Benedikt

• Začetnik teme Začetnik teme pumma
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

pumma

Zainteresovan član
Poruka
150
...zanima me da li je neko citao njegovu knjigu PRICA O KARMI,i zanima me da li ima vise delova(jer ja sam citao PETI ZIVOT-pa pretpotstavljam da ima jos cetiri dela)???Molim za odgovor jer mi je PETI ZIVOT bio veoma zanimljiv,pa bih hteo i ostale "zivote" da procitam.Hvala unapred

pumma:
...zanima me da li je neko citao njegovu knjigu PRICA O KARMI,i zanima me da li ima vise delova(jer ja sam citao PETI ZIVOT-pa pretpotstavljam da ima jos cetiri dela)???Molim za odgovor jer mi je PETI ZIVOT bio veoma zanimljiv,pa bih hteo i ostale "zivote" da procitam.Hvala unapred

Priča o Karmi je knjiga u dva dela-znači drugi deo je Peti život. U prvoj knjizi imaš više poglavlja (prvi,drugi,treći i četvrti život) i to su četiri različite priče, svaka se završava ubistvom, jer glavni lik mora sebi obezbediti put do raja. Četvrta priča mi je najlepša :wink:

Hvala za pomoć.Procitao sam i PRIČU O KARMI i fenomenalna je.Ako mi verujete kupio sam sve njegove knjige-nadam se da su podjednako dobre kao i ove dve

sweet_A:
pumma:

Priča o Karmi je knjiga u dva dela-znači drugi deo je Peti život. U prvoj knjizi imaš više poglavlja (prvi,drugi,treći i četvrti život) i to su četiri različite priče, svaka se završava ubistvom, jer glavni lik mora sebi obezbediti put do raja. Četvrta priča mi je najlepša :wink:
Da,da svi zivoti su u jednoj knjizi.Ja sam to citao jos jako davno,jos u osnovnoj skoli.I ne mogu da se setim sta bese 4. zivot.Mada je onaj razgovor sa svestenikom u zatvorskoj celiji mnooooogo dobar,ono dok ovaj ceka izvrsenje smrtne kazne.Kako se bese zove glavni junak,bese neki maksinanac.Mnogo je dobro opisan i sam pakao i uopste put do pakla...mislim trebalo je smisliti takvu pricu i takvu predstavu pakla i raja.To je knjiga koja menja nacin razmisljanja,bar se meni tkao desilo,mozda zato sto sam je citao kao tinejdzer.Ima i ona knjiga od Benedikta (ime mu je Bozidar,heheh) "Paralelni svet" hronika najvecih svetskih misterija,nestanaka ljudi,brodova,aviona za vreme rata i svega drugog.Preteca Dosijea X,samo je ovo sve zasnovano na argumentima,koliko za to uopste moze biti argumenata.Odlican pisac za sve koji vole misterije o zivotu i smrti.

Jeste, i meni je knjiga mnogo promenila način razmišljanja :arrow: baš mnogo...zapita se čovek posle tih knjiga šta je u stvari istina...
Da, ime mu je Božidar Damjanović Benedikt (sada živi u Kanadi)
A četvrta priča je ono u Parizu...Ma više sam i ja zaboravila, moram je uzeti ponovo. Jer ta knjiga vredi da se pročita još jednom :wink:

Back