Beda dzentlmenstva

Smorisha

Buduća legenda
VIP
Poruka
41.996
Kancelarija. Dodje simpaticna i frustrirana devojka i mrtva ladna generalno izvredja sve prisutne muskarce bez adekvatnog razloga:"Svi ste vi losi i bezveze, a Ekrem Jevric je baja za sve vas.".(namerno uzimam najgori primer, ali poredjenje naravno moze biti i blaze)

Muskarci bi verovatno cutali i ignorisali ili joj rekli nesto tipa:"Sto si ljuta maco?" i slicno ili bi uputili neki samo malo zajedljiviji i agresivniji komentar koji bi je naravno mnogo uvredio :roll:, a s obzirom kako se zene drze ko malo vode na dlanu pojedinacni muskarac bi mogao da dodje u neku nepovoljnu situaciju.

Kada bi nesto slicno pokusao muskarac sa prisutnim zenama i rekao im da je Mimi Oro/Vendi super zena, a da su one manje vredne od nje, garantovano bi ga sve u horu napusile, proglasile ludakom, manijakom i bolesnikom i pozvale obezbedjenje da ga izbaci, zar ne?

Pitanja:

1) Da li mislite da je sve ovo zaista ovako ili ne?

2) Neko je pominjao da su muskarci obicno tunjaviji od zena. Da li mislite da je to zato sto su im ovakvim drustvenim pravilima "ruke vezane"?

3) Da li mislite da je ovakva danasnja situacija posledica dzentlmenstva ukombinovanog sa feminizmom gde se skoro sva drustvena moc daje zenama?
Ili mislite da je razlog tome "zabalavljenost muskaraca za suprotnim polom"?

4) Da li vam se cini da muskarci koji gledaju sebe i svoje interese i ne obracaju paznju na zenske hirove i prohteve cesto bivaju oznaceni kao sebicni, neozbiljni, deca, probisveti i vagabundovi?

5) Da li vam se cini da ovakvim drustvenim odnosima muskarcu cesto ostaje malo prostora za licni integritet i cesto biva sveden na jednu vrstu sluge?
Sto bi knez Andreja u "Ratu i miru" rekao:"Nikad se nemoj zeniti Pjer, jer ces biti sveden na nivo lakeja u velikom salonu!".

Poslednja izmena:
2 - ma jok muskarci su prosto uglavnom mnogo sutilniji detijiji kulturniji pažljiviji itd itd... šta će kad se nagledaju kojekakvih oštrokondži i vrsiski, nije lepo ni da je vređaš ni da je odalamiš, ma muškarci su zlatni a žene... pa ustalom pogledajte ova dva pdf-a
3 - razlog je suptilna muška priroda. naravno osnovni prerogativ je neravnopravnost polova pošto žene koje bi feminzam pantalone emancipaciju ne da ne bi da voze trolejbus uglavnom nego ne bi ni da povuku kesu 200m iz maksija
4 - nesam školovala. muškarac ako je jak u ruke u gaće ili u novčanik potpuno ga zabole za šta je označen
5 - to je već društveno foliranje u vezi sa stavkom 3 znači savij kičmu služi mazi pazi da za uzvrat ne dobiješ ništa ili malo i to jedva

mislim da su opisane situacije ..hipoteticke sa svim sto ide u vezi s hipotetikom

- - - - - - - - - -

kad bi mene neko npr pito sta bi ti uradiJo u ovoj ili onoj situaciji ..sta god da kazem bi verovatno bila laz jer kad bi se zaista zateko u toj situaciji najverovatnije bi uradio nesto potpuno sesto od navedenog sta BI..
mozemo da zamisljamo do 100 I nazad..ali je to hipotetika..( psiho testovi :roll: )

Znam samo ako bi udario nekog olosa od zene koja je ekstra piccka, pred deset muskaraca, da bi svi skocili nju da brane. Niko od njih ne bi posao od toga da je ona mozda necim isprovocirala muskarca. Muskarci su generalno volovi kad su zene u pitanju.

3) Da li mislite da je ovakva danasnja situacija posledica dzentlmenstva ukombinovanog sa feminizmom gde se skoro sva drustvena moc daje zenama?
Da, upravo tako!

Dovoljno je pogledati oko sebe.
Svuda ćeš videti pozive "protiv nasilja nad ženama" a svesno se zanemaruje opšte nasilje u kome žene itekako učestvuju kao nasilnici.

Da, upravo tako!

