Beagle-da li koristite pse u lovu

• Začetnik teme Začetnik teme vilus
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

vilus

Iskusan
Poruka
5.145
Imam izuzetnu rasu gonica koja se kod nas ne koristi za lov,barem ja jos nisam upoznala ikog ko je lovio sa ovim psima.
gonici,jako popularni u v.britaniji. izuzetni lovci na zeceve,lisice,pa cak i na divlje svinje!

Ako neko zeli da sazna vise o ovoj rasi neka se javi.

Bigl uz svu poularnost koju uziva na ostrvu, ne moze da se meri u radu na terenu sa nasim autohtonim rasama gonica, a imamo ih racunajuci ex-yu podosta. Ipak zarad bogatije kinologije (na tom polju treba grabiti ka evropi npr. a ne u njihovim zakonima koji se kose sa nasom tradicijom) licnog sam misljenja da je svaki trud u vezi zazivljavana rase na ovim prostorima za svaku pohvalu

kamper2:
Bigl uz svu poularnost koju uziva na ostrvu, ne moze da se meri u radu na terenu sa nasim autohtonim rasama gonica, a imamo ih racunajuci ex-yu podosta. Ipak zarad bogatije kinologije (na tom polju treba grabiti ka evropi npr. a ne u njihovim zakonima koji se kose sa nasom tradicijom) licnog sam misljenja da je svaki trud u vezi zazivljavana rase na ovim prostorima za svaku pohvalu
Da li si lovio sa biglom kad tvrdis da se ne moze meriti sa nasim autohtonim rasama?

kamper2:
Ne svidja ti se moj post??? Pa to je iskreno misljenje i trebalo bi mi dosta vremena da ispisem zasto je to tako ali jeste, i nije bilo nikakvog podcenjivanja rase sa moje strane, cak sam na kraju i pohvalio zalaganje tvoje vilus-ali dzabe
nisi me razumeo,ja necu da svojim posom podcenjujem ni jednu rasu. nisam rekla da mi se ne svidja sta si napisao,samo pitam da li si lovio sa biglom.
ja volim da cujem misljenje drugih,a kad je iskreno onda jos vise.
zanima me na osnovu cega tvrdis da su nasi gonici bolji,necu raspravu nego neobavezno caskanje.

Spadam u onu vrstu ljudi koja izuzetno voli gonice i lov gonicima. Kada je u pitanju lov biglovima njih sam vidjao samo na izlozbama i zaista nisam imao prilike da ih vidim u prakticnom lovu. Ako mozes da organizujes neki lov sa biglovima rado bih tome prisustvovao da vidim kako rade. Iskreno zbog njihove velicine nisam bas siguran kako bi se ponasali u nasim brdsko planinskim lovistima.Pozdrav.

Ja cuvam bigla, zivim u stanu i naisam ga vodila u lov. Skoro mi je u stan dosao covek koji je inace i lovac. To u je hobi i uziva u tome. Ima balance i njih koristi za lov. Kada je usao u kucu i video Shiloha, odmah je sa odusevljejem viknuo: "BIGL" i tu se prica razvezla. Rekao je da je imao prilike da ide sa njima u lov i da ga je fascinirao, pa je resio da kupi par biglova koje bi koristio za lov. Inace covek je i kinolog. Uzgaja rotove preko 20god. Rekao mi je da je fasciniran reakcijama bigla u lovu na divlju svilju, jer kako sam ga ja razumela, trik je u tome da pas treba da zna kada treba da laje i da napada divlju svinju,ali i da treba da se povuce unazad kada ga divlja svinja pogleda, jer ako tada krene nemam mu spasa...
To mi je pricao covek koji je isao u lov sa biglovima!

Bigl je fantastican pas.
Ima dubok glas. Sarene je boje pa ne moze da se pomesa sa divljom svinjom, a neki mu stavljaju i zvonce oko vrata da bi se lakse pratli kretanje psa.
Moze sa njima da se lovi u manjem coporu.
Najcesce se koristi u lovu na kunice.
Posto su kratkonogi ne mogu da prelaze velike distance. Ali se ne udaljavaju mnogo od lovca i velike zverke ga se ne plase pa moze da ih zadrzi u mestu.
Beagle%20puppy%20400.jpg

http://2.***************/_-6W_O5ujGVU/R7uBvLn0TII/AAAAAAAAAJw/W1XYfNFldTU/s400/beagle2.jpg

Back