Bankrotirali Island i Ukrajna - pred bankrotom Srbija i Mađarska traže pomoć MMF-a

pa zato sto je narod glup. narod ne kapira makroekonomska kretanja i kuda ovakva politika moze da ga odvede, ja i jos neki ekonomisti kapiramo , zato sam skapirao 5 poteza unapred sto bi rekli ,. jos pre par godina kuda mi idemo - tj da idemo u propast.

vecina naroda nema tu percepciju znanje i moc zapazanja vec veruje onome sto im kazu drugi ili televizija . njoj najvise veruju

zato ce da se uvere , kad bankrotiramo ,koliko su bili glupi sto su im verovali i u kakvoj su bili zabludi. onda ce da budu ljuti zbog toga pa ce onda demokrate da skinu sa vlasti i trazice trpanje istih u buvare.

e kad se to desi nece biti srecnijeg od mene....

Srbija uopšte nije mnogo zadužena zemlja kao država. Ti ne znaš osnove ekonomije i samo površno poznaješ informacije, pa ih prosipaš na forumu a ne znaš ni sam da objasniš šta govoriš, što si već pokazao kad si bulaznio o državnom bankrotu.

Ima ko da mu kaze.

Postoje dva kriterijuma koja Svetska banka kada je u pitanju zaduzenost. Prvi klasicni, dosta koriscen ali analiticki ne preterano upotrebljiv je onaj prema kome se zaduzenost jedne zemlje meri tako sto se iznos spoljneo duga stavi u odnos sa GDP-om. Po tom kriterijumu Srbija spada u srednje zaduzene zemlje.
Drugi kriterijum, dosta cesce koriscen je onaj prema kome se zaduzenost meri odnosom spoljnog duga prema izvozu u tekucoj godini i prema tom kriterijumu je Srbija izuzetno visoko zaduzena zemlja. Gotovo da nema naznaka da ce se situacija popravljati u skorije vreme jer ce uvoz u 2009-oj biti znacajno smanjen, a iznos spoljnog duga ce se znacajno povecati novim zaduzivanjima.
I da Srbiji preti bankrot. Nasi ni recesiju nisu priznali a kamoli cinjenicu da nam preti bankrot ukoliko nesto ne preduzmemo.

pa zato sto je narod glup. narod ne kapira makroekonomska kretanja i kuda ovakva politika moze da ga odvede, ja i jos neki ekonomisti kapiramo , zato sam skapirao 5 poteza unapred sto bi rekli ,. jos pre par godina kuda mi idemo - tj da idemo u propast.

vecina naroda nema tu percepciju znanje i moc zapazanja vec veruje onome sto im kazu drugi ili televizija . njoj najvise veruju

zato ce da se uvere , kad bankrotiramo ,koliko su bili glupi sto su im verovali i u kakvoj su bili zabludi. onda ce da budu ljuti zbog toga pa ce onda demokrate da skinu sa vlasti i trazice trpanje istih u buvare.

Sta ima veze,otvaracemo olimpijade za 200 000 evra i bog da nas vidi.

Svi to kapiraju i razumeju, nemoj da se nadaš da si nešto posebno. Na žalost, od svog šljama, najbenigniji su u vlasti. Da idemo u propast - idemo, ali nema razloga da likuješ jer ti narod i država propada. Vidiš, od kad sam ja na ovom forumu, ti se samo baviš blaćenjem i pljuvanjem po vlastitoj državi i narodu, a tobože si patriota. Ti se sada nadaš da će da Srbija propadne, da bi se ti radovao. A pritom prednjačiš u potkradanju te iste očevine, koju tobože voliš. To govori o tvom obrazu i tebi samom.

PS.
Da nije bilo usranih kRadikala i Zlobinih pulena, ne bi bilo ni ovih danas. Oni su samo u poziciji da kradu, ali ne čine to bezočno kako su to radile prethodne garniture. Zato postoji nada kod mene, da i pored svih teškoća mi idemo napred. A ako odemo u EU, hoćeš li i onda da budeš "srećan".

PPS.
Nije sav narod glup. Većina je zaglupljena. Ali kao čovek i Srbin, ti bi trebao da pomažeš tom narodu, a ne kao šiptari i ustaše da tako jadan i glup narod i dalje degradiraš i ponižavaš. Zato si ti licemerni izdajnički šljam.

Poslednja izmena:
al ipak mi se najvise svidja ovaj deo - ROKAJ PO PLATAMA :super:

"Ako pitate MMF: "Gde da krešemo?", oni će reći: "Tamo gde najviše trošite". To će na kraju da se svede na plate i penzije, jer to je najveći deo potoršnje. MMF može dati tehnički savet da je možda bolje da smanjite plate nego investicionu potršnju, ali to je samo tehnički savet, a na vladi je da odluči na čemu će da štedi, s obzirom da je štednja neophodna. Međutim, obično se vlade odlučuju da ne štede na platama i penzijama, pa se štedi na javnim ulaganjima", navodi Gligorov.

rokaj plate z:D

Kada ja dodjem na vlast ima da vam istampam para kolko hocete i svi ce biti srecni.

imagebl1.jpg

Bankrot?!

