Bas gitara, ili...

VanderGraaf

Aktivan član
Poruka
1.307
Bas gitara sa 4 zice je standard, bas gitaru sa 5 zica koriste mnogi muzicari. Bas gitaru sa 6 zica je veoma retko videti da neko svira. Sta onda reci za bas gitaru sa 17 zica????!!!

zz.jpg

Ovo je Elwood Francis, bas gitarista koji je u ZZ Top zamenio pokojnog Dusty HIll-a. Na koncertu, Elvud se pojavio sa ovim monstrumom od bas gitare. Cudno da se na glavi gitare nalazi "Fender" logo, jer nigde nisam video da Fender ima bilo sta slicno ovome.

Ko zna, mozda se u buducnosti i gitarista ZZ Top-a, Billy Gibbons, pojavi sa "Mountain Dew" gitarom od 20 zica.....

zz1.jpg

Poslednja izmena:
„Frensis je objasnio da je preveliki instrument bio impulsivna kupovina kasno uveče...„Noćima sam pretraživao internet i našao sam sliku ovog ludog basa sa 17 žica“, rekao je Frensis za UCR. „Poslao sam sliku Biliju i smejali smo se tome i zbijali neke šale o tome da zapravo pokušavamo da ga iskoristimo.” U „jednom od onih trenutaka ’pridrži moje pivo’“, Gibons se pojavio sa basom „nekoliko nedelja kasnije“ nakon što je Fransis „zaboravio na to“. A ostalo je bila istorija“.

Back