Бања Лука - збирна тема

• Začetnik teme Začetnik teme 000
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo, ja baš došao kod kuče, vratio se iz mile mi Republike Srpske. Tužan sam do kraja a šta čemo, doču ja ubrzo ponovo.:lol:

Kako sam došao do ovog foruma, nemam pojma ali znam jedno. Banjaluka je grad života majkemi.:worth: Svratio sam kod svoje rodice na Mejdan i baš sam se oduševio kad sam prošetao kroz Banjaluku naveče. Bogami, ovakih cura nisam vidio nikad i od ovog prolječa dalje Banjalučanke ste kod mene broj jedan po lepoti, svaka vam čast. :cool:

Baš me oduševilo što je u gradu toliko ljudi. Svi šetaju, časkajo ... baš super. U mom kraju a bogami i u celoj Sloveniji tuga da nema večije. Iznenadio sam se kad sam vidio da su sve kafane popunjene u SRIJEDU i ČETVRTAK. To je u Sloveniji nezamislivo jer ovde je koliko toliko ljudi samo u petak ili subotu a i to nije ni do koljena Banja Luci.

Evo, to je jedan kratak ''Slovenca''.:D Toliko sam oduševljen nad Banjalučankama da ozbiljno razmišljam da se nekako dočepam do novca i dođem ko svoje rodice na Mejdan pa da tamo živim ko pravi čovek. Ali prije toga, odlučio sam dolaziti kod vas svaki mjesec, da ne kažem svake sedmice. :D Zato ako ima ovde na forumu Banjalučanki, samo se javite pa da se dogovorimo za piče i da mi još malo razkažete Banjaluku (crkva u središtvu je maestralna!).

I baš dobio i vozačku. Idealno i u pravo vrijeme i u prave godine (18).:mrgreen:

Pozdrav!:ok:

:super::super::super:
Slobodno dodji!

meni je vrlo zao citati sta se ovdje pise...
oni koji znaju banja luku od prije, nemogu je porediti sa sada...
dosta se toga promijenilo na dobro a i vise stvari i na lose:
stvarno se doselilo previse seljaka u grad, a i nacionalizam kao sto vidim u ovom forumu je izuzetno narastao...banja luka je divan grad, jos nije metropola, ali bice kad se kultivisu oni svi pridosli seljaci i nacionalisti koji trebaju da uvide da se ovdje o jednoj zemlji radi i o jednom gradu koji je poznat po svojoj raznolikosti bas samo zbog tog jer su tu zivjele tri religiozne grupe!!!! meni je vrlo, vrlo zao kako je ovaj grad kroz rat ugrozen ekonomski, kulturno, sportski....do sada bi mi davno zivjeli u metropoli bosanskoj da nije bilo glupaka koji su vodili rat! kad se bezumni ljudi odvoje od nacionalizma i od teznje srbiji, hrvatskoj, fundam.islamu i uspostave da trebaju da rade za svoju zemlju i grad, onda ce sve napredovati....dotle ce nas sviju praviti majmunima kao do sada da bi neka manjina grabila novac a ostala vecina budala se brinula o tome ko ce vise crkvi izgraditi, nosati zastave stranih zemalja (srbija/hrvatska) itd...!!! zalosno, ali ima nade..............

meni je vrlo zao citati sta se ovdje pise...
oni koji znaju banja luku od prije, nemogu je porediti sa sada...
dosta se toga promijenilo na dobro a i vise stvari i na lose:
stvarno se doselilo previse seljaka u grad, a i nacionalizam kao sto vidim u ovom forumu je izuzetno narastao...banja luka je divan grad, jos nije metropola, ali bice kad se kultivisu oni svi pridosli seljaci i nacionalisti koji trebaju da uvide da se ovdje o jednoj zemlji radi i o jednom gradu koji je poznat po svojoj raznolikosti bas samo zbog tog jer su tu zivjele tri religiozne grupe!!!! meni je vrlo, vrlo zao kako je ovaj grad kroz rat ugrozen ekonomski, kulturno, sportski....do sada bi mi davno zivjeli u metropoli bosanskoj da nije bilo glupaka koji su vodili rat! kad se bezumni ljudi odvoje od nacionalizma i od teznje srbiji, hrvatskoj, fundam.islamu i uspostave da trebaju da rade za svoju zemlju i grad, onda ce sve napredovati....dotle ce nas sviju praviti majmunima kao do sada da bi neka manjina grabila novac a ostala vecina budala se brinula o tome ko ce vise crkvi izgraditi, nosati zastave stranih zemalja (srbija/hrvatska) itd...!!! zalosno, ali ima nade..............

Čekaj, znaš li ti šta znači metropola... Banja Luka jeste jedan od najčistijih gradova u BiH, U Republici Srpskoj no.1, ali ti ovde recimo vređaš, te iste nacionaliste i seljake, moji su iz Kotor Varoši došli u BL i ništa im ne fali, rat bio ne ponovio se, ali ti isti seljaci su ti bili potrebni kada su NATO snage bombardovale RS i BL, ne razumem te... ali stvarno:dontunderstand:

svega ima, ali mislim da pored svih prednosti i mana drzavnih i privatnih, dobri su obadva i bitno je ko se gdje nadje.

kod drzavnih se nakupis dobrog znanja u smislu da si informisan i obrazovan, ali u primjeni nemas bas velikih mogucnosti.

kod privatnih fakulteta naucis da radis ono sto ces primjenjivati, pa tako da su oni mnogo prakticniji i konkretniji.

hocu da kazem da je znanje na drzavnom akumulaciono ( boga pitaj sta ce ti trebati, pa ucis sve zivo i zato su teski i preopsirni), a kod privatnih je znanje akademsko i ucis ono sto ces primjenjivati, sto znaci da je mnogo prakticnije i isplativije od drzavnog, sto znaci da kada nekog zaposlis, ne ucis poslu, jer je pun znanja (akumulacionog).

p.s. najbolja kombinacija je kada bi se spojile ove dvije vrste obrazovanja, pa privatni bio malo tezi, a drzavni se rijesio mnogih nepotrebnih stvari.

vrsta obrazovanja da bude: poluakumulaciono-akademsko obrazovanje

SNALAZITE SE NA SVE NACINE DOK OVA REFORMA NE BUDE SPROVEDENA!

Back