Dovoljno je pogledati oko sebe.
Svuda ćeš videti pozive "protiv nasilja nad ženama" a svesno se zanemaruje opšte nasilje u kome žene itekako učestvuju kao nasilnici.

pa zato sto se pod nasiljem obicno podrazumeva fizicko..a oblika nasilja je mali million pri cemu fizicko nasilje biva medju najmanje zastupljenim uopste..najzastupljenije je psihicko pa pravno

Neka proba da dodje kod mene u ordinaciju bilo koja opajdara pa i da pomisli nesto od pobrojanog ili slicno da kaze.
Preventivno ih odmah docekam sa "Gde si posla gnjiloguza polovnjaco ajde mars napolje i ne ulazi bez poziva.

Kancelarija. Dodje simpaticna i frustrirana devojka i mrtva ladna generalno izvredja sve prisutne muskarce bez adekvatnog razloga:"Svi ste vi losi i bezveze, a Ekrem Jevric je baja.".(namerno uzimam najgori primer, ali poredjenje naravno moze biti i blaze)

Muskarci bi verovatno cutali i ignorisali ili joj rekli nesto tipa:"Sto si ljuta maco?" i slicno ili bi uputili neki samo malo zajedljiviji i agresivniji komentar koji bi je naravno mnogo uvredio :roll:, a s obzirom kako se zene drze ko malo vode na dlanu pojedinacni muskarac bi mogao da dodje u neku nepovoljnu situaciju.

Kada bi nesto slicno pokusao muskarac sa prisutnim zenama i rekao im da je Mimi Oro/Vendi super zena, a da su one manje vredne od nje, garantovano bi ga sve u horu napusile, proglasile ludakom, manijakom i bolesnikom i pozvale obezbedjenje da ga izbaci, zar ne?

Pitanja:

1) Da li mislite da je sve ovo zaista ovako ili ne?

2) Neko je pominjao da su muskarci obicno tunjaviji od zena. Da li mislite da je to zato sto su im ovakvim drustvenim pravilima "ruke vezane"?

4) Da li vam se cini da muskarci koji gledaju sebe i svoje interese i ne obracaju paznju na zenske hirove i prohteve cesto bivaju oznaceni kao sebicni, neozbiljni, deca, probisveti i vagabundovi?

5) Da li vam se cini da ovakvim drustvenim odnosima muskarcu cesto ostaje malo prostora za licni integritet i cesto biva sveden na jednu vrstu sluge?
Sto bi knez Andreja u "Ratu i miru" rekao:"Nikad se nemoj zeniti Pjer, jer ces biti sveden na nivo lakeja u velikom salonu!".
3
Feministkinje zapravo smatraju da je "džentlmenstvo" jedna vrsta seksizma, koliko god čudno zvučalo.
Ja na to ovako gledam, žena se ovako ponaša smatrajući da je u ravnopravnom položaju (feminizam), a muškarci na nju gledaju kao na osobu koja nije u ravnopravnom položaju sa njima (džentlmenstvo).

3
Feministkinje zapravo smatraju da je "džentlmenstvo" jedna vrsta seksizma, koliko god čudno zvučalo.
Ja na to ovako gledam, žena se ovako ponaša smatrajući da je u ravnopravnom položaju (feminizam), a muškarci na nju gledaju kao na osobu koja nije u ravnopravnom položaju sa njima (džentlmenstvo).

feministkinje a I ostale zene koje hoce da budu tretirane ravnopravno treba da prestano da to hoce I pocnu da se ravnopravno I ponasaju..
ako hoces da budes ravnopravan sa nekim to samo htenje ce te vecito ciniti neravnopravnim

3
Da, verujem da tako misle, ali mi se cini da je to sve malo drugacije.

Najprostije gledano, na birou zenama nece nuditi da rade u rudnicima.:kafa: Eto primera dzentlmenstva koje ce i feminizam podrzati.:kafa:

Dzentlmenstvo + feminizam je upravo dovelo da neka nadrndana i bahata zena pa makar bila najruznija veruje da je daleko vrednija od svakog muskarca i bez problema bi u nekoj problematicnoj situaciji digla ruku na njega sve i da je nepoznat, a onda se uzasavala :roll: ako bi joj on uzvratio.

Takve bi da gazduju svima.

Kancelarija. Dodje simpaticna i frustrirana devojka i mrtva ladna generalno izvredja sve prisutne muskarce bez adekvatnog razloga:"Svi ste vi losi i bezveze, a Ekrem Jevric je baja za sve vas.".(namerno uzimam najgori primer, ali poredjenje naravno moze biti i blaze)

Kada bi nesto slicno pokusao muskarac sa prisutnim zenama i rekao im da je Mimi Oro/Vendi super zena, a da su one manje vredne od nje, garantovano bi ga sve u horu napusile, proglasile ludakom, manijakom i bolesnikom i pozvale obezbedjenje da ga izbaci, zar ne?.
I normalna zena i normalan muskarac bi se nasmejali na ovakve budalastine i to onako od srca.
Na nivo diskusije na tu temu se ne mozes spustiti ako nisi moron (muski ili zenski, nevazno)

- - - - - - - - - -

Muskarci, nemojte potcenjivati moc dzentlmenstva!!!
Inteligentan dzentlmen koji zna sta radi je veoma mocan muskarac!!! Mnogo mocniji od bilo kakvog grubijana, kao sto je i zenstvena zena koja zna sta radi mnogo mocnija od bilo kakve feministkinje.

