Bankar u Kanadi?

• Začetnik teme Začetnik teme sara7
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sara7

Početnik
Poruka
3
Dragi moji svi,

Mnooogo bi želela da se sa porodicom preselim u Kanadu. Obzirom da sam završila ekonomski fakultet nikako ne spadam u kategoriju Skilled workers and professionals.

Medjutim, odlično govorim engleski, imam 40 godina i dosta dobro radno iskustvo. Poslednjih 6 godina radim u bankama i već tri godine sam Supervizor za finansijsku analizu.

Udata sam i imam jedno (ali vredno! ;) ) dete.

Ovih dana treba da polažem test za IELTS.

Šta mislite da li ja odavde mogu da konkurišem za poslove u Kanadi i da li imam ikakve šanse da tako nešto i nadjem?

Da li znate nekoga - ikoga ko je tako našao posao?

Kakvo god da je vaše mišljenje, dobro bi mi došlo! :)

Dragi moji svi,

Mnooogo bi želela da se sa porodicom preselim u Kanadu. Obzirom da sam završila ekonomski fakultet nikako ne spadam u kategoriju Skilled workers and professionals.

Medjutim, odlično govorim engleski, imam 40 godina i dosta dobro radno iskustvo. Poslednjih 6 godina radim u bankama i već tri godine sam Supervizor za finansijsku analizu.

Šta mislite da li ja odavde mogu da konkurišem za poslove u Kanadi i da li imam ikakve šanse da tako nešto i nadjem?

Draga Sara,

potpuno te razumem, imam isto godina koliko i ti ...i uradio sam sve sto bi ti zelela u ovom postu...
iskreno, samim slanjem svog CV na kanadske adrese i sajtove, tvoje sanse za posao su maltene kao za dobitak na lutriji, narocito sa tvojim zanimanjem

ako imas nekoga u Kanadi, od prijatelja, rodbine ..oni bi ti mogli pomoci oko nalazenja posla...u smislu da te preporuce nekom poslodavcu koji ce biti voljan da zapocne proceduru oko radne vize za tebe

Dragi moji svi,

Na zalost prakticno nemoguce je naci posao iz druge zemlje u Kanadi.
U 90% slucajeva njihovo trziste rada funkcionise na preporuku, tj da te neko preporuci. Nama stalno fali radnika i sef nam stalno govori, ako znate nekoga, preporucite ga, dovedite ga itd...

Sto se tice banaka, ne znam kakva je situacija, znam da je moja drugarica iz Vankuvera pokusala da dobije posao na salteru (bank teller) ali bezuspesno. Inace taj posao je prilicno lose placen tj minimalac. Sto se tice drugih pozicija menadzeri i slicno pretpostavljam da je bolje, ali neka preobuka ce ti sigurno trebati.
Srecno!

Hvala vam na odgovorima!

I sama sam mislila da su mi šanse neverovatno male...:sad2:

Imam jednu jako dobru drugaricu u Kanadi koja radi u vladi. Da li bi njeno opšte pismo preporuke zančilo išta nekom poslodavcu u Kanadi? problem je što ona oduvek radi u vladi i ne zna nikoga po bankama i nekim firmama..

Šta mislite o toj preporuci?

Hvala vam na odgovorima!

I sama sam mislila da su mi šanse neverovatno male...:sad2:

Imam jednu jako dobru drugaricu u Kanadi koja radi u vladi. Da li bi njeno opšte pismo preporuke zančilo išta nekom poslodavcu u Kanadi? problem je što ona oduvek radi u vladi i ne zna nikoga po bankama i nekim firmama..

Šta mislite o toj preporuci?

to sto ti radis u banci, ne znaci da moras strikno i ovde u Kanadi da radis u banci,nego samo da posao bude u domenu tvog poslovnog profila..
drugim recima..neka drugarica u firmama gde ima dobre konekcije, veze, poznanike proba da prikaze tebe kao osobu koja je vredna da se za nju posalje Job Offer i LMO.

to su dva dokumenta koja ti trebaju od poslodavca

to sto ti radis u banci, ne znaci da moras strikno i ovde u Kanadi da radis u banci,nego samo da posao bude u domenu tvog poslovnog profila..
drugim recima..neka drugarica u firmama gde ima dobre konekcije, veze, poznanike proba da prikaze tebe kao osobu koja je vredna da se za nju posalje Job Offer i LMO.

to su dva dokumenta koja ti trebaju od poslodavca

A šta je LMO?

Back