Barselona- pomoc, saveti...

Da li postoji neki turist biro sa besplatnim mapama grada i savetima oko prevoza i sl.?Koliko dobro se mozemo sporazumeti na engleskom?

Cini mi se, da se na svakoj trafici koja ima neku oznaku kao turist info ili tako nesto (a takvih je dosta) moze dobiti besplatna mapa grada, doduse crno-bela. Mapa u boji se naravno, placa :D Sto se tice sporazumevanja, manje vise nije problem.

Je li ima neko predlog za vecernje izlaske,tipa neke ok pub ove i sl? Sto se tice vas koji zivite tamo,dobro bi mi dosao bilo koji savjet,obzirom da planiram da upisem Master sledece godine. .Slala sam mail Univerzitetu u Barseloni,izgleda ce mi trebati brdo neke papirologije,ta njihova odobrenja itd. Ali jos uvijek sam u fazi traganja sta kako,ali uglavnom dosta lose stojim sa informacijama :D

plaza je "relativno" blizu svega obzirom da se prostire celom duzinom grada, mada iskreno lokacija vam i nije bas najsrecnija (ja licno ne volim taj deo grada jer je ruzan) a i nije bas blizu centra, mada nije ni daleko uzevsi u obzir da barcelona i nije nesto psoebno velik grad...

nisam prava osoba da pitas to jer mene vecina ljudi koji putuje sa mnom mrzi zbog moje mogucnosti i insistiranja da hodam ko da sam laka pesadija :))) nije daleko od centra, ali ima malo da se pesaci, defiitivno sve moze odatle, sad zavisi jedino koliko ste vi raspolozeni i koliko vremena imate (ako niste dugo u barceloni, mozda je i bolje ici metroom u zavisnosti od toga sta hocete da vidite)...ako budete kupovali karte kupite t-10 ona se najvise isplati turistima, ima deset voznji i moze da je koristi nekoliko ljudi istovremeno...kupovina pojedinacnih karti za jednu voznju izadje bukvalno duplo skuplje.

pa ok mi je to,jer bila sam prosle godine vec tamo,obisli smo dosta od turistickih atrakcija turistickim busem (znam da ima mnogooo da se vidi).. ali meni je ok pjesaka,jer tako udjes nekako u njihov svijet,njihove ulice prodjes itd,ali u svakom slucaju cemo uzeti i tu kartu za 10 voznji. tamo smo 7 dana.. Sad je iskrsao problem sa karticom,izgleda ne moze da se rezervise hotel zato sto je debitna,pa ko zna kraju gdje cemo zavrsiti :D jel mi mozes nesto reci o zivotu tamo,da li ima studentskih poslova, (npr jel bolja situacija nego u BG :D je li nuzan katalonjski jezik i sl. Posto bih voljela da upisem tamo master studije.. Sad jos razmisljam,zbog tih troskova,stanovi se krecu oko 500e (garsonjere) kako sam po oglasima naisla.. Eto,ako budes raspolozena i budes imala vremena,javi mi se na privatnu poruku,da ne bi izlazili iz teme.. :)

E cao ljudi, nisam sigurna da na pravom mestu trazim odgovore..ali ko pita ne skita. Sinoc sam odlucila da hocu da odem u Spaniju, ali ne klasicno i na letovanje vec onako putnicki da se snalazim na malo interesantnije nacine. Zanima me kako je moguce da prodjem sto jeftinije tipa da idem vozom, busem..ili kako vec..tamo bih odsela u nekom hostelu.u sustini hocu avanturu.? ako neko ima neki savet bila bih beskrajno zahvalna hvala!

E cao ljudi, nisam sigurna da na pravom mestu trazim odgovore..ali ko pita ne skita. Sinoc sam odlucila da hocu da odem u Spaniju, ali ne klasicno i na letovanje vec onako putnicki da se snalazim na malo interesantnije nacine. Zanima me kako je moguce da prodjem sto jeftinije tipa da idem vozom, busem..ili kako vec..tamo bih odsela u nekom hostelu.u sustini hocu avanturu.? ako neko ima neki savet bila bih beskrajno zahvalna hvala!

Au to je stvarno kul. I ja sam rekao sebi da idem na put Evropom kad skupim pare :) i to bas takav, avanturu, bez neke generalne ideje...

U svakom slucaju, ne znam koliko dana planiras da budes na putu, ali verovatno najjeftinije sto se tice samog transporta ce te izaci Eurail Pass, to ti je karta za voz koju platis jednom i koja ima odredjenu duzinu trajanja i za to vreme putujes manje vise gde hoces i koliko hoces... imas razne vrste i tarife, od one koja obuhvata 23 evropske zemlje sa minimalnom cenom od 358 evra (cena ti zavisi od toga koliko karta vazi, koliko dana od tih dana koliko vazi mozes putovati, i koliko imas godina (po nickname-u bih rekao da imas 22 sto znaci da upadas u jeftiniju klasu 12-25)), pa do onih koje vaze u samo 3, 4 ili 5 zemalja koje ti odaberes, te su naravno jeftinije... evo ti sajt pa sama pogledaj http://www.eurail.com/home

Sto se tice smestaja, ako zelis da te put izadje sto jeftinije preporucujem Couch Surfing, to ti je zajednica ljudi koji nude besplatan smestaj, u cilju upoznavanja novih ljudi iz raznih delova sveta... svako ima svoj profil na sajtu gde ostave podatke tipa kad imaju slobodno mesto u kuci, koliko kreveta, koji jezik govore, da li su pusaci/nepusaci, itd... a mozes videti i preporuke drugih koji su bili gosti kod njih... u svakom slucaju, dobra i jeftina varijanta :)

Back