BALKANSKA UNIJA-STVARNOST ILI FANTAZIJA (Pomalo neozbiljno, al procitajte...)

• Začetnik teme Začetnik teme tacy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
tacy:
Slobodno, Grofe. Eto, sam kažeš, ima neko zlo koje će da maši Srbiju. Pa i red bi bio. Ne daj bože nikom. Priznajem, fantazija je u pitanju. Ali nije nemoguće. Ja sam po prirodi sanjalica, al kad bolje razmisliš, i Tesla je kao mali skakao sa plasta sena sa otvorenim kišobranom, pa vidi šta napravi čovek...

Samo "tranzit"..........

Gde si poša brate Rus, tamo dje si krenuo samo napred...........

A ti brate Amerikanac, samo napred .......

A U SUŠTINI: *EBITE SE I JEDNI I DRUGI...........

Narodski........

Derer:
Neka fala.
A ne znam shta se ovaj Hrvat nudi kad koliko vidim u taj fiktivni BU niko ih nije ni zvao.:lol:

e pa derer citaj bolje. samo sam vam zazelio srecu u BU i to bez nas. 8)
osjecao sam se pozvanim odgovorit nakon tracy-jinog odgovora.

a kad samo zamislim taj BU... sve zemlje koje su pojmovi blagostanja u europi.. bugarska, rumunjska, srbija,....

viva BU! mi cemo gledat sa strane 8)

Mali je korak od stvarnosti do fantazije. Neke događaje nije teško predvideti, jer se s vremena na vreme, istorijski gledano, ponavljaju. Zato smo imali nekoliko Jugoslavija. A koja nam je bila najdraža:Prva, Druga,Treća-PRODATO!

EU je nastala od nekadašnje EEZ koja je brojala 7, pa 9 članica. A danas-ko bi sve prebrojao. Kvantitet je odneo pobedu nad kvalitetom. Sad je nastala igranka. Ne mogu ni oko Ustava da se dogovore. Davno se raspao Varšavski pakt. I sa NATO nisu čista posla. Sve teče, sve se menja. Zato razmišljam ovako: O.K. to je to. Slobodan protok ljudi, kapitala i informacija. Vidiš i to ti je fantazija s obzirom u kakvom se jadnom stanju nalazimo.

Primili smo se ko saučešće na taj ulazak u EU. Je l ne može-ne može. Kad će moći- ne zna se. Zato maštam i tražim alternativu. Dozivam u pomoć i proroke i istoriju. Od političara nema vajde. Molim se Bogu, al je uzeo neplaćeno, što kažu ,,Andjeli,,.

EU, BU, AUUUUUUUU!!!!!!!!

Kaj:
e pa derer citaj bolje. samo sam vam zazelio srecu u BU i to bez nas. 8)
osjecao sam se pozvanim odgovorit nakon tracy-jinog odgovora.

a kad samo zamislim taj BU... sve zemlje koje su pojmovi blagostanja u europi.. bugarska, rumunjska, srbija,....

viva BU! mi cemo gledat sa strane 8)

Kaj, bilo bi dobro da je EU ono što je nekad bila. Izdaje je snaga. Bogate članice su ,,pokupile,, što je vredelo. Izgubivši svoje poslednje kolonije, sa modernim terorizmom za vratom, bogate zemlje sada crpe preostali potencijal novopridošlih članica koje naivno veruju da im se pomaže. Nije EU ništa posebno, samo smo mi svi toliko jadni posle svih onih silnih Jugoslavija i krvavih raspada. Može se lako desiti da se EU raspadne kao mehur od sapunice. I onda-biće opet nekih integracija. Svi moramo naučiti jednu stvar-nema emocija, važan je profit. Jer samo tako se opstaje. Ko ima pare-ima sve. Taj je gazda. Točka.

