Battlestar Galactica - KO JE POSLEDNJI SAJLONAC ?

Ako misliš na 3. i 4. sezonu, ništa nisi propustio. Treću sezonu su upropastili potpuno, a četvrtu poprilično. Doduše, nađe se i dobrih epizoda.
Prvih 5-6 epizoda 3. sezone je fantasticno. Onda sledi pad na sredini sezone, i tu su dosta stvari pokvarili, mada se poboljsava negde pri kraju.

U 4. sezoni ima dobrih epizoda, ali je generalno mnogo losija od ostalih, pre svega zato sto su morali da razrese sve one misticne momente koje su uveli u pricu, a vidi se da nisu unapred smislili kako, pa su se dovijali, i neka resenja bas i ne deluju najbolje. Pritom je verovatno i strajk scenarista i podela sezone na 2. dela odigrali ulogu - u prvom delu sezone su zapoceli neke price ( i na njih potrosili dosta vremena) koje nisu na kraju odvele nikuda.

Sve u svemu, prve dve sezone i pocetak trece deluju kao jedna od najboljih serija ikada, ali ostatak malo kvari utisak.

Čini mi se da sam ranije pratio originalnu galacticu,
u reinventovanoj baš ima dosta promena :bye:
(starbuck je recimo žensko , a boomer nije crnac :eek: )
i nekako je malo mračnija tematika :think:

ali dosta podseća na istorijsku analogiju
Henry V - band of brothers :D jadno i bedno čovečanstvo protiv jačeg neprijatelja :worth:
(btw čini mi se da je data analogija i ovako dosta upotrebljavana u angloameričkim filmovima )

u vezi poslednjih epizoda pošto ih nisam gledao već čitao sinopsis, nije mi jasno kako je starbuck , tamo piše 'disappeared in thin air' i kada su našli prethodno njen slupan viper da li je to 2000 godina stajalo tamo ili kako :eek:

Kao sto sam vam vec rekao poceo sam da gledam ovu seriju i dopali mi se na prvi pogled ima odlicnu pricu citao sam negde da ce na kraju da dodju do zemlje i da ce se prikazati brodovi kako kako kruze oko zemlje.
Nazalost gledao sam samo 1 sezonu niko drugu nije prikazivao malo me nerviralo to sto svi mogu da budu Sajlonci dosta vremena u svakoj epizodi je posveceno tom opstem nepovjerenju i kao da je neki krimic u pitanju ( detektivski tipa svi smo u sobi nestane struje cuje se neki zvuk dolazi struja svi su tu sem jednog koji lezi na zemlji sa nozem u ledjima pa dalje ide odmotavanje klupka )a i sporo se krecu ocekivao sam vecu dinamicnost i da se vise paznje posveti sukobu i rijesavanju misterije ima li ili nema planete na koju je otisla 13 kolonija, simbolika i te stvari, ni rijesavanje socijalnih pitanja nije toliko lose ako uzmemo situaciju u kojoj se nalaze i da je vojska tu koja zeli da zavede vanredno stanje a na suprtoj strani imamo civilnu vlast.
A nejasno mi je sta ce biti sa onima koji su ostali na planeti da se bore i predstavljaju tamo neki pokret otpora mislim da li znaju da se ovi vise nece vratiti ili se hoce vratiti ?
Ako ce se vratiti kako to da toliko im vremena treba da se odamaknu od planete a sekunda da se vrate
To su neke stvari koje ovako malo umanjuju vjerodostojnost ali prica je odlicna.
Nedavno sam digao dvd gde je nekih sat i po vremena sklopljena prica ko je sve sajlonac koliko ih ima koliko ima cijih kopija kako su otkrivani i gde je ko bio u pocetku napada i tako kako je koji otkriven.

Poslednja izmena:
Brate, emisija je umrla u onom trenu za mene kada je Apollo ustao na sudu da brani smrdu Baltara, i ovaj se jos izvukao i osnovao religiju. Odatle je postala SF porodicna serija. Sezone 1,2,3.5 su ok, od pola trojka ne valja, 4 je gotovo smesna sezona. Ima tek par epizoda koje su fine. Brutalni tempo iz s1,2 se zagubio i sve je postalo ko je trudan i ko je sa kime spavao. Webizode 'Resistance' su okeyish, 'Razor' je 2/5, 'The Plan' je open ljubavna drama. Ubili ste mi Starbuck, a sada neka umre i vasa emisija!

Baltar je najjaci lik u celoj seriji,finalna epizoda je odlicna, (ko ne zeli da zna neka ne gleda sakriveno)
mada je malo nelogicna,mislim tolike hiljade ljudi su tokom tih nekoliko godina bile u stanju da se dignu na bunu kad bi im nestalo malo penicilina a sada su svi slozno,bez buke odlucili da ostave svu tehnologiju?

Back