NB ne brkati dzentlmenstvo za ulizistvom!!!

Poslednja izmena:
greska!
sam odlucujes sta ces biti!
kukavicluk cesto od ljudi pravi ulizice, ali za to im nije krivo drustvo vec oni sami!
nedostatak kicme i karaktera je licna osobina, i ne treba ovo uopstavati na sve muskarce

Nemojte strah od napustanja i papucarstvo tumaciti kao dzentlmenstvo, jer to nije to.

Biti dzentlmen je superiorna pozicija, covek koji je mocan, koji drzi do sebe, pa se ne boji da ukaze cast i drugome, kao mocni bogatas koji rado i bez problema moze da cascava koga hoce, ali se ne da vuci za nos, tu je granica, ON odlucuje dokle dopusta da se ide.

Papucar nastupa sa pozicije nemoci, ocajnik koji se bori za tudju paznju i tudje mrvice, preplasen da nije dovoljno dobar...

Budite dzentlmeni, to je divno!:heart:

- - - - - - - - - -

ne cute :lol:

- - - - - - - - - -

Znam samo ako bi udario nekog olosa od zene koja je ekstra piccka, pred deset muskaraca, da bi svi skocili nju da brane. Niko od njih ne bi posao od toga da je ona mozda necim isprovocirala muskarca. Muskarci su generalno volovi kad su zene u pitanju.
Bio bi vo ako bi je udario, ako nemas bolji mehanizam da je otkacis, cak i ponizis, nego da se sluzis fizickom silom.
Inteligentan covek ima suptilnija i mocnija oruzja od siledzijstva, zar to ne znate?:neutral:
(odnosi se i na fizicki napad na drugog muskarca, podjednako je glupo i inferiorno)

- - - - - - - - - -

pa zato sto se pod nasiljem obicno podrazumeva fizicko..a oblika nasilja je mali million pri cemu fizicko nasilje biva medju najmanje zastupljenim uopste..najzastupljenije je psihicko pa pravno
psihicki moze da te maltretira samo neko inteligentniji od tebe, ne potcenjujte musku pamet, tu niste slabiji od zena, a fizicki jeste jaci (govorim o vecini)

- - - - - - - - - -

feministkinje a I ostale zene koje hoce da budu tretirane ravnopravno treba da prestano da to hoce I pocnu da se ravnopravno I ponasaju..
ako hoces da budes ravnopravan sa nekim to samo htenje ce te vecito ciniti neravnopravnim
mnogo je tu zloupotreba kao i u drugim pokretima, gej, anti gej i sl. svi su podjednako mucni, lazni i manipulativni

Poslednja izmena:
Da, verujem da tako misle, ali mi se cini da je to sve malo drugacije.

Najprostije gledano, na birou zenama nece nuditi da rade u rudnicima.:kafa: Eto primera dzentlmenstva koje ce i feminizam podrzati.:kafa:
Nije ti dobar primer, muskarci generalno imaju vise mogucnosti za zaposljavanje i to iz mnogo razloga, nisu gluplji, jaci su, nece radjati... treba biti posten pa reci istinu

ako si za bolji posao od posla u rudniku, onda neces tamo ni raditi
ako nisi za bolje, to je sansa vise, zenu ne bi tamo primili

Dzentlmenstvo + feminizam je upravo dovelo da neka nadrndana i bahata zena pa makar bila najruznija veruje da je daleko vrednija od svakog muskarca i bez problema bi u nekoj problematicnoj situaciji digla ruku na njega sve i da je nepoznat, a onda se uzasavala :roll: ako bi joj on uzvratio.

Takve bi da gazduju svima.
Kakve veze ima sta neka feministkinja ili bilo ko misli o sebi? I ja mogu da mislim da sam bilo sta, pa cinjenice govore sta realno jesam, a sta nisam (btw zanimljivo da si samo lepotu uzeo kao parametar vrednosti).

Muskarac ne sme da dozvoli da ga zena udari, to ni slucajno, ali kao fizicki jaci ima mogucnost da je zaustavi, naravno da nije dopusteno ni da udara zene.

