BAKA ILI BABA

Hm ja sam maminu mamu zvala baka pa ime a tatinu samo baba :)
Ali to nema veze koga sam vise volela. Baka je umrla kad sam imala 7 godina i ostala mi je u secanju po super cokoladnoj torti koju sam ja krstila crna torta, a inace je baka bila nekako nezna, u stvari oci su joj uvek bile nekako nezne, pa je zato postala baka. a baba je bila zena zmaj, onako opasna doterana, ma da ne verujes, do smrti je imala "frizuru" i namazene nokte i nikad nije nosila nista crno a umrla je sa 93. Sa njom sam se slagala super, bila je bas energicna zena, otresita a zajebant veliki u sustini. Bas mi nedostaje, da joj stavim glavu u krilo i da se isplacem ko covek kad mi je tesko :(
***, nemam vise ni jednu i nedostaju mi. Bas.

Ne nisam baka a nisam ni baba,a najverovatnije cu biti baba.Pitate se sta je ovo,neka greska:shock:.Da pojasnim ja sam izvela zakljucak,ne kazem da je tacan 100 %,ali je barem 80%tako.Dakle ja mislim da mame koje imaju cerke postanu bake unucima,a majke od sinova babe.Sta vi mislite koga deca vise vole :confused:babe ili bake :lol:Ja sam imala i baku i babu a vi.Moju mamu su deca zvala nana,a od muza majka je mlada umrla nije docekala unuke.:rolleyes:

E vidish,to je tachno... Tek sam sad to izvalila. Ja mamu moje mame zovem "nana",a mamu od tate sam uvek zvala "baba". Ja mislim da ih vole podjednako ali ne bi bash mogla i sama to da kazem jer je meni baba umrla kad sam imala 4-5 godina,a nana mi je josh ziva,pa shodno tome,volim obe,ali vishe nanu... :)

Moje su obe bile bake dok mi se nije rodio brat. Onda je on, ne znam zasto, tatinu mamu prekrstio u Nanu i tako je i ostalo.
Moja svekrva ni pod razno nije dala da je zovu ni baba ni baka, pa je tako i ona postala nana, a moja mama je po potrebi i baba (ako ih ne cuje da je zovu) i baka i bakica i bajka (kad joj se umiljavaju).
A ja ne mogu da docekam da vidim sta li cu ispasti na kraju...

Ovo u stvari nije tema kako ste vi zvali vase bake (babe) nego kako ce vas zvati?! :rotf: ja bih volela da budem Nana ili Baka :klap:

U pravu si,ali od toga kako smo mi zvali nase babe,bake,nane...i kakve uspomene nosimo u mnogome zavisi kako cemo zeleti da nas zovu na pr.nasi unuci.To ipak kreiramo mi sami ili nasa deca za svoju decu od najranijeg detinjstva.Sve jedno kako ce me zvati,daj boze da to skoro docekam.
Dok su bili mali moja deca su nase roditelje zvali "baba",a sada kao odrasli one preostale zovu"baka,baki",a muske ""deda".Mislim da cu zato ja najpre biti BAKA i to mi je o.k.:p

U pravu si,ali od toga kako smo mi zvali nase babe,bake,nane...i kakve uspomene nosimo u mnogome zavisi kako cemo zeleti da nas zovu na pr.nasi unuci.To ipak kreiramo mi sami ili nasa deca za svoju decu od najranijeg detinjstva.Sve jedno kako ce me zvati,daj boze da to skoro docekam.
Dok su bili mali moja deca su nase roditelje zvali "baba",a sada kao odrasli one preostale zovu"baka,baki",a muske ""deda".Mislim da cu zato ja najpre biti BAKA i to mi je o.k.:p

Mudroooo receno... :worth: :heart:

Mi smo svi tatinu mamu zvali baka, a maminu nana. Sva deca u familiji.
Moja deca su pokojne oceve roditelje zvali babura i dedura, moju majku nisu stigli upoznati,umrla je ranije.A mog oca su zvali i deda. I pojam deda je vezan za njega.

Meni je baka lepse nego baba, baba moze da se odnosi na bilo koju stariju zenu....

Back