Bela Ladja...

:zcepanje::zcepanje::zcepanje: jao, jao, jao :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
jadna baba je umrla takoreći na mojim rukama, uz moje veliko zalaganje
:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

E, da ga nema, trebalo bi ga izmisliti. Siv mi ceo dan, a ovaj me Lane nasmeja, i to onako izistinski :zcepanje::zcepanje::zcepanje:
I, da, baš me briga za kvalitet serije, za umetnički aspekat, vrednost ili štagod i kakogod, smešan mi je, bre, uveseli me i baci malo sunca u tmurnu svakodnevicu. Dobra je serija, dobra je i ova i svaka druga koja me bar na tren nasmeje :ok:

Interesantna je ta priča sa babom. :rotf::rotf::rotf:

Mada nije do kraja razjašnjeno kako se Šojić obogatio. Zanimljivo je da su za sve bogataše u seriji smislili nepošten način bogađenja(ovo je podgrevanje ružnog stereotipa, ali ok. Treba naglatisti te stvari). Tako se Ozren obogatio zato što je krao bakarne žice, Petričević jer je nešto prao neke pare ili šta već(to mu je Pantić rekao ali sam zaboravio), Alamunja je sam priznao da je nepošteno stekao na "patnjama mnogih", a Micika se udala za bogatog čiču.:zcepanje:

Ono što može, a i ne mora biti ok u seriji(ja lično to ne simpatišem) je to što se može pročitati politički stav Pavića kroz neke replike. Pa tako scene u kojoj Šojić objašnjava atašeu da smo bombardovani od njegove države, da su ljudi u bolnicama ginuli, da njegovu(atašeovu) državu osećamo za vratom non stop, da smo pod okupacijom, da se deda Stavra džabe borio za slobodu jasno pokazuju autorov stav o tim pitanjima, koja su kod na spoprilično osetljiva. Ili kada Stojković kaže da će MZ opet izmisliti neki Račak(kontraverznii događaj koji je bio povod za bombardovanje Jugoslavije) a Ozren kaže da smo za njih(iz MZ) sada "srpski prijtelji". Pa onda kada se spominje na konferenciji za štampu Kosovo ili Evropa, NATO i sl.
Ako Pavić zaista želi da bude Nušić onda njegova serija ne može da se bavi dnevno-političkim događajima, mora biti svevremena. Za 30 godina svakako neće biti zanimljivo da li biramo Kosovo ili EU(a poznajući RTS ovo ćemo gledati i za 30 godina :cool:). Pravi satiričar kroz pojedinačno opisuje opšte. Pavić je dobar satiričar, ali Bela lađa svakako ( u ovakvim scenama) nema ono što će priču držati aktuelnom i za par decenija. Ne čini to seriju automatski lošom, ali je dobronamerna zamerka.

jao, jao, jao
jadna baba je umrla takoreći na mojim rukama, uz moje veliko zalaganje

E, da ga nema, trebalo bi ga izmisliti. Siv mi ceo dan, a ovaj me Lane nasmeja, i to onako izistinski
I, da, baš me briga za kvalitet serije, za umetnički aspekat, vrednost ili štagod i kakogod, smešan mi je, bre, uveseli me i baci malo sunca u tmurnu svakodnevicu. Dobra je serija, dobra je i ova i svaka druga koja me bar na tren nasmeje
A koga Lane ne nasmeje?Serija je super i mogu istu epizodu da gledam 100 puta,i nikad mi ne dosadi,Uvek se smejem kao da je prvi put gledam....Stvarno je extra.Mnogo bolja od serije Selo gori a baba se ceslja i Moj rodjak sa sela...:D:D:D

Ali serije se jos i razlikuju, nisu bas sve iste ake se setimo Vuka Karadzica, Pop Cira i Pop Spira, Dinastija Obrenovic, idr. Od novijih su to Lisice, Ono kao ljubav - ali nisu popularne i reprizirane po sto puta. A zasto je to tako, sta mislis? Zasto narod ne voli serije koje ne opterecuju...
Ako se osvrnemo na "Rijaliti" emisije koje drmaju Srbiju uspesno (posebno od kad se pojavila Farma) - sto je postalo glavna tema u svakodnevnoj komunikaciji - sta da kazemo u vezi toga! Pa Sojic je u odnosu na one vulgarne i prljave ucesnike - osvezenje!
Nije neka najbolja i najkvalitetnija serija, ali smatram da je Lane sjajan glumac i da je on taj koji drzi paznju.

