Bela Ladja...

Serija je bila dobra prve dve sezone, treća i četrta su bile ok(Šojić je ostao zanimljiv na nivou prve dve, ali ostali likovi ne), peta i šesta su slabe.

Inače evo ko je sve napustio seriju:

- Milenko Zablaćanski
- Svetlana Bojković
- ona što je glumila Živadinku
- onaj što je glumio Šljivića
- Petar Kralj
- Lane Gutović
- Dubravka Mijatović
- Eva Ras
- Dragan Jovanović
.....

Od gore navedenih većina je igrala ključne likove a čak četvoro su bili navedeni i u najavnoj špici. Mislim da nije bilo domaće serije koju je toiko glumaca napustilo, a na kraju i sam glavni glumac.

Slažem se da je ubacivanje rijalitija potpuni fijasko. Jednostavno Pavić je čiča od 77 godina i teško je očekivati da on piše sa nekom svežinom, ali brate mili kako je ova serija fino počela, a dokle je stigla to mi nije jasno.

Propast i sa Gutovićem i bez njega. Lane je bar otišao u pravu ekipu i tamo će snimiti makar solidan film.

Poslednja izmena:
Serija je potpuno izgubila kompas.

Bože na šta je Pavić spao da mu se glavna radnja serije vrti oko prročanstva u rijaliti šou programu. Da nije smešno bilo bi tužno. Da li je ovo onaj isti scenarista sa kojim su sarađivali najveći glumci i koji je pravio istinska remek dela? Ovo je parodija na njega samog.

Ja pogledam ako sam kod kuće jer nema ništa u 20h.

Serija je užasna. Ne dešava se praktično ništa. Nadam se da je ovaj serijal poslednji i da za 6 epizoda gledamo kraj.

Sta da se radi, neki odlaze, drugi umiru, a novi dolaze. Ja bih radje da nastave da emituju ovu seriju, pa makar i sa novim glumcima. Manje ili vise, ovo je isti tip Blakanskog humora kojeg necete naci nigde u svetu.

Danas je završeno snimanje serije. Posle 6 godine i 90 epizoda, najdugovečnije RTS-ova serija svih vremena završiće se u nedelju.

Da Gutović nije napustio seriju siguran sam da bi serija i duže trajala.

Zanima me samo kako će zatvoriti neke priče koje se vuku od početka serije. Npr. znamo da je Šojić završio u zatvoru, Ćirko je pokrao pare i pobegao, ali zanima me šta će biti sa ostalim likovima. Očekujem jedan traljav kraj bez objašenja šta je bilo sa npr. Pantićem i slično.

Nisam gledao poslednju epizodu, kako se sve završilo? (samo u dve-tri rečenice)

pa šta znam. Prošli izbori, svi ušli u parlament, tamo opet cirkus, završne scene su na beloj lađi gde je neka svadba. Na lađi čitava naša "elita" političari, estrada, ambasadori, tajkuni. Političari i ambasadori po kuloarima dogovaraju Vladu, lađa plovi, a poslednja scena je kada par bednika sedi pored reke i sad kao gledaju u tu lađu i kao sad čekaju. To predstavlja nas građane.

Ima par finih metafora, koja su jednostavne, jer ipak je ovo serija za široke mase.

Npr. ona baba Roska predsedava parlamentom. Iz rijalitija u parlament, na foru sve je to isti cirkus.
Onaj Baćko skida Šojićeve slike u sedištu stranke i kači svoje. Opet jasno šta znači.
I te završne scene su dosta efektne, ako umete da gledate.

Poslednja izmena:
Pa i ne verujem da će on više pisati... ima 79 godina.. Njegov stil prosto više nije savremen. Nekako je penzionerski.

U svakom slučaju velika karijera je iza njega, Bela lađa je bila jako popularna, lepo bi bilo da tako završi karijeru a ne da počinje nove projekte, čiji kraj možda neće ni doživeti.

Pa i ne verujem da će on više pisati... ima 79 godina.. Njegov stil prosto više nije savremen. Nekako je penzionerski.

U svakom slučaju velika karijera je iza njega, Bela lađa je bila jako popularna, lepo bi bilo da tako završi karijeru a ne da počinje nove projekte, čiji kraj možda neće ni doživeti.

Slazem se sa tobom nimil, sta se dogodilo tom coveku koji je napisao tolike dobre domace serije, poput Boljeg zivota, Vruceg vetra, Srecnih ljudi itd... ??? Ovim se samo pokopao...

Pa ostario je. :D Ne može neko biti vrhunski autor 40 godina.

I komedije koje sada za pozorište piše Dušan Kovačević nisu ni prići njegovim starim delima. Sve je to po meni normalan proces.

U principu, ne tako davne 2006 godine sam premijerno gledao "Belu lađu", i dopala mi se, ali kako neko navede, razvukli je ko španske, ma šta španske, kao turske serije :)

Ova serija izgubila je dva izvrsna, cenjena glumca-Petra Kralja i Milenka Zablaćanskog, iako ja Kralja nikako nisam mogao zamisliti kao histeričnog i opaljenog Pantića. Tu bih npr mogao videti Mustafu Nadarevića :)

Back