Da ili ne?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Malopre sam se naso u "nebranom grozdju" za 10 din. Na trafici kupujem cigare i pivo i ona treba da mi vrati 10 din. Vidim nema ... al trazi ... prosto mi delovalo ponizavajuce prema njoj da sam joj reko "nema veze" ...Zavisi od usluge
Zbog? Meni bi bilo glupo da izvadim 10 dinara da bih castio ali ako sam vec dao deset dinara vise nikakav problem pogotovo ako nema da mi vrati.Malopre sam se naso u "nebranom grozdju" za 10 din. Na trafici kupujem cigare i pivo i ona treba da mi vrati 10 din. Vidim nema ... al trazi ... prosto mi delovalo ponizavajuce prema njoj da sam joj reko nema veze ...
Ne znam ... radim administrativni posao ... i kod mene mora sve da se "uklopi" u dinar da ne kazem kg ... ili gram (zavisi od sirovine) ne znam sta je baksis ... meni licno ne znaci nista ... baksis jer ne zavisim od njega, opet s druge strane mnogi misle da mi u administraciji "zaradjujemo" (nevezano za ovih 10 din od malopre). A u pravom zivotu nemam vecih prihoda od radnice na trafici ... prodavacice na kasi ili konobara ... (tu se najcesce daje baksis)Ako je usluga i osoba korektna onda da.
Zbog? Meni bi bilo glupo da izvadim 10 dinara da bih castio ali ako sam vec dao deset dinara vise nikakav problem pogotovo ako nema da mi vrati.
Ako nemas para onda u redu to je druga prica, ali sam zakljucio da si hteo da das ali ti je bilo glupo jer je samo 10 dinara. Administracija je drugo ona moze to da usitni i stavi sebi u dzep 10 dinara bez problema.Ne znam ... radim administrativni posao ... i kod mene mora sve da se "uklopi" u dinar da ne kazem kg ... ili gram (zavisi od sirovine) ne znam sta je baksis ... meni licno ne znaci nista ... baksis jer ne zavisim od njega, opet s druge strane mnogi misle da mi u administraciji "zaradjujemo" (nevezano za ovih 10 din od malopre). A u pravom zivotu nemam vecih prihoda od radnice na trafici ... prodavacice na kasi ili konobara ... (tu se najcesce daje baksis)
Znaci principijelno moj frizer koji ima dva stana i bolja kola od mene ili kasirke (50 ak musterija dnevno po 200 din) ... ma ajte molim vas ... (zato sam i stavio temu pod "filozofija" a ne "shopping")Bakšiš se obično daje u restoranama, kafanama i uslugama privatnika, tipa frizer, vodoinstalater i drugi majstori (ako nije gazda firme). Principijalno, bakšiš se ne ostavlja prodavcima jer može da im pokvari balans kase.
Nije ...
Rekoh, daješ bakšiš radnicima, ne gazdi. Radnici i majstori koji rade za druge imaju fiksne, i često male, plate. Bakšiš je ono što ih drži.Znaci principijelno moj frizer koji ima dva stana i bolja kola od mene ili kasirke (50 ak musterija dnevno po 200 din) ... ma ajte molim vas ... (zato sam i stavio temu pod "filozofija" a ne "shopling")
u tom slučaju je sasvim normalno da joj kažeš, a ona će da odbije ako joj je neprijatnoRekoh da me bilo sramota da kazem radnici na trafici "nema veze" jer vidim da se ubi trazeci sitnis, s druge strane konobar npr vidis kako "ocekuje" ...
Meni je bilo neprijatno ... taj stav "moram da vratim kusur" i stav konobara "ocekujem neki din ... ovo je kafana" ...u tom slučaju je sasvim normalno da joj kažeš, a ona će da odbije ako joj je neprijatno
E bas si se pokazao kao kavaljer.Zamisli,oprostio si joj ni manje ni vise....nego celih pisljivih deset dinara....bravo tajkunu...Malopre sam se naso u "nebranom grozdju" za 10 din. Na trafici kupujem cigare i pivo i ona treba da mi vrati 10 din. Vidim nema ... al trazi ... prosto mi delovalo ponizavajuce prema njoj da sam joj reko "nema veze" ...