Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
. Problem je sto mi ne polazi za rukom da nadjem literaturu kojom moram da potkrepim neko svoje osrednje znanje o igri. Trazila sam po lokalnim bibliotekama, ali niko nema strucnu literaturu a i ako ima, nadje se po pasus, dva , sto mi nikako nije dovljno
Ostala mi je gradska biblioteka, ali rekli su mi da tamo moram da odem sa tacnim autorom i nazivom knjige...Pa bih zamolila i bilo bi lepo ako bi neko k se razume ili je citao nesto da mi preporuci o istoriji i razvoju igre, ruskoj i francuskoj sceni, samim korenima i pocecima baleta, biografijama poznatih baletskih igraca ( kojih imam samo nekoliko, jako se tesko nalaze opsirnijii podaci, nazalost ) i slicno...Jako bih bila srecna!
Unapred hvala 
Zdravo svim zaljubljenicima u ples i pokret!!!
Naime imam jednu molbu, trebala bi mi mala pomoc. Radim maturski rad na temu "Klasican balet", uspela sam da se izborim da je dobijem. Problem je sto mi ne polazi za rukom da nadjem literaturu kojom moram da potkrepim neko svoje osrednje znanje o igri. Trazila sam po lokalnim bibliotekama, ali niko nema strucnu literaturu a i ako ima, nadje se po pasus, dva , sto mi nikako nije dovljno
Ostala mi je gradska biblioteka, ali rekli su mi da tamo moram da odem sa tacnim autorom i nazivom knjige...Pa bih zamolila i bilo bi lepo ako bi neko k se razume ili je citao nesto da mi preporuci o istoriji i razvoju igre, ruskoj i francuskoj sceni, samim korenima i pocecima baleta, biografijama poznatih baletskih igraca ( kojih imam samo nekoliko, jako se tesko nalaze opsirnijii podaci, nazalost ) i slicno...Jako bih bila srecna!
Unapred hvala
![]()

Nije neuobičajeno da deca dobiju u januaru temu za maturski koji je u maju .
Vidim iz Novog Sada si , imaš fenomenalnu biblioteku Srpskog Narodnog Pozorišta i tamo možeš naći sve o klasičnom baletu .
Ukoliko ti to ne pomogne imaš knjigu Milice Jovanović - Balet : Od igre do scenske umetnosti , to ti je o istoriji baleta . Takodje imaš Milicu Zajcev - Igra što život znači , to je o značajnim baletskim igračima . Takodje imaš monografije što domaćih što stranih igrača po svim knjižarama . Uzmi primer Dušana Trninića , naš čovek a svetski poznat igrač .
Pošalji mi na pp konkretno šta ti treba, mogu da ti napišem nešto .
Pozz .![]()
posto sam fanatik
Profesorka mi nije dala literaturu , nista osim Roksanda Pejovic - Istorija muzike
tu nema nista......
devojcica od 14g nije prestara za balet, pa cak ni za Lujo Davico, da se ne stidite i da ste uzeli telefon Luja Davica, rekli bi vam da upravo zbog napora preporucuju da se baletom pocne od 11-14god., a moju drugaricu su primili i sa 16! jer postoji nesto sto se zowe diferencijalni ispit! Zatim covek je pitao sa koliko god da upise cerku na balet i neko mu je rekao 6-7 maximum?!, naravno vi mozete upisati decu od ka prohodaju, ali ne znaci da ste sa 8,9,10,11,12,13,14,15god za staro gvozdje... da li to ljudi ovde namerno salju dezinformacije da bi smanjili konkurenciju...
eheh, a i za ostale, nije balet niti su igraci isto ono sto vi vidite na sceni, i ono sta ostane kada se skine sminka... iznenadila bi vas razlika, barem sam nju apsolvirao
a sada me izvinite, ali proba nece da se odvija sama od sebe, odoh
jaoj, Boze koliko se ovde laika izdaje za profesionalce...devojcica od 14g nije prestara za balet, pa cak ni za Lujo Davico, da se ne stidite i da ste uzeli telefon Luja Davica, rekli bi vam da upravo zbog napora preporucuju da se baletom pocne od 11-14god., a moju drugaricu su primili i sa 16! jer postoji nesto sto se zowe diferencijalni ispit! Zatim covek je pitao sa koliko god da upise cerku na balet i neko mu je rekao 6-7 maximum?!, naravno vi mozete upisati decu od ka prohodaju, ali ne znaci da ste sa 8,9,10,11,12,13,14,15god za staro gvozdje... da li to ljudi ovde namerno salju dezinformacije da bi smanjili konkurenciju...
eheh, a i za ostale, nije balet niti su igraci isto ono sto vi vidite na sceni, i ono sta ostane kada se skine sminka... iznenadila bi vas razlika, barem sam nju apsolvirao
a sada me izvinite, ali proba nece da se odvija sama od sebe, odoh
![]()

otrova? ne, nema tu otrova... ja i kazem ljudima da bolje da okrenu telefon nego sto pitaju ovde, jer bolje da dobiju informacije iz prve ruke, nego poluinformacije i dezinformacije, citaj pazljivije sta pisem...

Povodom Dana nezavisnosti Republike Grčke u ponedeljak 23. marta u Sava centru biće izveden balet Srpskog narodnog pozorišta "Grk Zorba", najavio je danas upravnik SNP-a Milivoje Mlađenović. "Grk Zorba" Mikisa Teodorakisa, koji je 1994. godine poklonio autorska prava SNP-u za izvođenje tog baleta, do sada je odigran 111 puta pred nešto manje od 100.000 gledalaca, rekao je Mlađenović na konferenciji za novinare. Deo prihoda od prodaje karata za ovaj baletski spektakl, koji se izvodi pod pokroviteljstvom Ambasade Grčke u Beogradu i Asocijacije grčkih privrednika biće izdvojen za Institut za majku i dete na Novom Beogradu. Režiju i koreografiju za popularni balet potpisuje Krunoslav Simić, u naslovnoj ulozi je Konstantin Kostjukov, dok će se na mestu dirigenta prvi put naći Sajmon Robinson iz Velike Britanije.