Belci sviraju bluz

Plavooki Treptač

Ne pušim, ne pijem, imam dobra primanja
VIP
Poruka
95.519
Bluz su bukvalno izmislili crnci ali su ga belci popularisali i podigli na viši nivo. Najviše mi se u svemu tome sviđa da jedni drugima odaju priznanje i veoma često sarađuju.

Povod za temu mi je dao ovaj snimak

Paul Butterfield & Mike Bloomfield • “Last Night” • 1971 [Reelin' In The Years Archive]​

Bloomfield, Kooper, Stills - Super Session - 01 - Albert's Shuffle
Ovo je jedan od najboljih bluz albuma ikada snimljenih i odsviranih. Imam dve ove iste ploce. Jedna je toliko stara i ostecena, "krcka" da se ne moze slusati pa sam nabavio bolju i ocuvaniju plocu. Ipak stare se nisam otarasio. "Harvey`s Tune" je fenomenalna pesma. Bas linija i saksofon u toj pesmi su neverovatni.Ali Al Kuperove Hamond orgulje u pesmi "Stop".... OMG....Ceo album je "must have" za svakoga ko voli i slusa bluz....... Moram da se izlogujem sad...idem da slusam taj album ponovo. See `ya.....

Justin Johnson..... Nema sta ovaj genijalni gitarista nije svirao. Lopatu gitaru, gitaru od kutije za ulje, itd. Ipak moj omiljeni njegov bluz je sa zveckom od prave zmije zvecarke na gitari od devet zica. Inace to je Ceska gitara kompanije "Furch Guitars". ..... Ovom tipu mogu dati flasu Koka Kole i odsvirace bluz na njoj.....

Back