Bandog

Moj odgovor se najviše odnosio na provokaciju od strane Rayele.
Ne volim kada ljudi traže u svemu samo negativnu stranu...
Izvinjavam se ako sam prenaglio.
Volim pse,mnogo truda i vremena im posvećujem i onda iz vedra neba zlurada pitanja o zatvoru i slično....

Svako dobro.

Ovo kuče je od Cezara (am.buldog x Sop) i zlatnog retrivera.
Svi štenci su uginuli samo je ovaj momak preživeo.
Darko je pre nabavke Cezara imao retriverku i došlo je do spoja...
I ovo je rezultat.:D
Drago mi je što ćega ostaviti kod sebe,baš me zanima u šta će izrasti...

Kod ovog štenca me najviše zanima kakvog će karaktera biti , forma je skroz kako treba za sada.Izgledom sada podseća na sopa ali ko zna u šta će se razviti do kraja.Pratićemo pa ćemo da vidimo...

Znam za jednu kombinaciju u kojoj je pomesan mesanac rota i nemackog ovcara(zenka) upareba sa zlatnim retriverom,nije neki poseban izgled al ne bi usao u to dvoriste ni pod kojim uslovima :whistling:

Ovo je Cezarov sin star oko 7-8 nedelja.

Увек сам се питао како би изгледали пси ове две расе. Ја имам женку златног ретривера и сопа мужјка, али не желим да их парим. Баш ме интересује у шта ће се развити кад одрасте.

Колико је то штене сад старо? Не знам кад је оштењен. Чини ми се да је боју повукао на Капа, његовог деду, ако сам допро испратио причу.

Колико је то штене сад старо? Не знам кад је оштењен. Чини ми се да је боју повукао на Капа, његовог деду, ако сам допро испратио причу.

Jeste i meni se čini da je povukao na dedu Kapa.
Sada je star oko 3 meseca možda malo jače...

Mocni su!Ali...Jedna lasta ne cini prolece i mislim da cete morati mnogo ozbiljnije da radite na samoj rasi ako uopste zelite da se bavite stvaranjem rase a ne eksperimentima!Sto se mene licno tice nemam nista protiv eksperimenata!Rano je za temeljno utvrdjivanje osobina i dodele naziva rase!Rad ,Rad i samo rad...

Poslednja izmena:
Mocni su!Ali...Jedna lasta ne cini prolece i mislim da cete morati mnogo ozbiljnije da radite na samoj rasi ako uopste zelite da se bavite stvaranjem rase a ne eksperimentima!Sto se mene licno tice nemam nista protiv eksperimenata!Rano je za temeljno utvrdjivanje osobina i dodele naziva rase!Rad ,Rad i samo rad...

Bandog je PO DEFINICIJI mesanac dve ili vise rasa molosoidnog tipa, ako se dobro secam, tako da tu nema govora o ustaljivanju osobina niti bilo cemu slicnom. Neka me neko upuceniji ispravi ako gresim.

Bandog je PO DEFINICIJI mesanac dve ili vise rasa molosoidnog tipa, ako se dobro secam, tako da tu nema govora o ustaljivanju osobina niti bilo cemu slicnom. Neka me neko upuceniji ispravi ako gresim.

Slažem se sa Mimis mom ali bih još da dodam ponešto.Bandog u nekom slobodnom smislu znači Ban - zabranjen Dog - pas.
Cilj gospodina Swinforda je bio ultimativni čuvar i zaštitnik.Njegov odgoj se bazirao na ženki napuljskog mastifa i mužjaku pit bula.Da ne davim mnogo imate mnogo informacija na tu temu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Swinford_Bandog
To je ono osnovno.Ljudi su dalje eksperimentisali da bi dobili onakvog psa koji njima najviše odgovara.Po mom mišljenju Bandog je svaki mešanac dve ili više borbenih , čuvarskih i službenih pasmina.

Što se tiče moje kombinacije kuja američkog buldoga i mužjaka Sopa,Oba psa su u mom vlasništvu i probao sam kombinaciju koja je ispala zaista dobra.Uopšte nemam nameru da idem dalje u kreiranje neke nove rase.Za takav poduhvat je potrebno mnogo novca ,vremena i da ne nabrajam čega još sve ..
Sop je stara rasa preko 20 godina i još ima da se poradi na njoj , jer su neki pojedinci neodgovornim parenjima unazadili sopa.
Upravo zbog tih neodgovornih odgajivača ja sam javno rekao šta sam uradio i obavestio gospodina Nenada o tome.
Svako dobro..

Bas tako bandog je mesanac bull rase i molosoida(kako sam ja shvatio poentu),posto je pomenuti doktor hteo da dobije tezeg a okretnijeg psa odlicnih cuvarskih sposobnosti koji ce biti neprikosnoven pas za cuvanje objekata ,ljudi itd.

Moje licno misljenje je da odlicne karakteristike SOP-a ,ne mozemo nadograditi isto tako dobrim karakteristikama Americkog Buldoga ili obrnuto, i samim tim budemo sigurni u kvalitet novonastale jedinke!Po principu "jelo ne moze da bude lose ako stavimo kvalitetne sastojke".
Mislim da je GENETIKA malo kompleksnija!A moloss pasa ima puno i svaka rasa ima svoje vrline i mane!
Ne pokusavam da pametujem,psi su zmajevi!!! Izgledaju extra i da imam mogucnosti priustio bih sebi i takvog "mesanca"Za sta smatram i SOP-a!
Bice da je u ovom slucaju mix ispao dobar!Ali morate priznati da je potrebno vreme da upoznamo "Srpskog Bandoga"ne vezujuci se za Americkog!
I da budem iskren, mnogo je bolja ideja od Beogradske Doge sa kojom nisam odusevljen!
I tako vas ja sve udavih,da vam dodje da ...:dash:
P.S.osecao bih se mocno da setam odraslog Srpskog Bandoga,kao sto se osecam kad setam mog Boleta!

Poslednja izmena:
Naravno da je genetika jako kompleksna nauka i još nedokučiva.Postoje razne "formule" za dobijanje poželjnih osobina kod pasa ali i te tzv. formule često ne daju očekivane rezultate.
Osvrnuću se na mnoge pokušaje u bandog programu koji nisu imali dobre rezlutate, a radili su ih ljudi mnogo kompetentniji od mene i sa mnogo više iskustva..
Ima raznoraznih i Sopova a i američkih buldoga( mislim na razliku,od jedinke do jedinke, u fizičkom i mentalnom smislu).
Moje je mišljenje da Sop u bandog programu može samo da pojača kvalitet novonastlih bandoga, jer je Sop mnogo kvalitetan pas.Naravno da tu podrazumevam isključivo linije gospodina Nenada Gavrilovića, a ne neke eksperimente koji nose naziv Sop.
Pozdrav i svako dobro.

Poslednja informacija koju imam je da je pas otišao u dobre ruke i nije više kod vlasnika Cezara i kuje retrivera.
Pitaću ga ovih dana , da mi pošalje fotku.

Nov sam na ovom sajtu,nadam se da ima nekog. Uskoro treba da dobijem psa od drugara,on kaze da je to Srpski mastif,mada ja sam se raspitao i ispalo je da je Bandog. Stene je skroz bele boje :) da li ste culi za takvog Bandoga??

Ljudi treba mi pomoc,da li ste videli nekada belog Bandoga :) drugar hoce da mi pokloni jednog,,on kaze da je Srpski mastif ali ja sam se raspitao kod nekih likova,kazu da je to bandog. Vasa iskustva,nov sam neam pojma ni sliku da postavim da vam pokazem!

Back