Batinaši upali na Univerzitet u Novom Pazaru

Tačno sam morao da pogledam zakon od kad me je @Lagerta opomenula da studenti mogu da proglase fakultet svojom teritorijom i da rade šta hoće.

Prvo sam pronašao ovo

„Osnivač ili vlasnik univerziteta ne sme da se meša u stručni, naučni deo, niti policija sme da uđe na univerzitet dok je ne pozovu dekan ili rektor"​

A onda sam video i ovo vezano za konkretnu situaciju:

... добијен [je] захтев ректора Државног универзитета у Новом Пазару као и да је реч о Бошњакињи и грађанаки исламске вероисповести.​
„Она је упутила захтеве и дошла са људима из физичко-техничког обезбеђења, али су били упознати и из полиције да ће она ту ући, јер је постојала опасност од ширења некаквих хемијских супстанци. Као што сте могли да видите, зграда Државног универзитета у Новом Пазару личи на свињац – не желим да кажем свињац, да некога не бих верски увредио, али свакако не на место у којем живе људи, а посебно не цивилизовани људи или пристојни људи који држе до чистоће, елементарне уредности и свега другог“, навео је Вучић.​
Како је рекао, полиција се понашала у складу са овлашћењима.​
Ona uputila zahtev 🤣 važi
:mrgreen: ček, sad niko ne piše da je ona muslimanka nego fina žena pozvala policiju
:mrgreen:

To nije politički azil ili zeleno svetlo da radiš šta hoćeš.

Studenti ne mogu sami da odlučuju šta i kako već to radi rektor, ili ko je već zadužen

Реци лепо да хоћеш сталешко друштво.

Сталеж владалаца који не мора да поштује закон и устав и да раде шта хоће
и
Сталеж сиротиње који морају да раде оно што им се каже без обзира на закон

Zahtevaš mnogo od pojedinih....
Budi realan...
ma jok. svestan sam ja gde zivim.

znam da tu nece biti nikada bolje.
mantra se o promeni ssistema a sta je sistem?
sistem je majndset. a to promeniti je nemoguce

ionako generalno nemamo puno vremena. svet je u ratnoj uvertiri, RaHoWa je u naletu.
svet koji poznajemo uskoro postaje proslost.
ko je jebho, jebho je

ali ajd. dobrog sam zdravlja pa kuliram. malo gledam kako kmece idioti, malo palamudim ispred zadruge, i cekam kraj :)

у Србији је обичај да се Људи дочекују хлебом и сољу, али пазарци видели долазе мајмуни па изнели банане
Ružno. I tebi ću ponoviti, bio je post, ljudi su poštovali pravoslavlje i za osveženje izneli posni hranu i voće. Što se ne bi moglo reći za navodne velike Srbe ispred ćacilenda koji su tada krkali roštilj. Toliko o poštovanju.

Brate Stojko mnogo su te zaglupili...a nekad si bio cool lik
:mrgreen:
1753867161521.jpeg

Jedino dobila zagrljaj Draškovića Vuka i demokratsku nogu u dupe

Neće slonče u lonče

Jeste bilo lako kad su ukinute sankcije zbog zbog toga
u svojoj opstini poznajem svakoga. svih 30 tak hiljada ljudi (sticajem okolnosti)

i odlicno se secam ko je sta imao pred zutacku privatizaciju i ko sta ima posle toga

naravno deo ogavnog drusta je preletelo prvom prilikom (i sada cekaju da prelete nazad u blokaderski tabor ako im ovaj puc uspe)

zato i kazem da tu nema nade za obicnog radnog coveka koji gleda svoja posla :kafa:

u svojoj opstini poznajem svakoga. svih 30 tak hiljada ljudi (sticajem okolnosti)

i odlicno se secam ko je sta imao pred zutacku privatizaciju i ko sta ima posle toga

naravno deo ogavnog drusta je preletelo prvom prilikom (i sada cekaju da prelete nazad u blokaderski tabor ako im ovaj puc uspe)

zato i kazem da tu nema nade za obicnog radnog coveka koji gleda svoja posla :kafa:
Danas Vucic ima ekonomske rezultate samo i iskljucivo zbog onoga sto se desilo 5-og oktobra.

Da su se Vucic i Seselj pitali te 2000-e, danas bi svi kolektivno, zajedno sa njima, umirali od gladi.

Back