''...Bože, Bože, di baš ja...''
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Brat dobi nagradu: ubojitu pušku, srebrom okovanu. On pobednički projaha kroz narod, s ledenim smeškom na usnama...
Slovenska;bt256216:Sjajno, OsI...
...ledeni smešak, nagoveštaj...nečeg kobnog, slutim...

Barjaktar podiže kamdžiju na belca, ali je naglo spusti. Koliko zbog oštrog, ledenog pogleda mog brata-kao da ga je iglom u srce taknuo a ne na konja mu zamahnuo-toliko što snaši, sem što je kosu plevom načičkala, ništa nije bilo.

-Nije od ovog sveta.Čini mu se da pod kapom nebeskom postoji neki drugačiji i bolji vilajet od ovog , a ne zna da su svi oni isti.Upamti, kud god putovao, nikud nećeš stići, a zlo će te, kao na svakom putu, sa svih strana vrebati- govoraše ded...
...A brat je voleo da kaže da je čovekov boravak na svetu tamnovanje. Samo kukavice i slabići prihvataju takav život. A njih je, za žaljenje, tma i tmušta.Retki su oni kojima pripada sva slava. Oni, izlažući se velikim opasnostima, traže svakom srcu dragi, tamni vilajet života.
)

Slovenska;bt256249:.
Negde daleko od sela, u šipražju, čudne senke i zastrašujući zvuci, parali su nebo, sa koga se, duginim bojama oslikana, slila suza, kvaseći grivu uzdrhtalog pastuva...bol zemlje i neba u jednoj jedinoj kapi...
![]()

Kada mu čujem topot, san mi se razbije. Ustanem i odšetam do bunara. Zaprepastim se kada ugledam svoje lice u mirnoj vodi. Na čelu mi se ocrtava crna pega, iz noći u noć sve vidljivija.
U prsima osetim jak i iznenadan bol - kao da neko oštrim nožem deli moje srce.