Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
.. postoje neki istorijski izvori koji upućuju na bitku ko helmovog ponora .. ?Ajoj. Ali Tolkien je istorija, ne bajka.![]()
.. da .. neupitno je ono što niko ne može dovesti u pitanje ..Neupitna kvaliteta Devojčice?
.. nisi se ogradila naglašavajući da je to tvoj subjektivan stav ..Nisam nikada svesno razmišljala o Andersenu na način na koji ti to činiš. Odnosno, o bajkama. Sad će se naći neko da mi kaže kako sam svakako razmišljala nesvesno; jer bajke prožimaju meku srž dečje kosti i uzimaju korena za koje i ne znamo. Dozvoljavam tu mogućnost.
Međutim, rekavši da je Andersen, meni, neprevaziđen; nisam govorila o njegovom dubokom, sveprožimajućem dejstvu na ljudsko društvo ili šta slično. Vodeći se pdf-om; govorila sam o svom stavu spram njegovog jezika, i slova.
.. dobro ..Mene Devojčica dotiče dublje i žešće nego Dickensovo siroče; mada volim Dickensa; a slovo vrednujem po tome koliko ga snažno doživim.
.. znači li to da se u okviru književnosti ne može ozbiljno govoriti ni o kakvom kvalitetu ..?
.. ne zameri što insistiram na preciznosti ..
.. ali .. to kako mi doživljavamo delo .. govori o nama a ne o delu samom ..
Да ли сте у детињству читали бајке?
Које су вам омиљене, а које сматрате глупим?