Bakšiš

Uglavnom ne, jer sam par puta bio prevaren. Nisam se bunio, ali vise nikada u tu radnju ... Inače je ružno kad trgovci i kelneri sline za neku siću.
Ali čini mi se da je svet tako uređen , cim veća si ljiga, baraba, đubre, više para ostane u džepu. Poznajem nekoliko vrlo bogatih, medu najbogatijim u državi, i moram reći da su isto toliko pokvareni koliko su bogati. To ne ide jedno bez drugog.

Na zapadu je to pokazatelj
Ako ste zadovoljni zaokružite

PS:
Istiniro: Zetu švajcarcu na Žabljaku nisu vratili nešto naš sitno kusurta
Poblesavio je i tražio da se kusur vrati do zqanjeg centa
"Bakćiš dajem ja, a on nema pravo da uzima sam."

Na zapadu je to pokazatelj
Ako ste zadovoljni zaokružite

PS:
Istiniro: Zetu švajcarcu na Žabljaku nisu vratili nešto naš sitno kusurta
Poblesavio je i tražio da se kusur vrati do zqanjeg centa
"Bakćiš dajem ja, a on nema pravo da uzima sam."
Ako je sitno, onda je ok. A opet zavisi od kulture pojedinih zajednica. Kod Švaba mora sve po propisima, kod nas malo manje.
Opazio sam da strancima zaračunaju više, kao oni pojma nemaju. Slično se dogodilo i meni, i to bez računa. Mislili su da sam stranac, pa ajde da uzmemo neki euro.
Shvatio sam u trenutku, i rekao ženi strankinji za to. Nikad više u tu radnju, osim ako je zaista dogorelo do noktiju.

Uvek ostavim bakšiš
Najviše mrzim kad neko zove na piće i ne ostavi bakšiš.Sa tim osobama nikad više ne pijem .
Oko 10 % ostavljam
Danas u kafani,dve kafe 200 din
Ostavila sam 50.
Stvarno je bila minimalna cena kafe

Ne ostavljam jer meni tamo gde sam radio nikad nije neko ostavio baksis, svako radi za platu na koju je pristao u bilo kom poslu i tu je kraj.Ako ti se ne svidja plata onda nemoj ni da radis ni da se duris ljudima okolo sto dodju negde da jedu ili popiju pice...

U ostalom odakle mi i da hocu da ostavim kad je jedva plata minimalac...

Back