Bemti Microsoft!!!!

Evo da se i ja malo umesam:) Pa ljudi, nemojte da se svadjate i nervirate bez potrebe, jer "oni tamo" preko bare -mlate milione i zive u virtuelnim kucama, a mi se zameramo, mesto da si pomazemo,a i da imamo njihovu lovu- sigurno se ne bi dopisivali ovako:))))))))))))))/ne vredjam forum - on je super/. A evo da kazem sta sam i ja svojevremeno nacuo, mada kazem da ni moje mozda nije merodavno:))))
Navodno u Microsoft-u umesto da "puste" Longhorn, oni su to odlozili i mnoge "inovacije":) iz istoga su stavili u XP Service pack-2,posto se digla velika prasina da im "pada sve polako":))))))))))))
A bilo je svojevremeno i nekih prica za integraciju Windows-a i Linux-a, i kao da ce se to zvati LINDOWS,ali izgleda da je sve to palo u vodu:)
Pozdrav svima i cao:)))))

manhunter:
1. Pogotovu sto se jos pravis kao da znas da li je Novell u dobrim odnosima sa MS ili nije.Jel ti to Bill ispricao kad ste bili na kafici onomad???

2. znam sta sam procitao i to jos prosle godine u jednom od najvecih evropskih casopisa koje se bave racunarstvom

3. hajde ti pcelice,pomozi coveku koji je postavio topic

4. kupi traktor da imas cime da se zabavljas..
1. ne, nije mi ispricao to Bili, nego sam jednostavno zakljucio na osnovu brojnih sudskih parnica izmedju Novela i M$a! Svakako, cinjenica da je Novel kupio jednog od vecih proizvodjaca Linuxa sigurno ne doprinosi poboljsanju medjusobnih odnosa...

2. ma, tesko mi je da poverujem u to! Hajde, reci, koji je to casopis? Da sam ja to procitao negde, ne bih poverovao, jer ne vidim kako bi to moglo da bude istina...

3. pa, pomogao sam mu vec - u svom prvom postu sam rekao: "koristim auto-update za Win, kao i besplatne firewall (Kerio), antivirus (Avast) i antispyware (Spybot)" - to je po mom misljenju dovoljno...

