Башар ел Асад добио азил у Русији

Putiju i ne ide tako loše u Ukrajini.Nije mogao rasipati sredstva i na Siriju jer je priroritet Ukrajina.I sama pozicija u Siriji od početka bila je vrlo sumnjiva jer ruski favorit nije bio mnogo omiljen među stanovnicima te zemlje.Izgleda da je imao tipične osobine arapskog diktatora kakvi su bili Saki i Gaša i verovatno mnogi drugi o kojima se sticajem okolnosti nije toliko govorilo.
Sta prosecnog Srbendu zabole jelek za svetsku politiku ako mu to nije neposredna pretnja padanjem bombi po Srbiji i okolnim zemljama? Niko zbog Asada nije pokrenuo ne par avionskih napada konvencionalnim oruzjem nego nuklearni napad pa tako sem ako licno ne gajis simpatije ka diktatorima nema razloga da se ni ti uzbudjujes zbog Asada. Hocu reci, za koji se ovde pise 12 stranica gde je Asad i da li je poneo svoje milijarde kao da vam od njegovog zdravstvenog stanja zavisi da li cete sutra imati elektricne energije po Srbiji. To je poenta.

sta su tek nama srbima napravili u prvom, a mi im podigli spomenik zahvalnosti
nista naspram engleza naprotiv bili su nam prijatelji

francuzi su pukli u prvom sv ratu ekonomski, pre rata ameri su im dugovali dobre pare , za uvoz robe iz francuske...
u prve dve godine dok je ameirka bila neutralna uspela je da tri puta preokrene dug u svoju korist u slanju robe, oruzje, sanitet...

od tada sa englezima preuyimaju primat a francuzi postaju slugeranje...

mi smo francuzima zahvalni ono sto su cinili tokom rvog sv rata ... ali su pukli finansijski i do dan danas su slugeranje americke...

Pratio je oftalmoloske naucne i tehnicke trendove poslednjih trideset pet godina, od kraja fakulteta do danas?
mozda ce samo da otvori prodavnicu naocara u Moskvi i da montira strakla na okvire

On moze negde nazad iu radionici da radi okvire i stakla a zena napred u ducanu na kasi da prodaje i naplacuje

Pratio je oftalmoloske naucne i tehnicke trendove poslednjih trideset pet godina, od kraja fakulteta do danas?

Pa jbt, ne misliš valjda da bi on bio lekar u ordinaciji? :)

Piše da otvori kliniku, znači njegovu kliniku, radili bi drugi stručnjaci i lekari. Ali razume se u to i zna šta mu treba, nije baš kao da ne zna kako to funkcioniše.

Možda je vest humoristička, možda nije, ali što da ne. Jedino se postavlja pitanje bezbednosti, da li će moći imati normalan život. A možda se neko samo zeza na njegov račun.

Međutim, upadljivo mi je da je njegova porodica sačinjena od stručnjaka, nije to baš uobičajeno za političare. Obično se svi bave nekim humanističkim naukama i politikom, menadžment. A kod njega, on je lekar, oftalmolog, žena mu završila King's College London sa diplomom iz kompjuterskih nauka i Francuske književnosti, sa karijerom po bankama tipa JP Morgan itd, sin doktor matematike, za drugu decu ne znam.. Upisala je nešto i na Harvardu kada se upoznala sa Bašarom 2000. godine, zaljubili se i eto. :) Tako da bi se i očekivalo da su ambiciozni.

Pa jbt, ne misliš valjda da bi on bio lekar u ordinaciji? :)

Piše da otvori kliniku, znači njegovu kliniku, radili bi drugi stručnjaci i lekari. Ali razume se u to i zna šta mu treba, nije baš kao da ne zna kako to funkcioniše.

Možda je vest humoristička, možda nije, ali što da ne. Jedino se postavlja pitanje bezbednosti, da li će moći imati normalan život. A možda se neko samo zeza na njegov račun.

Međutim, upadljivo mi je da je njegova porodica sačinjena od stručnjaka, nije to baš uobičajeno za političare. Obično se svi bave nekim humanističkim naukama i politikom, menadžment. A kod njega, on je lekar, oftalmolog, žena mu završila King's College London sa diplomom iz kompjuterskih nauka i Francuske književnosti, sa karijerom po bankama tipa JP Morgan itd, sin doktor matematike, za drugu decu ne znam.. Upisala je nešto i na Harvardu kada se upoznala sa Bašarom 2000. godine, zaljubili se i eto. :) Tako da bi se i očekivalo da su ambiciozni.
Cela porodica je vise nego bogata, i nema nekog razloga da radi
https://www.state.gov/report-to-con...al-defense-authorization-act-for-fiscal-year/

https://www.finance-monthly.com/2024/12/bashar-al-assad-and-family-control-massive-private-fortune/

Ih, paketije, pa ljudi rade i kada su bogati, to je pravi mentalitet.. To što neko voli da radi nema veze sa tim koliko ima. Imaš, ok, ali posao zaokupja pažnju, čini ti dane smislenim, nečim se baviš, upoznaješ ljude itd..

Većinu vrlo upešnih naučnika na Zapadu koje sam upoznala imaju odličnu materijalnu zaleđinu. Ali rade ne što moraju već što im zadovoljstvo, zabavno, daje ti samopouzdanje ako si uspešan.

Ih, paketije, pa ljudi rade i kada su bogati, to je pravi mentalitet.. To što neko voli da radi nema veze sa tim koliko ima. Imaš, ok, ali posao zaokupja pažnju, čini ti dane smislenim, nečim se baviš, upoznaješ ljude itd..

Većinu vrlo upešnih naučnika na Zapadu koje sam upoznala imaju odličnu materijalnu zaleđinu. Ali rade ne što moraju već što im zadovoljstvo, zabavno, daje ti samopouzdanje ako si uspešan.
Nije radio 30 godina u struci,a ni u Londonu se nije pretrgao od rada.

Back