Че Гевара:
Balkanska Unija je fantazija...Ko bi pametan sa čistom svešću i zdravom pameću sklapao bilo kakav savez sa nama Srbima.Pa mi smo grozan narod...
..ne... vi ste divan narod..dobri domaćini.....posteni ...radni ljudi....samo malo Vas kharikaju radikuli....ak se njih rijesite..imate sansi da Vas povedemo...U E U

~Petar~:
ideja je odlicna
i na odredjen nacin vec funkcionise kroz instrumente bivsih, sadasnjih i buducih regionalnih inicijativa- od cefte, preko ex pakta za stabilnost, procesa saradnje JIE, do regionalne saradnje u okviru prostupa eu...samo, to ne moze da bude zamena za eu; samo priprema

Tačno. Samo neće ljudi da čekaju. Dojadilo. Nije uopšte fantazija, to se dešava. Dug je put u EU. A dotle, treba vežbati...

Derer:
Odlichna ideja da se otvori josh par regionalnih pralamenata/tona komisija,expertskih timova,sa gomilom struchnjaka za razna pitanja do mojega...
Birokratija,birokrtatija...a ko ce to da placa i ima li ikakve koristi manje je vazno,nek je bude shto vishe dok mogu i ja da trpam u dzep.:)

Pa jeste. Tako ti funkcioniše EU, znaš i sam.

Derer:
Odlichna ideja da se otvori josh par regionalnih pralamenata/tona komisija,expertskih timova,sa gomilom struchnjaka za razna pitanja do mojega...
Birokratija,birokrtatija...a ko ce to da placa i ima li ikakve koristi manje je vazno,nek je bude shto vishe dok mogu i ja da trpam u dzep.:)
pa sadasnjim inicijativama ne stvaraju se nikakvi parlamenti, niti bilo kakvi megalomanski birokratski aparati. neke od njih, kao proces saradnje JIE su bile maltene, samo kancelarija koja radi u vremenu izmedju godisnjih konferencija.

da regionalni pristupi i inicijative ne funkcionisu, bile bi napushtene davno...lako je vikati- birokratija...a nisi ni svestan koliko je projekata proslo kroz njih i sta je sve uradjeno

~Petar~:
pa sadasnjim inicijativama ne stvaraju se nikakvi parlamenti, niti bilo kakvi megalomanski birokratski aparati. neke od njih, kao proces saradnje JIE su bile maltene, samo kancelarija koja radi u vremenu izmedju godisnjih konferencija.

da regionalni pristupi i inicijative ne funkcionisu, bile bi napushtene davno...lako je vikati- birokratija...a nisi ni svestan koliko je projekata proslo kroz njih i sta je sve uradjeno

Petre, ti razumeš ovu materiju. Suština je to što si rekao. Većina ljudi posmatra stvar sa formalne strane. Uglavnom, kada se u zapadnim krugovima pomene reč ,,Balkan,, to ti dodje kao da si rekao nešto ružno. Zapaljivo, prljavo, gadno, nezgodno i more drugih epiteta. Ima istorijskih činjenica, pomalo istine, ali i predrasuda. Jedno je sigurno, proces se već dešava u nekom obliku. Mnogi čak geografski ne prihvataju činjenicu da su na Balkanu, dotle je to došlo...Znaš kako kažu-ko hoće veće...

Ja iskreno bas i ne vidim neku korist od eu... mislim ... zemlje koje su danas jake u eu bile su takve i pre ulaska u istu a najjace zemlje evrope nisu ni sada niti ce ikad biti u eu.... sto se tice bu... odgovaralo bi nam jer se fokus stavlja ipak na nashe probleme... Sta boli uvo UK sto u bugarskoj ima korupcije od trafike do vlade realno.... ovako svima na balkanu bi trebalo biti u interesu da ceo balkan napreduje ... Drugo Sta je ta eu bolja od nas... iste uslove imamo... a na kraju krajeva mi smo tu ideju integracija primenili dok EU nije bila ni u snovima... kako smo mi prosli tako ce i eu...

Back