Banje u Srbiji

Banji Vrdnik fali svasta!
Hotel je ocajan - sve je staro i zapusteno, na niskom nivou, ali su zato cene na visokom nivou (za te pare mi u Tunisu igraju 'sitno kolce'!).
Banja Vrdnik ima lepu prirodu, lepu vodu, ali nista nema sredjeno i od turizma se tamo nece niko `leba najesti, ako se tako nastavi.

Sokobanja je vec nesto drugo, ali ne pretarano: ima divan vazduh, divnu prirodu, divne parkove i ja tamo idem(o) svake godine, ali bih imal sto-sta napisati o apartmanima koje iznajmljujem(o) i sta nam se nudi i za koje pare - i kada to uporedim sa onim sto dobijam u arapskim turisticko-morskim mestima, ja se ne dvoumim i banja mi je tada na 2-gom mestu!

Da nije cene avio leta, gotovo da ne bi bilo razlike u cenama u nasim banjama i u na primer Turskoj, a da ne pominjem Tunis, samo sto je u nasim banjama turista zadnja rupa na svirali, dok u zemljama kojima je turizam vazan, turista se oseca kao povlascena vrsta.

Jedino ako uporedim crnomorsko primorje i nase banje, e tu ce uvek banje biti bolje, jer turizam u C.Gori... sta to bese?

pozdrav

Poslednja izmena:
Komentar za Ovcar banju i hotel Kablar. Bazen je xtra ali da znate cisti se svakog ponedeljka i tad nema kupanja do uvece. Hrana je dobra ali ima je previse!!!! Dobijete cela pileca prsa i slicno. Mi smo trazili pastrmku a i da nam odloze dezert za uvece posto se ne moze sve pojesti. Osoblje je odlicno. Sto se tice dodatnih sadrzaja tu je setnja do manastira. Ne mozete bas sve pesice pa morate kolima. Ima ih 13 i taj kraj zovu srpska Sveta Gora. Sobe su ok ali su mozda male. Za dvoje je ok vec za 2+dete je tesno. Prekoputa, pored restorana ima jos jedan smestaj - nemojte ici tamo. Tesno je ali bas tesno. Ovcar banja je idealna za produzeni vikend!!!

A sad pitanje,
mozete li predloziti neku banju za odlazak u februaru? Potrebno je da u okviru hotela ima topli bazen i da je sve ostalo ugrejano (svlacionica, prostor do bazena i slicno).
Ako je voda hladnija to i nije problem ali ako treba da se susite i presvlacite u hladnom, to stvarno jeste :)
Da, ne mora da bude banja moze i neki hotel van Beograda ali da ispunjava sve ovo gore...
Pozdrav!

Poslednja izmena:
Komentar za Ovcar banju i hotel Kablar. Bazen je xtra ali da znate cisti se svakog ponedeljka i tad nema kupanja do uvece. Hrana je dobra ali ima je previse!!!! Dobijete cela pileca prsa i slicno. Mi smo trazili pastrmku a i da nam odloze dezert za uvece posto se ne moze sve pojesti. Osoblje je odlicno. Sto se tice dodatnih sadrzaja tu je setnja do manastira. Ne mozete bas sve pesice pa morate kolima. Ima ih 13 i taj kraj zovu srpska Sveta Gora. Sobe su ok ali su mozda male. Za dvoje je ok vec za 2+dete je tesno. Prekoputa, pored restorana ima jos jedan smestaj - nemojte ici tamo. Tesno je ali bas tesno. Ovcar banja je idealna za produzeni vikend!!!

A sad pitanje,
mozete li predloziti neku banju za odlazak u februaru? Potrebno je da u okviru hotela ima topli bazen i da je sve ostalo ugrejano (svlacionica, prostor do bazena i slicno).
Ako je voda hladnija to i nije problem ali ako treba da se susite i presvlacite u hladnom, to stvarno jeste :)
Da, ne mora da bude banja moze i neki hotel van Beograda ali da ispunjava sve ovo gore...
Pozdrav!

Pogledajte na http://www.vrujci.rs

Razumem da nemamo para za investicije,nista novo.Ne razumem da ne mozemo da obratimo vise paznje na higijenu i odlaganje smeca,nista novo.To vazi za sve banje,kao i za sve turisticke destinacije u Srbiji.To mozemo sami i ne trebaju nam pare,trebaju nam ljudi.E,to nemamo!

Pre par dana sam posetio Soko Banju, i bas sam se odusevio, ima puno turistickih sadrzaja za posetiti : Soko grad, Bovansko jezero, Rtanj, Seselacka pecina, izletiste Lepterija, vodopadi, ... Cene su krajnje korektne i sigurno se necete pokajati ako odvojite jedan vikend za ovu banju.

Par slicica:

Vodopad ripaljka,
Ripaljka-best-m.jpg

Ozren,
Vodopad-Ripaljka-m.jpg

Seselacka pecina,
Seselacka-pecina-05.jpg

Jos slicaca: Sveze slicice Soko Banje

Ko moze da mi preporuci najblizu banju..
Nalazim se u Beranama, Crna Gora..
Volio bih u januaru sa porodicom da odem 3-4 dana, rekreativno.
Ono sto mi je vano su topli bazeni sa prirodno toplom vodom, i smjestaj u hotelu, da se ne bi problacio, nego direktno iz sobe u bazen...

Back