Bandini - Indijska sapunica

• Začetnik teme Začetnik teme Mingo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Mingo

Poznat
Banovan
Poruka
8.115
BandiniNdtv.jpg

Bandini - Indijska telenovela

Na prvoj televiziji je pocela Indijska serija Bandini koja ce ocarati svoje gledatelje medju pripadnicima Hindu religije i kod Roma koji su zeljni da vide svoj nekdasnji zavicaj.Nadam se da ce serija Bandini povuci dosta gledatelja i da ce dobiti visoku ocjenu a nadam se da ce poceti era Indijskih serija na Balksnkim telezvizijama jer Indijci prave veoma dobre serije.Mislim da se Romi nece opsjetiti zapostavljeno nakon gledanja epizode Bandini i Mala Nevesta.

Inace drago forumasi kako ocjenjujete prvu epizodu serije Bandini.Inace ona pocinje svakog radnog dana u 15:45 sati.

Bandini_Promo.jpg

Poster Indijske serije Bandini

Bilo učenje spanskog preko serija, turski, ''hrvatski'' pa sad još i Tamili!

Meni se serija ''Mala Nevesta'' uopšte ne sviđa gledao sam par puta po koju epizodu ali mi se ta njihova kutura ne sviđa...

Te mole se ovom bogu te onom, pa oinda neku proterali iz sela i hteli da je ubiu a dal je imala 14 godina...

Strasno...

Meni se serija ''Mala Nevesta'' uopšte ne sviđa gledao sam par puta po koju epizodu ali mi se ta njihova kutura ne sviđa...

Te mole se ovom bogu te onom, pa oinda neku proterali iz sela i hteli da je ubiu a dal je imala 14 godina...

Strasno...

Ipak u seriji Bandini se radi o Indijcima iz Gudzarata koji pripadaju Sjevernoj Indiji a tamo se govori Hindi jezik.Samo juzna Indija govori Tamilskim jezikom mada sluzbeni jezik u Indiji je Hindi jezik.Zato ne vjerujem da se snimaju serije na Tamilskom jeziku.

Tamil_distribution.png

Distribucija Tamilskog govornog podrucja u Juznoj Indiji i Sri Lanci.

Poslednja izmena:
587px-Dravidische_Sprachen.png

Dravidsko jezicko podrucje

Posto smo zaceli temu oko Tamila, Tamilski jezik spada u grupu Dravidskih jeziika i Dravidski jezik je srodan sa Indonezanskim i Malajskim jezikom.Inace ovo su jezici koji su zastupljeni u Indiji koji su Dravidskog korijena tako da se na ovoj mapi vidi da postoje Dravidi cak u Pakistanu a poznato je da medju Dravidima ima i muslimana.jedan od najpoznatijih Dravida je A.R. Rahman koji govori Tamilskim jezikom.Inace oni imaju specificnu boju koze i nesto su taminiji od Hindi naroda tako da su Dravidi slicni likom kao ljudi iz Sri Lanke.Inace to su starosjedioci Indije tako da su se oni pomijesali sa Araijevcima koji su dosli u Indiju tako da Indija ima specificnu boju rase.

AR_Rahman_140x190.jpg

A.R. Rahman Indijski muzicar Tamilskog porijekla

Poslednja izmena:
Dravidi
Dravidi su prastanovnici Indije i dijela Pakistana, jezično i etnički čine posebnu porodicu koja se sastoji od niza naroda.
Tijekom IV. tisućljeća pr. Kr. pojavile su se prve neolitičke kulture u dolinama rijeka Ind i Rave. Nosioci tih kultura bili su Dravidi. Oni su u III. tisućljeću pr.Kr. razvili kulturu u gradovima Harappa na rijeci Ravi i Mohenjo Daro (Mohendžo Daro) na rijeci Ind. Dravidi su se bavili poljodjelstvom i obradom metala. Koristili su se pismom koje ni do danas nije odgonetnuto. Vjerojatno su štovali ženski kult plodnosti jer je nađen velik broj ženskih kipića.
Ime [uredi]

Dravidsko ime moglo bi imati korijen u riječi Drav ili dravya, u značenju, voda+ veed, rub, odnosno označava 'zemlju uz vodu' , ili 'zemlju omeđenu vodom' . Sanskrtska riječ Thravidh, prije bi mogla imati korijen u riječi Dravid, nego obrnuto, kako to tvrdi jagatguru Sri Chandrasekharendra Saraswathi. I u sanskrtskom riječ dravidah, označava regiju u južnoj Indiji čiji su prastanovnici Dravidi. Udio Dravida u ukupnom stanovništvu Indije iznosi 25% (bijelci, 72%).

Wikipedia

Strasno...

Ma gde pomenu jezike !

Dravidsko jezicko podrucje

Posto smo zaceli temu oko Tamila, Tamilski jezik spada u grupu Dravidskih jeziika i Dravidski jezik je srodan sa Indonezanskim i Malajskim jezikom.Inace ovo su jezici koji su zastupljeni u Indiji koji su Dravidskog korijena tako da se na ovoj mapi vidi da postoje Dravidi cak u Pakistanu a poznato je da medju Dravidima ima i muslimana.jedan od najpoznatijih Dravida je A.R. Rahman koji govori Tamilskim jezikom.Inace oni imaju specificnu boju koze i nesto su taminiji od Hindi naroda tako da su Dravidi slicni likom kao ljudi iz Sri Lanke.Inace to su starosjedioci Indije tako da su se oni pomijesali sa Araijevcima koji su dosli u Indiju tako da Indija ima specificnu boju rase.

A.R. Rahman Indijski muzicar Tamilskog porijekla

ja pogledala jednu epizodu......hm....osim zlobne tetke ili ko je vec ta debela....dugih stanki i stalno neko streljanje ociju, dugih pauza izmedju recenica..znacajne tisine i one male koja je stalno nesto uplasena.....nisam bas ukapirala o cemu se radi....taj gospodar Darmpura se ozenio sa tim detetom...STO? neko ga naterao?..o cemu se tu uopste radi?

Back