Beba pronađena u kolicima na ulici u Kragujevcu

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Prema porodičnom zakonu, žena je ta koja odlučuje o svom telu i o radjanju. Što znači da se druga strana malo šta pita.
Ukoliko otac nije želeo dete, a očigledno je da nije, majka je trebala da zna sa čim će se suočiti kada samostalno rodi dete.
Trebali su bolje da promisle o svemu.
Bas zato sto se muskarac malo sta pita, potrebno je maksimalno pomoci momcima da znaju sta moze da ih ceka a ne da ih drustvo podstice na neodgovornost.
Oni kontrolisu zacece. Nema ga ako musko to ne zeli.
Zasto bi imao dijete koje ne zeli i placao alimentaciju ako ne mora.
Ono sta je jos gore je ako mucenik zeli a zena ili ne zeli dijete i abortira ili zadrzava dijete a ne zeli njega kao oca, pa njega iskljuci.

Ево моја сестра има другарицу... Удала се, обоје хтели дете, он је бар тако тврдио, сва срећна дочекала порођај, средили стан, све по протоколу. Како се беба родила, он се окренуо, није могао више ни да јој приђе, као да му се гадила. Ни беба га није занимала, као турско гробље. И она шта ће, после неких пола године када је он одбијао и разговор и све, као неко надурено дете, покупила бебу, отишла код својих и предала папире за развод.
Свега има.

Bas zato sto se muskarac malo sta pita, potrebno je maksimalno pomoci momcima da znaju sta moze da ih ceka a ne da ih drustvo podstice na neodgovornost.
Ono sta je jos gore je ako mucenik zeli a zena ili ne zeli dijete i abortira ili zadrzava dijete a ne zeli njega kao oca, pa njega iskljuci.
Да, а о томе се јако мало прича.

Da se razumemo, ja se ne slažem sa tim da muškarac nema nikakvog uticaja na to da li će dete biti rodjeno ili ne. Ako su ga zajedno pravili, neka i zajedno odluče o rodjenju ili abortusu.

Napravi se u trudnoci pauza u bliskosti,malo treba vremena da se ogugla i zapostave jedno drugo
У трудноћи не, можда првих месеци по порођају. Али то се некако нормално превазилази код нормалних људи.

Мојој другарици је муж рекао како више њене груди не посматра као сексуалну жељу него мајчински симбол. Мени то нешто било старшно када ми је рекла. Али је она то сасвим нормално прихватила. И ту се, ето, разликујемо.

Тачно, само често превидимо једну ствар. Да у неким случајевима особу заиста упознамо тек када са њом добијемо дете.
To se u psihologiji objašnjava činjenicom da muškarac voli dete ukoliko voli njegovu majku, to je srazmerna ljubav...

У трудноћи не, можда првих месеци по порођају. Али то се некако нормално превазилази код нормалних људи.

Мојој другарици је муж рекао како више њене груди не посматра као сексуалну жељу него мајчински симбол. Мени то нешто било старшно када ми је рекла. Али је она то сасвим нормално прихватила. И ту се, ето, разликујемо.
To je onaj sindrom madone i koorve...

To se u psihologiji objašnjava činjenicom da muškarac voli dete ukoliko voli njegovu majku, to je srazmerna ljubav...
И то често пракса оповргне.
Људи се разиђу, нема емоција, али су посвећени и наклоњени деци.
Ево, мој отац је свако мало обнављао однос са мојом мамом а о мени никада није водио рачуна. Он мене не познаје. Од 5.-6. године ме је видео 3 пута на улици у пролазу. Али, они су посебна, патолошка прича.

Мислим да је ту ствар у зрелости и одговорности. А када си на то спреман и љубав расте уз то дете. Па ни ја своје нисам волела чим сам га родила као што га волим сада. Јесам бринула, али је љубав сваки дан расла.

Ma i neka pauza od par nedelja pravi stranca od partnera,kao da se vracaju na pocetak,oboje treba da su svesni da se dodatno moraju truditi zbog tih ''drugih stanja'' u koja ulaze

Da se razumemo, ja se ne slažem sa tim da muškarac nema nikakvog uticaja na to da li će dete biti rodjeno ili ne. Ako su ga zajedno pravili, neka i zajedno odluče o rodjenju ili abortusu.
Ne mozes uticati na tudje planove, zelje, namjere...ali na svoje postupke mozes.
Nazalost, mnogo nas je odgajano sa savjetima starih ljudi, uci si skolu da ni od koga ne zavisis. To govori o njihovom iskustvu. Covjek mora o sebi da brine a ne da se stihijski ponasa.
Roditelji rade stvari licnih pobuda a pravdaju ih brigom o djetetu.
Partner radi stvari iz svojih a obecava posvecenost...
Nazalost, moras biti spreman da cak i najmiliji imaju licnu agendu.
Ko moze toj zeni ili muskarcu da garantuje da onaj drugi ima cak i casne namjere? Niko.
Koliko zena zeli dijete i ne zanima ih muskarac. Ima podrsku porodice, ostane trudna i cao, ti se slikaj. Nemas uticaj tu.
Kao sto otac djeteta ode. Zena se posveti porodici, odustane od posla, ne radi, nema uplacene doprinose, on digne sidro i odluci da se sveti nebrigom o djetetu.
Tu nema garancije. Jedino da covjek zaista prestane da radja djecu samo iz strasti. Prvo seks pa sve drugo. Mora da se upozna covjek. I da se pomiri ako zatvara oci nad manama kada ih vec vidi