Premijer Mirko Cvetković juče je održao sastanak sa predstavnicima najvećih sindikata na kome su sindikalcima predstavljene mere koje će Vlada Srbije preduzeti. Razgovor u kabinetu premijera trajao je više od četiri sata, i nije bio završen do zaključenja ovog broja.

Predsednik Sindikata „Nezavisnost" Branislav Čanak pre početka sastanka rekao je za Press da će promena načina oporezivanja zarada dovesti do porasta rada „na crno".

- Ni poslodavci ni zaposleni neće moći da plaćaju veće namete državi, pogotovo u vreme krize. Sada privreda ionako „diše na slamčicu". Jedino je pošteno da država objavi da je bankrotirala, pa da vidimo šta ćemo i kako dalje. Ovako, neće to da priznaju, pa udaraju po porezima. Ako je ova vlast nesposobna da vodi državu, vreme je da se menja - smatra Čanak.

-------------

stvarno je vreme da priznaju bankrot mesto sto pokusavaju gradjanima da uzmu i crno ispod nokta

mesic_tadic_2.jpg

Znaci lepo, da sve ovo meni priznas, evo ja tebi ovo govorim kao sto bi govorio mom bratu djuri da se nasao u slicnoj situaciji. Da meni lepo priznas, pa da sednemo u moja kola, odemo do Sup-a, gde ces stati pred licem zakona i reci: JESTE, KRIV SAM, JEO SAM GOVNA, bas tim recima bez moljenja, JEO SAM GOVNA RADIO SAM TO I TO, JER SAM BIO SLEP PORED OCIJU. KAZNITE ME DA OKAJEM SVOJE GREHE DA PONOVO BUDEM COVEK DA STANEM NA SVOJE NOGE.

Ima ko da mu kaze.

Postoje dva kriterijuma koja Svetska banka kada je u pitanju zaduzenost. Prvi klasicni, dosta koriscen ali analiticki ne preterano upotrebljiv je onaj prema kome se zaduzenost jedne zemlje meri tako sto se iznos spoljneo duga stavi u odnos sa GDP-om. Po tom kriterijumu Srbija spada u srednje zaduzene zemlje.
Drugi kriterijum, dosta cesce koriscen je onaj prema kome se zaduzenost meri odnosom spoljnog duga prema izvozu u tekucoj godini i prema tom kriterijumu je Srbija izuzetno visoko zaduzena zemlja. Gotovo da nema naznaka da ce se situacija popravljati u skorije vreme jer ce uvoz u 2009-oj biti znacajno smanjen, a iznos spoljnog duga ce se znacajno povecati novim zaduzivanjima.
I da Srbiji preti bankrot. Nasi ni recesiju nisu priznali a kamoli cinjenicu da nam preti bankrot ukoliko nesto ne preduzmemo.

србија је на ивици банкрота,па не би пљачкали народ са инфостаном тек тако ....пукли су као звечка:rtfm: имамо огроман дефицит,никакву индустрију,обогаљену пољопривреду,јавна потрошња је 45% бдп,у преводу лопови су све опљачкавли и потрошили на своје љубавнице и полтроне,са администрацијом од 28 000 људи,никада не можемо у еу,морају да отпусте бар 50%

Dinkić: Srbija neće bankrotirati
25. mart 2009. | 01:27 | Izvor: Večernje novosti
Beograd -- Vlada Srbije spremila je paket mera za smanjenje sopstvenih troškova i veliku štednju, kaže za “Novosti” ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Dinkić navodi da će sve plate u javnom sektoru biti zamrznute, čime će se uštedeti 130 miliona evra. Transferi gradovima i lokalnim samoupravama, prma njegovim rečima, takođe će biti smanjeni. Istovremeno, zabraniće se povećanje broja zaposlenih, državnim službenicima biće ukinute brojne privilegije, a biće zabranjena i kupovina novih automobila, najavljuje ministar ekonomije.

Dinkić kaže da Srbija od Međunarodnog monetarnog fonda očekuje tri milijarde evra u naredne dve godine za popunu deviznih rezervi Narodne banke Srbije, što će, prema njegovim rečim, obezbediti stabilnost dinara.

On podseća da su neke zemlje poput Islanda i Letonije, tokom krize bankrotirale, a da će Srbija sasvim sigurno izbeći takav scenario.

Dinkić očekuje da nove mere Vlade maksimalno pomognu privredi u datim okolnostima.

Rebalans budžeta, ministar najavljuje za april i navodi da će, na osnovu dogovora sa MMF-om, Srbija od komercijalnih banaka u inostranstvu zatražiti kredit za pokrivanje deficita srpskog budžeta u iznosu od 500 miliona evra

--------------

e cim on kaze da necemo bankrotirati ovo znaci da je bankrot neminovan z:D

Narkoman(Srbija) koji ne radi ništa, sve je rasprodao, nema više love za drogiranje, a dileri(MMF)nedaju na ler jer nema šta da da u rem, mora da umre........

слажем се,србија је све распродала,и нема више пара ѕа дрогирање,наступа зависничка криза.....

Back