To sto bi neko da gazduje i dalje ne znaci da ce to i moci. Slabi muskarci dopustaju da se njima gazduje, a onda kukaju kakve su zene, a ne kazu za sebe da su nikakvi kad to dopustaju. Toliko su kukavice da se ne usudjuju to da priznaju makar sebi, nego im je kriv feminizam sto nemaju snage da okrenu ledja i odu.

Momci, budite realni i bice vam mnogo bolje. Drzite do sebe i napustajte situacije i ljude gde niste postovani, a nemojte da kukavicki trpite svasta da vas ne bi ostavili, a onda su vam krivi drugi, a ne vas kukavicluk

Samo hrabro, dostojanstveno i dzentlmenski i bicete neodoljivi, to je tako muski!!! ;)
(moc, zastitnistvo i neznost, valjda znate i sami... )

Poslednja izmena:
Kakve veze ima sta neka feministkinja ili bilo ko misli o sebi? I ja mogu da mislim da sam bilo sta, pa cinjenice govore sta realno jesam, a sta nisam (btw zanimljivo da si samo lepotu uzeo kao parametar vrednosti).

Pa rec je o povrsnom odnosu poznanika ili saradnika ili mozda cak prolaznika da tako gde teoretski dodje do konflikta. Ljudski poslovni, a mozda i svaki drugi odnosi su sve vise prolazni i povrsni.
Tempo i nacin zivota to diktira. Vise u tom duhu govorim.

- - - - - - - - - -

To sto bi neko da gazduje i dalje ne znaci da ce to i moci. Slabi muskarci dopustaju da se njima gazduje, a onda kukaju kakve su zene, a ne kazu za sebe da su nikakvi kad to dopustaju. Toliko su kukavice da se ne usudjuju to da priznaju makar sebi, nego im je kriv feminizam sto nemaju snage da okrenu ledja i odu.

Postoje situacija gde ne mozes otici vec moras stand ground and fight.

- - - - - - - - - -

Muskarac ne sme da dozvoli da ga zena udari, to ni slucajno, ali kao fizicki jaci ima mogucnost da je zaustavi, naravno da nije dopusteno ni da udara zene.

Bahatost zena cesto ide predaleko. Zamisli situaciju gde muskarac prijavi lekarskoj inspekciji neku pokondirenu tikvu od doktorke koja je sabotirala lecenje jednog od njegovih roditelja, nije htela da da neke upute, krajnje nemarni odnos prema pacijentima. Probaj pred lekarskom inspekcijom da joj kazes da je zloupotrebila polozaj i da joj treba oduzeti lekarsku dozvolu, da je uradila ovo ili ono i da vidis kako ce da se ponasa. Moze da se desi da fizicki nasrne pa da muskarca optuzi za fizicki napad ako isti odgovori cak i da je to upravo odgovor u sprecavanju nasilja nad njim, a nikako nanosenja fizicke povrede njoj.

Muskarci se lako "pretvaraju" u nasilnike, ludake i bolesnike sve i da su najvece dusice.

- - - - - - - - - -

Momci, budite realni i bice vam mnogo bolje. Drzite do sebe i napustajte situacije i ljude gde niste postovani, a nemojte da kukavicki trpite svasta da vas ne bi ostavili, a onda su vam krivi drugi, a ne vas kukavicluk

Ovde nije toliko rec o partnerskim koliko o drustvenim odnosima.

- - - - - - - - - -

Biti dzentlmen je superiorna pozicija, covek koji je mocan, koji drzi do sebe, pa se ne boji da ukaze cast i drugome, kao mocni bogatas koji rado i bez problema moze da cascava koga hoce, ali se ne da vuci za nos, tu je granica, ON odlucuje dokle dopusta da se ide.

Opet ponavljam. Dzentlmen je istrebio Mohikance koji nikako nisu bili dzentlmeni. Dakako superiorna pozicija, zar ne?

@Distance

Isuvise "sve ce to narod pozlatiti" fraza.;)

Dzentlmeni su napisali "Poslednjeg Mohikanca". Jel dovoljna ova insuinacija ili je potrebno da pisem referat?

Ok, ako tako mislis. Ja o dzentlmenima imam jako lepo misljenje, i to su muskarci koji uzivaju u tome sto su muskarci i ne osecaju se ugrozeno od zena, naprotiv! ovi drugi koji se svega plase, a narocito zena, kukaju nad muskom sudbinom, ali ja to i ne zovem muskarcima

ne moras da pises referat, ja sam temu ocigledno shvatila drugacije

- - - - - - - - - -

Ljudi, da li mozete da zamislite nekog uspesnog muskarca kako drhti pred tim sta ce feministkinje da ocekuju od njega i kako ce da ga ocene :lol:
uozbiljite se pobogu...

Back