VIRGINIJA
Iskusan
- Poruka
- 6.438
Postoje li bele laži? ili je laž, laž?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ma bela laz je super...to ti je ono kad moras da slazes jer od toga imas korist a da pri tome nikog ne povredis...a tema nije da li je laz laz,naravno da jeste ali je bela benigna...ovo je slozenije pitanje od podele na crno i belo, istinu i laz, dobro i lose...![]()
A da li je prećutkivanje - laž?
Nije; samo je nacin da postedis nekoga istine sa kojom nije spreman da se nosi
laz je laz. na kraju je bitno da li ces znati da pokrivas tu laz sve vreme i da snosis posledice iste ako dodje do tog momenta...
Jeste.Ako je prećutkivanje laž, onda ja lažem.
Ako je prećutkivanje laž, onda ja lažem.
Ali kad me pitaš konkretno, na dupe ću progovoriti, ali neću slagati.![]()
Kakav bi haos nastao kada bismo svi uvek samo istinu govorili.Pa jos da ne sme ni da se precutkuje... ajoj! To bih volela da vidim.
Управо то!
Када нас неко на улици пита:''Како си?'', а ми кажемо:''Добро'', а при томе се у ствари осећамо врло лоше али не желимо да причамо о томе - зар то није лаж?
Када нас колегиница сва срећна пита како јој стоји нова фризура, а ми видимо колико је она срећна и поносна на нову фризуру па не желимо да је повредимо и своје мишљење увијемо у целофан па кажемо:''Лепо ти стоји, мада ми се више свиђала претходна'' (а при томе мислимо ''грооозна је, клемпаве уши су јој баш дошле до изражаја'') - зар то није лаж?
Десетине белих лажи изговарамо сваког дана, само су неки људи свесни тога, а неки се куну да ''никада не лажу'' несвесни да управо тог тренутка изговарају велику лаж!![]()