RainbowSix
Veoma poznat
- Poruka
 - 10.717

Aha!!!i to shto kazesh.
dushu bih prodala samo da obnove fasade u lamelama. (:

Prije neki dan sam ih baš nešto u tom smislu posmatrao!!! Očaj!!! Naročito ako malo zapada kiša!!! Ono sivilo vlage, pa crvenilo korozije niz cijelu visinu, a tek pukotine i matora neodržavana (propala) stolarija masovno nasađivana u masovnoj društvenoj stanbenoj izgradnji nekadašnjeg soc. sistema...
Slika kao iz filmova kataklizme!!!
Doduše, nije to samo slučaj u Banja Luci, već i u svim ostalim urbanim mjestima!!! Svugdje je bio prisutan taj standard brze izgradnje velikih stambenih objekata slaganjem betonskih blokova koji su majka svih materijala operisanih od bilo kakve vrste hidro i termalne izolacije!!! U Boriku je jebeno posebno to što je tamo masa takvih oronulih zgrada koje su poprilično goleme i teško da u našim uslovima ulaganje u iste zasad ima nekakav jači smisao!!! Ladno mi je pao mrak na oči kad sam skontao koliko je rigipsa u pojedinim stanovima tih zgrada!!! Rigips je posebna vrsta bolesti od građevinskog materijala kada su stanovi u pitanju!!!
Ne znam šta bi tamo bilo mudro preduzeti da se situacija popravi!!! Kažem, najgore je što je tu riječ o masi golemih zgradurina sa velikim brojem stanova!!!

?