ja sam se vratio juce, 1l euro dizela na Shellovoj pumpi(predzadnjoj ka Srbiji) 56.5 denara(imam i racun). Evro racunaju 61 tako da po meni tu nema ni K od kradje. Prva pumpa na ulasku mi je nesto sumnjiva jer mi je natocio malo vise goriva nego sto sam ocekivao, a gorivo je bilo 58.5 denara i evro su isto racunali 61. Posto sam bio Tasosu, morao sam i tamo da sipam gorivo 2 puta, a tamo je dizel 1.2 do 1.3 za 1 litar. Po potrosnji(a presao sam ukupno 2500km za 10 dana), rekao bih da je najkvalitetnije gorivo bilo ono na Shelovoj pumpi u Makedoniji. Usput, makedonske pumpe su ocajno prljave(makar ove 2 gde sam svracao), autoput im je ocajan i ja se ne bih uopste nikad tamo zadrzavao.

Ja sam se vratio juce, 1l euro dizela na Shellovoj pumpi(predzadnjoj ka Srbiji) 56.5 denara(imam i racun). Evro racunaju 61 tako da po meni tu nema ni K od kradje. Prva pumpa na ulasku mi je nesto sumnjiva jer mi je natocio malo vise goriva nego sto sam ocekivao, a gorivo je bilo 58.5 denara i evro su isto racunali 61. Posto sam bio Tasosu, morao sam i tamo da sipam gorivo 2 puta, a tamo je dizel 1.2 do 1.3 za 1 litar. Po potrosnji(a presao sam ukupno 2500km za 10 dana), rekao bih da je najkvalitetnije gorivo bilo ono na Shelovoj pumpi u Makedoniji. Usput, makedonske pumpe su ocajno prljave(makar ove 2 gde sam svracao), autoput im je ocajan i ja se ne bih uopste nikad tamo zadrzavao.

Ја не кажем да су патолошки лопови, АЛИ заклињем се у све да ми је човек у ладно рекао да је курс 55 денара за 1 евро, када сам прерачунао испало ми скупо, пошто сам у БГ чуо да је гориво јефтиније!
Не мора да значи да ће да те закину, али не мора да значи ни да неће НЕМА ГАРАНЦИЈЕ! Са денарчићима лепо платиш све и путарине и гориво ОНОЛИКО КОЛИКО КОШТАЈУ, А НЕ ОНОЛИКО КОЛИКО ОТПРИЛИКЕ КОШТАЈУ!

U Makedoniji mozete slobodno da koristite evre. Ja dam za putarinu po 1 evro i ne cekam kusur (40 denara za odlazak i povratak ili 70 dinara), a i gorivo sipam za evre, pri cemu racunaju evro po 60 ili 61, ali razlika je zanemarljiva t.j. 0,02 evra po litri i nikad ne sipam na zadnjoj pumpi pre granice.
Inace cena goriva u Makedoniji je svuda ista (slican princip odredjivanja cene kao kod nas) s time sto se cesto vrsi korekcija. Recimo 19.07 BMB 98 je bio 71.00 denar,a 29.07 je bio 69.50.

Back