И то често пракса оповргне.
Људи се разиђу, нема емоција, али су посвећени и наклоњени деци.
Ево, мој отац је свако мало обнављао однос са мојом мамом а о мени никада није водио рачуна. Он мене не познаје. Од 5.-6. године ме је видео 3 пута на улици у пролазу. Али, они су посебна, патолошка прича.

Мислим да је ту ствар у зрелости и одговорности. А када си на то спреман и љубав расте уз то дете. Па ни ја своје нисам волела чим сам га родила као што га волим сада. Јесам бринула, али је љубав сваки дан расла.
I opet se ne može uspostaviti neka generalizacija, jer uvek ima odstupanja, kao u tvom slučaju.
I to je sve život...učimo ga na sopstvenoj koži

Napravi se u trudnoci pauza u bliskosti,malo treba vremena da se ogugla i zapostave jedno drugo
Meni je jedna starija zena, onako usput dala savjet. Nemoj nikada da zapostavis muza zbog djece.
A ja drzim bebicu, zarozala se, malo spavas pa nisi bas pun nekog elana...i ladno, ako je kljuc dobrog braka da mu titram i kad mi nije do zivota, znaci nije pitanje da li cu se razvesti, nego samo kada.

Мени су и ти што више воле партнере од деце уз причу- деца одлазе а ми остајемо, исто мало ћакнути.
To zavisi od kulturnog podneblja i nasledja.
Npr. mi pripadamo istočnoj kulturi i kod nas je nastresniji dogadjaj smrt deteta...
U zapadnoj je smrt bračnog partnera, jer je bio tu pre deteta, a i sa njim može da se napravi novo dete...
To je bio neki primer iz udzbenika mentalne higijene

Meni je jedna starija zena, onako usput dala savjet. Nemoj nikada da zapostavis muza zbog djece.
A ja drzim bebicu, zarozala se, malo spavas pa nisi bas pun nekog elana...i ladno, ako je kljuc dobrog braka da mu titram i kad mi nije do zivota, znaci nije pitanje da li cu se razvesti, nego samo kada.
A on je presvetli car i treba da pišnem u gaće svaki put od sreće kad ga vidim..

To zavisi od kulturnog podneblja i nasledja.
Npr. mi pripadamo istočnoj kulturi i kod nas je nastresniji dogadjaj smrt deteta...
U zapadnoj je smrt bračnog partnera, jer je bio tu pre deteta, a i sa njim može da se napravi novo dete...
To je bio neki primer iz udzbenika mentalne higijene
Tu moze biti i do same terminologije, neko pod voljeti vise nazove onoga kome se vise posveti.
Kao sto se slabijem djetetu posvete vise. Mozda ga ne vole vise, ako i postoji govor o razlici u jacini emocija prema djeci ali su svjesni da ono trazi vise brige.
Tako i svijest o tome da partner ostaje a djeca idu, izaziva potrebu da se partnerski odnos posveceno njeguje, dok im odrastanje djece mozda ide lagano i spontano.

Pa ok moze i muz da ode na sluzbeno putovanje i umoran bude cesto opet je jasno da ce doci kraj,nazovimo titranjem ali se setimo kakva je bila zelja na pocetku,ako se oboje ne potrude neminovan je razlaz,nego izostane i prica i lepa rec,makar neka neznost i bez sexa,svi su nardkani nije im ni do cega ali posledica ce biti i oboje su krivi

Tu moze biti i do same terminologije, neko pod voljeti vise nazove onoga kome se vise posveti.
Kao sto se slabijem djetetu posvete vise. Mozda ga ne vole vise, ako i postoji govor o razlici u jacini emocija prema djeci ali su svjesni da ono trazi vise brige.
Tako i svijest o tome da partner ostaje a djeca idu, izaziva potrebu da se partnerski odnos posveceno njeguje, dok im odrastanje djece mozda ide lagano i spontano.
Moguće, samo je bilo drugačije postavljeno.
Lista najstresogenijih dogadjaja po jednoj i drugoj kulturi i ovo su bila prva mesta

Back