Lucky_Luke
Primećen član
- Poruka
- 569
Sta reci...ziveo Basesku 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Turci nisu divljaci,šiptari jesu.
Nije privatna poseta, več je zvanična poseta predsednika Rumunije.Posetio je Rep.Srbiju i došao u Kladovo da bi se sreo sa čelnicima rumunske dijaspore koja se u Rep.Srbiji vodi kao nacionalna manjina Vlasi sa statusom etničke grupe i još nije ostvarila svoja prava kao nacionalna manjina.A ta prava su ustavom zagarantovana svim nacionalnim manjinama.
To što je u posleratnom periodu uradila Rumunija Srbima iz Rumunije bio je i povod da se FNRJ osveti Rumuniji i da Rumune u istočnoj Srbiji proglasi za Vlahe kao neku novu nedefinisanu nacionalnu manjinu.
Srbija je još u XIX veku ukinula i pravoslavne crkve kao i škole koje su Rumuni imali u istočnoj Srbiji, posrbila je prezimena svim Rumunima dodavajući ić i ović na kraju prezimena, počelo je od 1919 godine da se pišu i lažne istorije o poreklu Rumuna istočne Srbije.
Sada se Rumunija zalaže za ispravljanje tih promena koje su pretrpeli Rumuni u istočnoj Srbiji bilo da se to desilo zato što je to bilo normalno za neko vreme kao što je bilo u XIX veku,bilo da se radilo o namernoj politici Srbije i Jugoslavije od 1919 i od 1948 sve jedno.
Kakvi Vlasi,tako nešto ne postoji ili možda postoji u zemlji čuda.A šta češ ti da daš?
1.kulturnu autonomiju za Vlahe kako traže Vlasi danas a Rumunija daje samo podršku mada i Rep.Srbija isto podržava
2.ili češ da rešiš vlaško pitanje kako je to Josip Broz TITO planirao da reši ali je odustao?
A šta češ ti da daš?
1.kulturnu autonomiju za Vlahe kako traže Vlasi danas a Rumunija daje samo podršku mada i Rep.Srbija isto podržava
2.ili češ da rešiš vlaško pitanje kako je to Josip Broz TITO planirao da reši ali je odustao?
...
VAŽNO: JA VAMA NE DUGUJEM NIKAKVO OBJAŠNJENJE.
AKO MISLITE DA OD OVE TEME NAPRAVITE NEKU POLITIČKU TEMU KOJA SE BAVI VLASIMA, JA VAM NEČU PRAVITI DRUŠTVO NA OVOJ TEMI.
OČUVANJEM NACIONALNOG IDENTITETA VLAHA BAVI SE NACIONALNI SAVET VLAŠKE NACIONALNE MANJINE,NEPOLITIČKA I DRŽAVNA INSTITUCIJA REPUBLIKE SRBIJE.
NSVNM BRANI INTERESE REP.SRBIJE I RADI PO USTAVU I ZAKONIMA REP.SRBIJE, SVAKI NAPAD NA NSVNM JE I NAPAD NA REP.SRBIJU.
Od mene toliko.
Bravo Majstore!
Veliki pozdrav!