BARTON 2600 poceo naprasno da se greje

• Začetnik teme Začetnik teme kessa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kessa

Obećava
Poruka
96
Imam Abit NF7-S i barton 2600 box. Do pre desetak dana temperatura nije prelazila 53 C ,a sada je stalno oko 62 i vec dva puta se palio alarm na 70 stepeni. Moram napomenuti da nisam nista ubrzavao ili povecavao napon, cak sam montirao jedan ventilator da izvlaci vazduh iz kucista, a temp u mirovanju ne pada ispod 55, a cim radi nesto malo zahtevnije ide do 65 stepeni. Koliki je default napon na CPU i imali neko ideju sta je moglo da se dogodi, pa da temp toliko poraste?

rastamann:
Ovo je problem koji se poprilichno chesto dogadja kod Abit-a...Reshenje - flashni novi BIOS i vishe nece praviti probleme...Abitova bubica je da loshe ochitava temperature, to je to...

Jedino ako i dalje pravi probleme, 90% su shanse da nece, malo produvaj cooler, stavi novu pastu i sl...
Gde se moze naci pasta u slobodnoj prodaji ???
ubih se trazeci po pancevu !!!

Flashovao sam poslednju verziju BIOSa , sada temp se kreće 46 do 54, što pretpostavljam da je normalno. Čuo sam od nekih poznanika da originalana pasta posle godinu dana toliko se stvrdne i da nema nikakvu funkciju, pa pretpostavljam da nebi bilo loše da skinem cooler i da promenim termalnu pastu . Šta mislite vredi li polirati cooler ( BOX )?

Imam Abit NF7 i Barton 2600+ box!
Prodajem racunare i cesto menjam plocu i procesor u svojoj masini, i mogu da ti kazem da te je neko zesce zeznuo kada ti je rekao da si kupio 2600+ u box-u. Kod mene ni jedan nije prelazio temperaturu 45 stepeni pri max. opterecenju, a u normalnom rezimu to je oko 38. Kada sam stavljao bez box-a procesore oni su isli od 52-60! :D :shock: :oops:

Edge.com:
Imam Abit NF7 i Barton 2600+ box!
Prodajem racunare i cesto menjam plocu i procesor u svojoj masini, i mogu da ti kazem da te je neko zesce zeznuo kada ti je rekao da si kupio 2600+ u box-u. Kod mene ni jedan nije prelazio temperaturu 45 stepeni pri max. opterecenju, a u normalnom rezimu to je oko 38. Kada sam stavljao bez box-a procesore oni su isli od 52-60! :D :shock: :oops:

Ja sam ih na Abitove ploche gurnuo jedno 120 i na jedno 25 se javio problem temperature zbog bios-a...Ako neshto ne znash, nemoj da savetujesh...

Back