Baksis?!

Hellen:
... А они се успаничили:''НЕЕЕ, ми НИИКАКО не смемо да примимо бакшиш, него ви идите преко у трафику или негде другде, па раситните новац, па нам донесите ситно''???!!!

Е, жена је попиздела начисто од њихове финоће, ал шта ће, трчала по граду да раситни да би могла да им плати...

hhahahhaha
Sto mrzim te fazone. Onda ili kazem ne mogu ili se lepo okrenem i ostavim svu robu koju sam kupila. Ne mali broj puta sam zbog tog bezobrazluka ostavila nesretnog prodavca sa spremljenim hot dogom u rukama.

ZNam da prodavac obicno nije kriv vec gazda, ali ******, ja sam musterija i necu da trcim od trafike do trafike jer je gazda lenj da spremi sicu...

A tek ono "Jao ,nemam da vam vratim, jel imate vi meni da date jos 70 dinara, onda bih imao" .Ti mu dash i tih 70, a on se onda prerachunava i "zaboravi" da si mu dodala josh 70, pa ti vraca kusur od prve sume! E, tad popizdim! To je vec kradja!

A tek ono "Jao ,nemam da vam vratim, jel imate vi meni da date jos 70 dinara, onda bih imao" .Ti mu dash i tih 70, a on se onda prerachunava i "zaboravi" da si mu dodala josh 70, pa ti vraca kusur od prve sume! E, tad popizdim! To je vec kradja!
:shock: ma ja bih im napravila skandal da mi se ovo desi!
cist lopovluk, i ne treba to da trpis! osim ako je ocigledno da je STVARNO slucajna omaska,

srećica:
slazem se, ako si zadovoljna, ostavi, ako je bila usluga onako ili bezveze, ne treba da dajes. kao i, daako tebi racun iznosi jedno, ne moze on-a zaokruziti na drugo.

a ovo sto sam pisala gore, na buvljaku ne uzimam jer jednostavno NEMAJU tamo, ali kada pricamo o kioscima, buticima, str, sytr, urt i bilo kojim r, koji vec imaju fiskalnu kasu, naravno da uzimam.

a realna slika je da mozda max 5% ljudi uzima racvun, osatalima i ne pada na pamet da uzmu, ili im stvarno ne treba, ili ne znaju sta ce sa njim, bacice ga pri izlazu, bolje prodavacica da baci nego ja, ali kada pogledas pozadinu, sto ne bi uzela? jer ja sam usla naprimer da kupim hleb i mleko i racun je lupam 100 din, odatle njoj odn. drzavi ide 8 dinara. I sto da ja nju castim 8 dinara, nit` mi je donela hleb ni mleko, samo je rekla cenu i zamisli molim te, MORA DA MI ISKUCA RACUN i sad je mrzi.

ja sam poslednja koja zelim da nekome crne krava( sad ovo verovatno zvuci bez veze), ali jednostavno je rec o ZASTITI POTROSACA
A kad kupis na buvljaku nesto za 1000 ili 2000 din ,koliko onda ide nekom u dzep a nemas dostavu na kucu.Trgovina je trgovina,zakon je zakon,vece je krsenje zakona nemati kasu i nista ne placati drzavi.Inace uvek je lako pricati tako kad si sa druge strane,a opet te pitam kako bi ti radila kao trgovac...kako te ja vidim bila bi jedna vrlo neljubazna prodavacica...onda bi te kupci iritirali.Ako zelis biti dosledna svom stavu,onda budi uvek...ili je pitanje da li ti je neko simpatican ili ne ;)

tamara1:
To ostavljanje bakšiša me stvarno nervira jer je postalo obaveza a ne moja želja da to uradim kada sam stvarno zadovoljna nečijom uslugom. I toliko smo navikli, posebno ugostitelje, da se još i ljute kada im ne ostaviš bakšiš ili kad je bakšiš mali. Imam drugarice koje svaki put u kafiću, restoranu preračunavaju koliko je valjda 10% od računa, jer to je kao neko nepisano pravilo koliko se ostavlja. Idiotizam!
A šta treba onda da kažemo za lekare ili neke druge kojima moraš da daš skup poklon da bi ti završili ono što je ionako njihov posao i za šta su plaćeni. Sve je počelo tako što smo čašćavali one koji su nešto učinili za nas, da bi to preraslo u nešto mnogo više i još moraš unapred da im daš. Ovo možda i nije tema ali morala sam da napišem jer me sve to mnogo nervira.
U Londonu je na racunu otkucano +10%,i to je obavezno svuda,bio on ljubazan ili neki smor,sta je tu je.Kod nas ne mora1Ali ja stvarno ne gledam sve crno-belo.Za lekare je stvarno sramota,da se da poklon da bi on pogledao pacijenta...naknadno kad je taj neko ozdravio,tad treba castiti.

srećica:
moras da uzmes iz nekoliko razloga: ako je pokvareno ili ima gresku, da mozes da vratis, ako si u hlebu ili bilo gde nasla dlaku i sto se tice inspekcije, ako te zaustave pitace ti odakle ti to, ti kazes kupila sam, a oni kazu daj da vidim da si kupila, daj racun, a ti nemas i moze da ispadne da si ukrala, a dokazi da nisi( 200 m od prodavnice). racun je dokaz da si ti nesto kupila
Po kojoj osnovi bi mogao da te optuzi da si ukrala gde je inspektoru dokaz,da nece mozda sprovesti istragu,pa na sudjenje,pa u zatvor ovo su price za malu decu...

Back