Banke sperme

Da li biste se odvažili oploditi se spermom iz banke sperme?

• Da, bih.

• Ne, ne bih.

• Možda bih.

• Možda ne bih.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
slusaj...
spusti taj ego. Nije dobar ni za koga. Nije dobar ni za majku da joj rastu deca gledajuci majku sva prodrna galami u prodavnici. Aj muskarci moraju malo da se klince, sta ces, tako je, ne vole oni sto to rade tako. Nauci da upoznas ljude onakvim kakvi jesu. Nauci vestine socijalizacije. Nauci da pruzis vrednost, ne samo da je trazis kao neko deriste. E tad mozda naucis da prepoznas coveka za sebe. Ljubav pravu. Ne mere: moze mi se moze mi sez biram biram, imam pedu i geno. E onda kad dodju godine e onda frka, daj da radjam iz casopisa. Pusti te gluposti. Ima ljudi kojima to stvarno treba. I to je ok. Divnih zena kojima treba pomoc medicine, ili muzeva. Da ne zalazimo u to.
A to kao moze mi se, rodicu ga sama sebi. To se zove gordost. Ako hoces porodicu. Injaooooo injaooo ...
Porodica ti može biti i pas i mačka i tuđa deca
A tvoje je šta je tvoje
Ne vidim problema u mom egu
Kakav je to ego koji hoće o drugom biću da brine
Mnogo ste se uzurpirali a ni za šta
Dete ne voli roditelje koji se svađaju
I ne daj Bože nešto gore
Njemu lepo kad je sredina lepa
Podržavajuća
A ako je žena sposobna za sve to
Onda je to za svaku pohvalu
Nikako osudu

Ovo vazi i za zene
i muskarce.....🤔
Da se malo uozbiljite i udubite u pricu svega.....
Tema je kompleksna i tice sviju nas.....ako i ne zbog nas onda zbog nase dece,i mora da se gleda.....🤔

Pitao bih Zene prvo:
Da li bi se udale za nekog kome je genetska predispozicija takva za razne najteze bolesti....neko ko je (zao muskarac) a izgleda ekstra....birate li takvog....🤔i sta cete posle sa takvim potomstvom koji je pod znakom pitanja.....🤔

Pitao bih i Muskarce:
Kakve zene gledate....
Jel gledate genetsku predispoziciju njene majke,bake i sve unazad.....el gledate samo du_ ...e i da ne kazem
jos sta.....🤔

Imamo i temu.......zasto su neki ljudi zli.....🤔

Vazna je svrha banke...primer neki bracni par ne moze da ima potomstvo,i sta je najbolje za njega...🤔

Ako usvoji neko dete ne daj Boze sa takvom losom genetskom predispozicijom.....onda se zna ishod i mozes da ga vaspitavas koliko god hoces.......🤔ako ima takve gene,razbolece se i umrece,krasce,bice zao covek,glup....i sta vec jos......🤔

Porodica ti može biti i pas i mačka i tuđa deca
A tvoje je šta je tvoje
Ne vidim problema u mom egu
Kakav je to ego koji hoće o drugom biću da brine
Mnogo ste se uzurpirali a ni za šta
Dete ne voli roditelje koji se svađaju
I ne daj Bože nešto gore
Njemu lepo kad je sredina lepa
Podržavajuća
A ako je žena sposobna za sve to
Onda je to za svaku pohvalu
Nikako osudu
Sorry izgubih apetit za razgovorom. Svakako, ok, sve najlepse i ono, kako bi neko mogao iz srca da pozelim nekoj buducoj majci da joj cveta porodica u radosti, podrsci, lepoti imanja dece. Uvek. Deca su... pfff sta reci...tesko naci reci za to. Ljudi koji ti stanu na ruku kad se rode.

Banke sperme kod nas nema. Najbliža je mislim u Severnoj Makedoniji.
Kada sam se ja za njih raspitivala pre 15tak god, ginekolog mi reče da ima u Poljskoj ili Češkoj, zaboravila sam.
Meni je u redu, e sad za dete jeste nezgodno nemati jednog roditelja, ali ga može i imati ako se žena kasnije uda.
E ovo je pravi realan i iskren odgovor na sve.....🤔

Ja mislim da ja ta varijanta nemoguća...

Nerealno je da se dve načelno zrele i normalne osobe nađu jedna drugoj u želji da obe imaju dete u nekoj formi dogovorenog deljenog starateljstva izvan prospekta ideje zajedničkog života... Nerealno je uopšte da normalna osoba potraži takvu ideju za početak.
I te kako moguca, ja znam vise takvih primera, cak i iz raznih zemalja.
Naravno da može.

Ali da li je fer poistovetiti to dvoje? Deljeno starateljstvo koje proistekne iz razvoda kao posledice jedne nefunkcionalosti zajedničkog života sa idejom deljenog starateljstva kao unapred pripremljenom formom života?
Sta je visse fer?
Da dete raste u zdravim, partnerskim odnosima koji su dogovoreni i roditelji se slazu oko vaspitanja dece i svega ostalog, ili da prvih nekoliko godina zivota trpi svadje, napetost roditelja i sve sto uz to ide, a posebno posle razvoda 99% ljudi pocne jedno drugom da tera inat preko dece.

Razmisli pa reci, sta je od to dvoje bolje za dete?

Ja ne bih.Verujem u medicinu i svu tu nauku koja je prilično otišla daleko na tom polju, ali ne vidim poentu stvari.
Radije bih sa partnerom usvojila zdravo dete, nego da se odlučim za banku sperme.Ako je roditeljstvo i porodica poenta priče, a ne genetski materijal.Po meni jeste!

Treba razmisliti i o genetskom matrijalu deteta koje usvajaš. To je vrlo bitna stvar. Zamisli recimo narav, genetiku, razum i mozak osobe koja je recimo rodila ili napravila to dete i dalo ga na usvajanje. A to dete, koliko god jadno i nedužno bilo, vrlo moguće nosi taj neki lud gen u sebi.

Baš kod mene u komšiluk se skoro doselila porodica. Muž i žena fenomenalni ljudi. Imaju dva usvojena blizanca, klinci imaju 16,17 godina. Znaš kakvi su brate mili, totalno slučaj za "Dosije X". Mutavi, potmuljeni, nisam im glasa čuo do sad, ne javljaju se nikome, sa nikim se ne druže, imaju neki tako prezriv i mutan pogled ispod oka.... Pre sam čuo da su nešto žestoko maltretirali nekog klinca iz susednog sela.

Back