Ali serije se jos i razlikuju, nisu bas sve iste ake se setimo Vuka Karadzica, Pop Cira i Pop Spira, Dinastija Obrenovic, idr. Od novijih su to Lisice, Ono kao ljubav - ali nisu popularne i reprizirane po sto puta. A zasto je to tako, sta mislis? Zasto narod ne voli serije koje ne opterecuju...
Ako se osvrnemo na "Rijaliti" emisije koje drmaju Srbiju uspesno (posebno od kad se pojavila Farma) - sto je postalo glavna tema u svakodnevnoj komunikaciji - sta da kazemo u vezi toga! Pa Sojic je u odnosu na one vulgarne i prljave ucesnike - osvezenje!
Nije neka najbolja i najkvalitetnija serija, ali smatram da je Lane sjajan glumac i da je on taj koji drzi paznju.

E za ovo sam zahvalan RTS-u sto nije reprizirao.Ta sranja koja se propagiraju kao pokusaji neke "urbane" serije,treba sto pre zaboraviti i ostaviti van domasaja urednika serijskog programa.Za mene su u rangu ovih seljackih,sto kontaminiraju naciju trenutno

Ok, ali... Nije ih reprizirao RTS, zasto? Zato sto se ljudi pale na "Srecne ljude" "Selo gori a baba se ceslja" "Porodicno blago" preciznije, REALNOST.
Posto urbane serije nisu realnost - onda nista. Ali ko voli "urbano"ima stranih serija koje su jos gore i opasnije po "malede urbane ljude" sa kojima se maldi radije poistovecuju nego sa nasima. Da ne nabrajam koje su to.

Ok, ali... Nije ih reprizirao RTS, zasto? Zato sto se ljudi pale na "Srecne ljude" "Selo gori a baba se ceslja" "Porodicno blago" preciznije, REALNOST.
Posto urbane serije nisu realnost - onda nista. Ali ko voli "urbano"ima stranih serija koje su jos gore i opasnije po "malede urbane ljude" sa kojima se maldi radije poistovecuju nego sa nasima. Da ne nabrajam koje su to.

To da je narod prost i voli takav humor,to stoji.Terminom "urbano" se danas najvise manipulise i sve i svasta se podvodi pod taj termin,ali to je duga prica i nije za ovu temu.Poenta je da nema kvalitetne konkurencije tim serijama,da niko nece da zasuce rukave i da se bavi ozbiljnijim temama.Napisala si da su "Blago","Srecni" i "Selo gori..." realnost.Ja se ne slazem sa tim.To je klasicna manipulacija,privid realnosti,jedna iluzija koja se strogo kontrolisano dozira gledaocima

Obozavam Laneta! Gledala sam ga jednom davno u pozoristu... preplakala sam od smeha svih sat ipo. Ali ovu seriju stvarno ne mogu da podnesem. Dno dna! Kao da su sve najgore sto postoji i gamize ovom nasom bednom zemljicom strpali u tu seriju. Jos je jadnije to da gledaoci ustvari gledaju sebe, svoje navike i zivote, groteskno izkarikirane, i crkavaju od smeha.

Hahah Sojic je tzar. :) Ja se iskidam od smeha.

srecko-sojic-novi-premijer!.jpg

Obozavam Laneta! Gledala sam ga jednom davno u pozoristu... preplakala sam od smeha svih sat ipo. Ali ovu seriju stvarno ne mogu da podnesem. Dno dna! Kao da su sve najgore sto postoji i gamize ovom nasom bednom zemljicom strpali u tu seriju. Jos je jadnije to da gledaoci ustvari gledaju sebe, svoje navike i zivote, groteskno izkarikirane, i crkavaju od smeha.

U kom smislu najgore što postoji?

Pa zavisi, da li volis i da na televiziji gledas ono sto te okruzuje u svakodnevnom zivotu ili zelis da bar na kratko pobegnes od svega toga? Ja sam za ovu drugu opciju. Sto da gledam nepismenog Soica kad imam u zgradi 10 takvih minimum... sto je najgore svoj desetorici je Soic idol.

Pa zavisi, da li volis i da na televiziji gledas ono sto te okruzuje u svakodnevnom zivotu ili zelis da bar na kratko pobegnes od svega toga? Ja sam za ovu drugu opciju. Sto da gledam nepismenog Soica kad imam u zgradi 10 takvih minimum... sto je najgore svoj desetorici je Soic idol.

Pazi,ova serija je komedija mentaliteta,klasicna satira...To sto nas narod ne vidi dalje od prsta pred okom i sto idealizuje takve likove,umesto da se stidi sto ima dodirnih tacaka sa takvim likovima,to je...tako...:dontunderstand: :mrgreen:

Pazi,ova serija je komedija mentaliteta,klasicna satira...To sto nas narod ne vidi dalje od prsta pred okom i sto idealizuje takve likove,umesto da se stidi sto ima dodirnih tacaka sa takvim likovima,to je...tako...:dontunderstand: :mrgreen:

E, bas to! Umesto da gledaoci u tim osobinama prepoznaju svoje mane, one postaju obrazac ponasanja kao nesto sto je jako duhovito i pozitivno. Zato sam protiv ovakvih serija, koje jos vise zaglupljuju ionako zatucan narod.

Back