Banke za cuvanje mozgova

kako sad da pocnem hmm,evo,recimo iznosicu teze

-ljudski organizam,osnove
-donja polovina tela sa udovima,gornja polovina tela sa udovima,glava
leva strana tela sa glavnom venom,desna sa glavnom arterijom i kicmena mozdina u sredini

-skelet
mozak i nervi(produzeci) u unutrasnjosti
-misici
srce i arterije(produzeci) u unutrasnjosti
-koza
bubrezi i vene(produzeci) u unutrasnjosti

-dobijamo skelet sa misicima i kozom spolja,sa mozgom(nervima),srcem(arterijama) ,bubrezima(venama)iznutra

i sada cistom logikom stvari sve pocinje od mozga,i ima povratnu spregu,u mehanickom smislu tela sve pocinje od srca pa do bubrega i ima povratnu spregu
sta znaci povratnu spregu,tj uzajamno povratnu,da mozak ne moze da funkcionise bez kiseonika a da kiseonik ne moze da dospe do bilo kog tkiva ili mozga bez njegovog nadrazaja
dalje,da bubrezi ne mogu da rade ako prethodno krv nije kroz njih pumpana,znaci potpuno pasivan organ

-srce bi bilo pokretac mehanickog tela,aktivni deo,koje kao sirovinu za rad koristi kiseonik preko pluca

-zeludac i jetra bi bili kao medijatori izmedju aktivnog dela mehanickog tela (a svi unutrasnji organi sem mozga su mehanicko telo) i pasivnog dela
-imaju osobine i pasivnog(u njima pocinje varenje hrane) i aktivnog,pokrenuti su disanjem (dijafragmom).. (ovde obratite paznju da se hrana najbolje vari u meditativnom stavju mozga i mehanickog tela sto sama rec govori medijator izmedju aktivnog i pasivnog)

-potpuno pasivni deo mehanickog tela su creva i bubrezi,jer se u crevima sva materija samo apsorbuje,a kroz bubrege krv samo struji

(obratite ovde paznju da se pri razmeni gasova vazduh u pocetnoj tacki i udise i izdise,a pak materije u pocetnoj tacki uzima,a pri krajnjoj izbacuje)

to bi bilo to sto se mehanickog tela tice i njegovog funkcionisanja

nadzor vrsi, mozak =>
ali ,i mozak nesto trosi za rad nesto reflektuje
-elektromagnetno zracenje koje se preko ociju apsorbuje bi bilo kao ''sirovina'' koju mozak trosi za svoj rad
nervne celije koriste elektromagnetno zracenje u vidu raznih frekvencija(od kojih svaka ima svoju ulogu) i te impulse salju preko nerava ostatku tela

-glavno pitanje je,ako kroz krv struji voda kiseonik i materija
-a kroz nerve elektromagnetno zracenje

pitanje:STA KONTROLISE MOZAK??? sta,ili koja je to sila koja usmerava impulse kroz celije mozga??? svetlost,ili elektricitet ili nadrazaj ili bilo sta sto mozak apsorbuje kao sirovinu mora biti usmereno i kontrolisano NECIM,a ne SAMIM SOBOM jer bi onda mi bili samo produkti nasih ''slucajnih'' iskustava
ali ni to nije odgovor

zasto sam iznosio one naizgled bezvezne stvari sa pocetka (bez reda i preciznosti ali je jasna poenta) da bi pokazao da MI nismo nas mozak niti misao koju MI proizvodimo,od SVETLOSTI (ona je samo sirovina) jer bi to bilo isto toliko glupo kao kad bi kazali da smo mi jedan pokret i da smo mi jedan misic koji ga je proizveo

opet pitanje,kako bi moglu da saznamo sta smo,kako smo vezani za mozak i kojim putem ga kontrolisemo:/

nije procitao, gledao je u Avataru :lol:

ali ako je sve to naucna fantastika i nedostizno za sada, wtf je ovo :

Šta je bre ovo u p.m. ..?!?!

:eek:
Meni je skoro uginuo pas,ali ma koliko mi bilo teško,ne bih imala srca ovo da mu uradim....:sad2:
O Bože,Iskreno se nadam da je fotomontaža.......:eek::sad2:

Negde sam skoro citao ili video da Rusi zaista rade eksperimente presadjivanja glave zivotinjama, uspesno koliko se secam. Na zalost, mislim da ovo nije fotomontaza...

krang.jpg
:think:

Daleko smo još od toga. Ali, čak i ako jednog dana bude moguće, pitanje je da li bi mozak, svestan nedostatka tela, mogao da ima iste misli. Lišen čula, i oslonjen isključivo na sećanja i dotadašnja iskustva, mogao bi da misli samo o onome što je spoznao do trenutka smrti tela.
Zamislimo nesreću tog mozga kad ustanovi da je ostao bez unutrašnjih organa, nogu, ruku, i ostalih udova.:sad2: Ostali samo dugmići ... tj. vijuge. Pa poželeo bi da se ubije (a ne bi mogao)! :sad2: Morao bi biti kljukan antidepresivima da bi uopšte funkcionisao. :sad2:

p.s. Inače, uvek mi je bio problematičan izraz "odliv mozgova". Sačuvaj bože kako to zvuči ... :mrgreen:

Tacno. Prvo, dusa se nalazi u "lotosu srca" kako kazu na istoku, a ne u mozgu.
Drugo, kako je lepo primetila BZPZ, takav mozak nicem zapravo ne bi sluzio, jer bi bio lisen cula i organa delovanja. A time ne bi mogao da odradjuje svoju karmu, tako da to ne bi sluzilo nicemu. Izolovan, bez mogucnosti da deluje, bez duse, bila bi to samo siva masa...

Tacno. Prvo, dusa se nalazi u "lotosu srca" kako kazu na istoku, a ne u mozgu.
Drugo, kako je lepo primetila BZPZ, takav mozak nicem zapravo ne bi sluzio, jer bi bio lisen cula i organa delovanja. A time ne bi mogao da odradjuje svoju karmu, tako da to ne bi sluzilo nicemu. Izolovan, bez mogucnosti da deluje, bez duse, bila bi to samo siva masa...

Ovo je lepo receno,ali naucnici cuvaju mozak Ajnstajna.Ovo je i njima poznato,zasto ga onda drze,radi ukrasa ? Ili ne znaju ?

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2011&mm=11&dd=19&nav_id=558958

Back