Balkanska unija?

Da li bi trebali da osnujemo Balkansku Uniju?

• Da

• Ne

• Idemo u EU

• Neznam/ne zanima me

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Mislim da je nama prioritet da zaokruzimo nas nacionalni prostor.Tu pre svega mislim na Republiku Srpsku,a i braca Crnogorci ce, cim Srbiji krene nabolje,naprasno da shvate da su Srbi i da se time ponose..:)

Kako je govorio Jasa Tomic :" Prvo srpska kosulja pa onda evropski kaput".Dakle prvo nasa nacionalna drzava..savez srpskih drzava..sjedinjene srpske drzave..kakogod..pa tek onda u neke unije.A,i to vrlo pazljivo.
+1
Ми прво да будемо оно што јесмо, Срби, а онда ћемо бити и добри Европљани.

Mislim da je nama prioritet da zaokruzimo nas nacionalni prostor.Tu pre svega mislim na Republiku Srpsku,a i braca Crnogorci ce, cim Srbiji krene nabolje,naprasno da shvate da su Srbi i da se time ponose..:)

Kako je govorio Jasa Tomic :" Prvo srpska kosulja pa onda evropski kaput".Dakle prvo nasa nacionalna drzava..savez srpskih drzava..sjedinjene srpske drzave..kakogod..pa tek onda u neke unije.A,i to vrlo pazljivo.

Tako je...mi jos nemamo ni jasno definisan nacionalni interes...ova vlast je sve podredila pokusaju da udje u EU i nema nikakvu alternativu...a ja sam siguran da ce nam se to debelo razbiti o glavu!

Sto se tice balkanske unije,to nije losa ideja,i Milosevic je zagovarao nesto slicno...mada je sad trenutno neizvodljivo jer su neke od balkanskih zemalja u medjuvreenu postale clanice EU ali za jedno desetak godina a mozda i manje kad se ta ista EU raspadne,a raspasce se sigurno ta ideja bi mogla da postane realnost !

Tako je...mi jos nemamo ni jasno definisan nacionalni interes...ova vlast je sve podredila pokusaju da udje u EU i nema nikakvu alternativu...a ja sam siguran da ce nam se to debelo razbiti o glavu!

Sto se tice balkanske unije,to nije losa ideja i Milosevic je zagovarao nesto slicno...mada je sad trenutno neizvodljivo jer su neke od balkanskih zemalja u medjuvreenu postale clanice EU ali za jedno desetak godina a mozda i manje kad se ta ista EU raspadne,a raspasce se sigurno ta ideja bi mogla da postane realnost !

Kada je 50-tih stvoren Balkanski savez i Grčka i Turska su bile članice NATO-a, ali to ih nije sprečilo da sklope savez sa Jugoslavijom, a čak su i Albanija i Bugarska bile pozvane

Sto se tice balkanske unije,to nije losa ideja,i Milosevic je zagovarao nesto slicno...mada je sad trenutno neizvodljivo jer su neke od balkanskih zemalja u medjuvreenu postale clanice EU ali za jedno desetak godina a mozda i manje kad se ta ista EU raspadne,a raspasce se sigurno ta ideja bi mogla da postane realnost !

Pa vidiš da su ga samovoljno definisali i sve čine da ga postignu :D

Na cemu temeljis razmisljanje da ce EU propasti za 10tak godina?

200px-Coat_of_arms_of_the_Kingdom_of_Yugoslavia.svg.png
To bi bilo ovako nešto ali bez krune ovo je bio službeni grb kraljevine SHS 1918-1939

Na pretpostavci da ce Hrvatska za par godina da udje u EU a gde god je bila Hrvatska to se bre raspalo...vi Hrvati ste cudo jedno od naroda,rasturicete tu EU garantovano...samo napred,podrzacemo vas u tome a i pomoci vam !

ma naravno,Hrvati uvijek krivi za sve:mrgreen:

Nego sad ozbiljno..ovo si sad samo napisao da mene malo podbodes..aj sad ozbiljno jer me zbilja to zanima..zasto mislis da ce se EU raspast za10tak godina?

Kako zasto? Pa i dalje bi bio mir, i dalje bi imali super odnose sa celim svetom, i dalje nam niko sa strane ne bi naredjivao sta da radimo, i dalje nas niko ne bi bombardovao, i dalje bi smo mi bili vlasnici svega u nasoj zemlji, i dalje bismo mogli bez problema da putujemo po svetu, itd...

Boze sacuvaj :sad2:

Sad smo slobodni od mracnog Titovog doba :mrgreen:

ma naravno,Hrvati uvijek krivi za sve:mrgreen:

Nego sad ozbiljno..ovo si sad samo napisao da mene malo podbodes..aj sad ozbiljno jer me zbilja to zanima..zasto mislis da ce se EU raspast za10tak godina?

Ma jok bre...vidi...jel Hrvatska bila u Austrugarskoj-jeste,jel se Austrougarska raspala-jeste ! Jel Hrvatska bila u Jugoslaviji-jeste,jel se Jugoslavija raspala-jeste ! Hoce li Hrvatska biti u EU-hoce ! Hoce li se onda i EU raspasti-hoce...cista logika,nema tu nikakve filozofije !

Kako zasto? Pa i dalje bi bio mir, i dalje bi imali super odnose sa celim svetom, i dalje nam niko sa strane ne bi naredjivao sta da radimo, i dalje nas niko ne bi bombardovao, i dalje bi smo mi bili vlasnici svega u nasoj zemlji, i dalje bismo mogli bez problema da putujemo po svetu, itd...

kuzim :mrgreen::worth::worth:

Da je sve kako si ti tu naveo o cemu bismo mi raspravljali ovde ?:hahaha:

Back