Batalite Kraljevo - obnovimo Natu!

Jacob

Buduća legenda
Poruka
49.567
Prvu petoletku postojanja zaokružujemo humanitarnom akcijom „Dinar za Kraljevo", i dva za Natu!

Od svakog prodatog primerka Pressa dinar odlazi za pomoć gradu postradalom u mahnitom podrhtavanju tla, dok će duplo više novca biti prikupljeno i donirano za pomoć unesrećenoj ženi, postradaloj od razornog podrhtavanja apetita izazvanog reformom sudstva i svojevrsnom frustracijom, odnosno, antitelom lustracije koji napada receptore za „ne znam koliko mi je dovoljno" i „zakon je moja prćija".
Za neupućene, reč je o gospođi Mesarović, koja uz sijaset (bogato dotiranih) pravosudnih i savetničkih funkcija još samo ne naplaćuje putarinu na naplatnim rampama duž autoputa, mada, ako nađe malo slobodnog vremena...
Naime, čuvši da je „pravda slepa" Nata je odlučila da je zaposli na blagajni, računajući da ako već „mrtva usta ne govore", slepe oči ne vide koliko je u koverti...
Ruku na srce, i nije to neka para - Krkobabić, Mićunović i još nešto siće, jedan poslanik otprilike. Slovom i brojem - nepunih pola miliona dinara mesečno, za takav pravnički kapacitet.
Doduše, bila je nadohvat nove apanaže, ali ju je dušmansko pisanije našeg lista omelo u tome, pa je naložila hitnu istragu o tome odakle cure informacije da su i sendviči u sudskoj kantini njeni.
Porani lepo žena, pre prvih petlova i prvog posla, opaše keceljicu pa smota jedno 200 komada sa kajmakom i pršutom, pa razvuče i koju pitu pride...
Boško Ristić, još jedan slavni izdanak tranzicionog pravosuđa i Natina desna ruka (i u LSD-ovskoj reformi sudstva, i u pravljenju sendviča) zadužen je za jogurt, kiselo mleko, kefir i pavlaku - neće ljudi da im se kolege nezdravo hrane, kad već nezdravo rade...
No, rekoh već, kolegama je zasmetalo što je super Nata kadra svugde „stići i uteći, i na svakoj blagajni postojati", pa su iščačkali da tetka modernog sudstva inkasira neki dinar (dinar po dinar - pogača, a nema pogače ko Natine u sudskim menzama) i u Vladinoj supertajnoj komisiji, za čije se postojanje nije znalo do izbijanja afere „Bil Gejts: Nato, daj koji dinar na zajam"!
Naime, komisija je toliko tajna da čak i nema drugačiji naziv do „Tajna Vladina komisija", dok je njen opis rada toliko poverljiv da čak i članovi Komisije pojma nemaju zbog čega primaju pare, ali primaju.
Moraju, na to ih obavezuje tajna koju čuvaju, toliko predano i posvećeno da čak i, rekosmo - ne znaju koja je.
E, tu je naravno i teta Nata, profesionalni čuvar svega i svačega što je neko voljan da plati.
Toliko je diskretna da čak i ne postavlja pitanje otkud njeno ime na nekom platnom spisku, dok god je tamo. Govorka se da je čak i od kućnog saveta tražila tantijemu zbog objavljivanja imena na spisku stanara...
Doduše, nije da Mesarovićka nije odradila lavovski deo posla što se podvođenja Justicije tiče - u kooperaciji sa gore pomenutim raznosačem jogurta i kiselog mleka napravila je od nje Moldavku na privremenom radu u Srbiji, uz neku šipku provincijskog striptiz bara, razume se.
Red je da zbog toga bude i nagrađena - možda da joj se neki od profitabilnijih sudova da u zakup na 99 godina, koliko da ima stalan izvor prihoda, a ne da strahuje od ljubopitljivosti novinara, koja će vremenom (možda, mada je malo verovatno) dovesti do toga da sirota bude svedena samo na jednu platu.
Dobro, i zaradu od savijače po bakinom receptu, koja će podzakonskim aktom biti uvedena kao uslov za reizbor - ko redovno pazari veće su mu šanse, naravno.
No, šalu na stranu, nije Nata uzrok, već samo posledica!
Ništa ona ne čini što joj nije dato da čini, žena samo zahvata koliko može, a može - mašala!
Ima cug, što se ono kaže, dete da okupa...
Očekivano, u zaštitu su joj stali oni koji su nekadašnjeg osrednjeg sudiju proizveli u vanserijskog tumača pravnih akata (ukoliko su napisani u vidu jelovnika, sa cenom na kraju) - Čeda pre svega.
Izlišno je prepričavati kojom argumentacijom je Čedokijo pokušao da opravda Natin poremećaj „metabolizma", u narod poznat kao alavost.
Na sličan način pokušava da opravda i sebe, pred sobom, uglavnom...
No, kao što rekoh na početku - počinje velika humanitarna akcija „Dala baba dinar da uđe u kolo, pa sad traži dva da ostane u njemu"...
Podržite ovu plemeniti akciju, batalite Kraljevo - obnovimo Natu!
Seko, Jeco i Ceco, preusmerite šlepere na drugu stranu - snaći će se Nata i sa crepovima.
Možda ih uvalja Kraljevčanima upola cene - pa i vuk sit i ovce na broju.
Jednim humanitarnim udarcem dve ugrožene muve.

http://www.pressonline.rs/sr/kolumne/story/143623/Batalite+Kraljevo+-+obnovimo+Natu!.html
 

Back
Top