4. hehe... ovo bi trebalo da bude uvreda? :lol:

~~~~~

u svakom slucaju, izvinjavam se zbog pregrubih reci, ali nije u redu da ako nesto ne znas (i ja ne znam mnogo toga!) a neko ti kaze nesto, da ti i dalje tvrdis nesto sto je potpuno nelogicno!

pozdrav! :!:

MUZICAR-2005:
A bilo je svojevremeno i nekih prica za integraciju Windows-a i Linux-a, i kao da ce se to zvati LINDOWS,ali izgleda da je sve to palo u vodu:)
Pozdrav svima i cao:)))))

Da, covek je sigurna sam to i procitao, mada, vise se ne zove Lindows vec Linspire. Ipak, projekat iako je izazvao senzacionalno interesovanje na pocetku nije se pokazao kao dovoljno interesantnim za usere.

1. ne, nije mi ispricao to Bili, nego sam jednostavno zakljucio na osnovu brojnih sudskih parnica izmedju Novela i M$a! Svakako, cinjenica da je Novel kupio jednog od vecih proizvodjaca Linuxa sigurno ne doprinosi poboljsanju medjusobnih odnosa...

2. ma, tesko mi je da poverujem u to! Hajde, reci, koji je to casopis? Da sam ja to procitao negde, ne bih poverovao, jer ne vidim kako bi to moglo da bude istina...

3. pa, pomogao sam mu vec - u svom prvom postu sam rekao: "koristim auto-update za Win, kao i besplatne firewall (Kerio), antivirus (Avast) i antispyware (Spybot)" - to je po mom misljenju dovoljno...

4. hehe... ovo bi trebalo da bude uvreda? Laughing

MS se sudu sa pola sveta,to nema veze sa time da li su oni kupili linux(IME,SISTEM).A medjuljudski odnosi se veoma brzo izglade sa par dolara u banci i dobrim mestom u novoj firmi.Kao sto rekoh,lovu ne mozes da napravis bez firme,pa zvala se sad ona suse ili kako vec,procitaj PAZLJIVO moje postove gore da vidis sta sam mislio

prvi si poceo da se vredjas,ovo je bila samo moja normalna reakcija

Nina2:
Covek je verovatno mislio na ovo http://www.mslinux.org/ :lol: :lol: :lol:
Naravno da jesu: :idea: XP je sad aktuelan, pa nisam pomenuo ostale... Uopste, ideja je jasna: MS bi da dobije na bezbednosti, a Linux na jednostavnosti za krajnjeg korisnika.
Sto se Lindowsa tice, to je jednostavno lin distribucija koja je zbog parnice sa MS promenila naziv u Linspire.
@Nina: Onaj MS->Linux sajt je :lol:
@Manhunt: Opravdan nick :wink:

eh...

covek pokusa nekome da pomogne, pa na kraju ispadne kako je "tuzni tridesetogodisnjak koji se smuca po forumu" :lol:

ali, dobro... meni je svejedno, ja sam objasnio kako je i sta je - koga to interesuje, naci ce vise info-a koji ce to potvrditi...

samo za kraj ove "rasprave":
- http://www.mslinux.org/ je obicna zezancija - mislim, ko bi mogao da poveruje u ovo: "MS Linux is released under the provisions of the Gates Private License" :lol: ~ ocigledna aluzija na (GNU) GPL - General Public License*
- Linspire (Lindows) je manje-vise obican Linux sa integrisanim Wine-om (Linux emulatorom Win programa), koji zaista nije postigao znacajan rezultat, jer niko u OpenSource svetu ne zeli tako skupu distribuciju

@ manhunter:
a) "MS se sudu sa pola sveta,to nema veze sa time da li su oni kupili linux(IME,SISTEM)." ~~~ ok, ok... ako ti tako kazes... ja cu ti samo jos jednom reci: M$ NE MOZE da kupi ni ime, ni sam Linux, jer nema OD KOGA da ga kupi, posto je Open Source :roll:
b) hm... PC Magazine? Pa, ne vidim da tamo pise nesto tako (priznajem da nisam detaljno trazio)
http://www.pcmag.com/current_issue/0,1777,i=1630,00.asp
http://www.pcmag.com/current_issue/0,1777,i=1639,00.asp

@ Agaent Orange: trudim se sto vise mogu :roll:

pozdrav svima, uz jos jedno izvinjenje za moje prethodne grube reci!

respect! :arrow:

ZoNi:
eh...

covek pokusa nekome da pomogne, pa na kraju ispadne kako je "tuzni tridesetogodisnjak koji se smuca po forumu" :lol:

ali, dobro... meni je svejedno, ja sam objasnio kako je i sta je - koga to interesuje, naci ce vise info-a koji ce to potvrditi...

- http://www.mslinux.org/ je obicna zezancija - mislim, ko bi mogao da poveruje u ovo: "MS Linux is released under the provisions of the Gates Private License" :lol: ~ ocigledna aluzija na (GNU) GPL - General Public License*
- Linspire (Lindows) je manje-vise obican Linux sa integrisanim Wine-om (Linux emulatorom Win programa), koji zaista nije postigao znacajan rezultat, jer niko u OpenSource svetu ne zeli tako skupu distribuciju

@ manhunter:
a) "MS se sudu sa pola sveta,to nema veze sa time da li su oni kupili linux(IME,SISTEM)." ~~~ ok, ok... ako ti tako kazes... ja cu ti samo jos jednom reci: M$ NE MOZE da kupi ni ime, ni sam Linux, jer nema OD KOGA da ga kupi, posto je Open Source :roll:
b) hm... PC Magazine? Pa, ne vidim da tamo pise nesto tako (priznajem da nisam detaljno trazio)
http://www.pcmag.com/current_issue/0,1777,i=1630,00.asp
http://www.pcmag.com/current_issue/0,1777,i=1639,00.asp

@ Agaent Orange: trudim se sto vise mogu :roll:

pozdrav svima, uz jos jedno izvinjenje za moje prethodne grube reci!

respect! :arrow:

Prvi si poceo da se vredjas,i da mi solis pamet.Ukoliko imamo razlicito misljenje ne moramo odmah da se bijemo,barem je to moj nacin razmisljanja.Malo si mi pokvario inace odlican utisak o ovom forumu,al ajde...
Izvinjenje prihvatam :roll:

Pozdrav svima.Imam pitanje za vas majstore.Kad palim comp javlja mi sledece:
Generic Host Process for Win32 Services
error signature:
szAppName:svchost.exe szAppVer:0.0.0.0.
szModName:unkown szModVer:0.0.0.0.
offset:00000000
Error Report Contens the following files will be
included in this error report:
C:\DOCUME~1\Default\LOCALS~1\Temp\WER6c09.dir00\schost.exe.mdmp
C:\ -----| |---------
\appcompat.txt

Sta ovo sve znaci?I moram li sta uraditi? MOLIM za
odgovor.

ZoNi:
eh...

Halo, pa valjda svako ko ima iole jednu sivu celiju vidi da je zezancija, iz tog razloga sam i dala link, zar stvarno mislis da je potrebno to 'crtanje' :roll:

stefsanja:
Pozdrav svima.Imam pitanje za vas majstore.Kad palim comp javlja mi sledece:
Generic Host Process for Win32 Services
error signature:
szAppName:svchost.exe szAppVer:0.0.0.0.
szModName:unkown szModVer:0.0.0.0.
offset:00000000
Error Report Contens the following files will be
included in this error report:
C:\DOCUME~1\Default\LOCALS~1\Temp\WER6c09.dir00\schost.exe.mdmp
C:\ -----| |---------
\appcompat.txt

Sta ovo sve znaci?I moram li sta uraditi? MOLIM za
odgovor.

Koji antivirus program koristis?

Nina2:
pa valjda svako ko ima iole jednu sivu celiju vidi da je zezancija, iz tog razloga sam i dala link, zar stvarno mislis da je potrebno to 'crtanje' :roll:
heh... nije na pocetku stajalo "@ Nina2" > dakle, nije to "crtanje" bilo namenjeno tebi! :P

a, da li mislim da je potrebno to crtanje? DA, mislim :(

ZoNi:
Nina2:
pa valjda svako ko ima iole jednu sivu celiju vidi da je zezancija, iz tog razloga sam i dala link, zar stvarno mislis da je potrebno to 'crtanje' :roll:
heh... nije na pocetku stajalo "@ Nina2" > dakle, nije to "crtanje" bilo namenjeno tebi! :P

a, da li mislim da je potrebno to crtanje? DA, mislim :(

Zoni bre, s'a je sa tobom?:) Aman, nisam ni mislila meni vec bas drugima...mada, mozda si u pravu, mozda nekim ljudima i treba crtanje...tjah :?

stefsanja:
Nina2:
stefsanja:
Kasperski AV
Kerio Personal Firewall

Jesi li vec uradila skeniranje sa antivirusom i anti
spyware programom?

Da i ciste sam.

Updejtuj antivirus program i probaj ponovo, ovo mi lici na napad (mozda bezuspesan zbog reakcije odnosno crasha svchosta, ali svejedno ti je sistem sada nestabilan)

Druga stvar, moze biti i problem sa HP drajverima.

Back