Baštensko cveće

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo još malo
img1837-1.jpg

img1839-1.jpg

img1836-1.jpg

img1830-1.jpg

img1840-1.jpg

img1842-1.jpg

img1851-1.jpg

Lepo ,lepo treba sve to napraviti.

O da, ali mi to volimo....volimo da pravimo stvari....namajstoričavi smo :lol:
a kamenjanje dvorišta i fontana.....eeeeee, to je bio poduhvat...težak u svakom slučaju :lol:
najlakši kamen od, čini mi se 12 kila sam poslala na Zlatibor poštom, kao poklon jednom forumašu sa f odeljenja. Poštar je odbio da mu ga doseca do kuće, pa je ovaj išao po njega :zcepanje: On ga je sa velikim poštovanjem stavio u dvoirište, posadio cveće oko njega, i ostale zlatiborske kamenčiće :lol:....bože koliko smo se smejali toj ujdurmni :lol:

jaooooooooooooo.........kako su svatki.....medići mali :heart.
naša Maza je imala dva okota...Maša je njena ćera iz prvog štenjenja
nek su živi i zdravi ....ulepšala si mi veče...obožavam život..:hvala:

- - - - - - - - - -

lepa je.....i da, vidi se cveće :lol:

jaooooooooooooo.........kako su svatki.....medići mali :heart.
naša Maza je imala dva okota...Maša je njena ćera iz prvog štenjenja
nek su živi i zdravi ....ulepšala si mi veče...obožavam život..:hvala:

Hvala :) A sta ti se desilo sa Mazom?

- - - - - - - - - -

Fotografija0641_zpsa20678ae-1.jpg

Morala sam jos ovu, moj Badi, Larin sin iz proslog, drugog legla...kad ovi prestanu da sisaju skupicemo pare i sterilisacemo je...:(

Maza je bila bretonka....dogorela joj je sveća sa skoro 15 godina starosti.
Uspavali smo je 24.01.12.......Mašu 06.02.13.....sa skoro 12 godina.....srce i bubrezi.....a Meš je bio nem. ovčar...mnogo se razboleo ali od dobroćudnog tumora koji ga je i ubio jer je rasao jako brzo.....imao je 5 godina i umro je 20.04.13. štiteći nas i od odluke za eutanaziju....do poslednjeg sekunda nas je čuvao :heart::heart::heart:

sad ću postaviti slike......cveća :)

naš sin......i MMM

attachment.php

Maza je bila bretonka....dogorela joj je sveća sa skoro 15 godina starosti.
Uspavali smo je 24.01.12.......Mašu 06.02.13.....sa skoro 12 godina.....srce i bubrezi.....a Meš je bio nem. ovčar...mnogo se razboleo ali od dobroćudnog tumora koji ga je i ubio jer je rasao jako brzo.....imao je 5 godina i umro je 20.04.13. štiteći nas i od odluke za eutanaziju....do poslednjeg sekunda nas je čuvao :heart::heart::heart:

sad ću postaviti slike......cveća :)

naš sin......i MMM

attachment.php
Kako je to tuzno...:( ja jedva prezivim kad im dodje kraj...:(
A bretonku sam ti ,cini mi se, videla na nekoj slici cveca u dvoristu gde njuska okolo, ali davno si je negde ovde postavljala...mica mala...

Ma ne pitaj......kada nam je meš uginuo na rukama, ćeri i meni, bila sam na granici od svega za poslednje tri godine...od tuga, borbi....previše i ljudi i životinja.....i jaki puknu kad tad, a ja sam jaka...ali su me moji vratili. Maca mi je napunio dvorište cvećem, psima...stvorio ambijent u kome se prepoznajem..sva naša deca su bila tu.....i evo me, opet, još jača od ljubavi i poštovanja
Da, to je Maza.......davno sam postavljala ovde slike...uglavnom su na mojim blogovima.....sad me Pera podenuo.....bar tri puta je ponovio da ima slike svog cveća ovde :lol:

img1844-1.jpg

Poslednja izmena:
Pero.....ćera mi kupila prošle godine veliku orhideju u cvetu. I kad je precvetala, ja vidim ona se muči, a nije nego sam ja to umislila jer zemlje skoro i nema, sve sam koren, pa je presadim u veću saksiju. lepo joj je bilo, ali nije cvetala iako je djubrena. Ćera kaže da joj je prodavačica rekla da je ne presadjuje jer neće cvetati onda neko vreme. E, onda su je MM (Mrki i Mara Opajdara) obrstili i ispolomili. Sad ima dva listića koja tera. I šta da radim sad? Da je presadjujem u manju ili da je ostavim tako?

evo je

attachment.php

Poslednja izmena:
Možeš da je presađuješ kad hoćeš ali sa zemljom koja je za orhideje.Ostavi je tako cvetaće ona nemoj da je zalivaš nego samo staviš saksije u lavor i ona uzne vode koliko joj treba ..Leti 1 nedeljno tako a zimi na dve nedelje jednom u vodu .Nekad neće da cvetaju jedno vreme ali se opamete pa procvetaju ne brini .Bar ja tako.

E, sad, mojim ružama se suše listovi. Prskane su redovno protiv svega, vaši, pepelnice, čadji. Poslednji put pre nedelju dana. Takodje su djubrene. Zalivane redovno.
Kao da se zelena masa proredjuje......Ispod njih sasušeni listovi kao u novembru.
Prosto ne znam šta da radim. Počelo je to kad je ovo sunce nenormalno počelo. I na muškatlama se suše listovi a sve radim normalno.

Back