bag

• Začetnik teme Začetnik teme koto
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

koto

Buduća legenda
VIP
Poruka
42.590
dakle.
desi li vam se nekad da imate neki problem, koji ne umete da resite, ili ne mozete, ili necete da ga resite onako kako mozete, i onda beskonacno mislite o tome, i stojite na mestu, i trosite energiju a nista konkretno ne radite?:dash:

e ja to kazem: opet sam zabagovala.

i onda bih dala ruku da umem da se iskljucim, i da jednostavno ne mislim o tome!:roll:

jel vi to umete? i kako..:neutral:
ajde da cujem, forum ima resenje za sve, rastimo zajedno!:heart:

Ako mislim - onda rešim.

Bagujem kad ne mislim o nečemu što je važno (odbijam, svesno ili podsvesno), to ume baš da kezza ; (
ne slazem se sa odgovorom:rtfm:
nista mi nisi pomogao.
nije pitanje kako da mislim, nego kako da ne mislim.
ne pratis fabulu ni malo..:lol:
ps. pa de si ti, nema te ko ni kafe:cmok2:

- - - - - - - - - -

jesma napomenula DA SAM DUPLA DEVICA?:rumenko:

da!
bravo.
znaci resavanje ostavljeno dok se steknu okolnosti, ali kefalo ne prestaje da vrti
aman. metak bi upalio. valjda.

Naravno da se dešava, normalna stvar.
Umem tako da iznalazim rešenja do kasno u noć i onda se totalno sk.enjam
kada shvatim da je bilo uzalud... jer promašaji se dešavaju :neutral:

Naravno da se dešava, normalna stvar.
Umem tako da iznalazim rešenja do kasno u noć i onda se totalno sk.enjam
kada shvatim da je bilo uzalud... jer promašaji se dešavaju :neutral:
jos kad si taj tip, ko ja..
ja najteze podnosim neke neresene situacije. periode tranzicije, dileme..
kad nesto resim, ma sta to bilo, na konju sam.
ali u tom procesu resavanja,. treba se nekad smiriti, udahnuti duboko, odmaknuti se, pustiti..pa se vratiti hladne glave i bez previse filozofije doneti odluku
e taj deo mi fali. taj, gde cu jednostavno dsa se okrenem i radim nesto drugo i smirim se.
zivcana sam i hocu odmah! macem, ako moze.
a to u zivotu ne pali bash..
malo strpljenja treba..
imam sto godina, a nisam naucila. bash me to nervira.

slično i ja reagujem, što kaže Cane "hoću sad i hoću sve"! :lol:

e, ali imam taj deo kad više nemam kud da se okrenem i malo razbistrim pa nazad na enigmu.
Često umem i da budem gluv na savete, ali kad zviznem par puta jako glavom o zid
onda uzmem u razmatranje ali s'tim da ipak budem ja najpametniji :lol:

pričaj naglas o predmetu brige, pretresi sve sa osobom u koju imaš poverenja, a ko nije paničar ili od onih koji slušaju i klimaju glavom uz ne znam šta da ti kažem, kako ti miliš da treba, tako uradi.
možeš i sama sa sobom da popričaš naglas, u trenucima samće, onaj rad ok, hajde da vidimo šta ćemo.
što više budeš verbalizovala problem, malo po malo će se racionalizovati i od besnog psa koji ujeda noću, bez upozorenja i budi te tako što ti srce zalupa od straha, postati kevtavo štene.
najgore što možeš sebi da uradiš je da se sama suočavaš sa takvim stvarima.

znači-verbalizacija, racionalizacija i potpuna ubeđenost da će se rešiti onda kada mu za to dođe vreme. a vreme će biti pravo onda kada budeš jaka i spremna.

Није ми баш најјаснија твоја тема, мислила сам да 'забаговати' значи имати животни застој а не хрвати се са присилним мислима о проблему који није тренутно решив.

dakle.
desi li vam se nekad da imate neki problem, koji ne umete da resite, ili ne mozete, ili necete da ga resite onako kako mozete, i onda beskonacno mislite o tome, i stojite na mestu, i trosite energiju a nista konkretno ne radite?:dash:

i onda bih dala ruku da umem da se iskljucim, i da jednostavno ne mislim o tome!:roll:

Meni se desava kada radim, da naidjem na bukvalno bag i ne mogu da resim. Onda sam u stanju da dok ne resim sedim i pokusavam i to satima, celu noc. Ali kad god prekinem, odem da odspavam ili izadjem...cim se vratim resim problem vrlo brzo.

Sto me je naucilo da je najbolje usmeriti paznju na totalno nesto drugo i problem se mnogo lakse resi nego kad samo to vrtis po glavi i mozgas.

dakle.

Svaki problem ume da se reši, ako rešilac hoće da ga reši.

Problem nastaje kad rešilac shvati da rešenje problema nije onakvo kakvo bi on hteo, tj. da mu rešenje ne bi donelo ono što bi hteo, pa rešilac poseže za dve moguće varijante:

1. Čeka neke povoljnije okolnosti za rešenje problema, kada proceni da će ishod biti onakav kakav mu odgovara, ili makar najpribližniji tome - što je moguće ako mu problem nije došao do guše ili ako ga neke treće okolnosti ne primoraju da problem reši, kao i kada mu je prioritet da se problem reši onako kako bi rešilac hteo

2. Rešava sad i odmah, bez obzira na to da li će dobiti rešenje koje mu se sviđa ili neko drugo

Što se mene lično tiče, naravno da se krećem iz krajnosti u krajnost.
Umem da rešavam odmah, a umem i da odlažem i da čekam povoljnije okolnosti/vreme i da se žderem.
Ma umem sve :malav:

dakle.

Kliknem na dugme za restart...:mrgreen:
..i tako problem osvežim, vratim ga na početak, izignorišem sve zaključke koje sam do tad izvela pa polako opet rešavam...natenane..

..beš život bez problema, to je dosadno...
Kad je neka logička pitalica jednostavna, brzo je rešiš i zatim zaboraviš a ako je teža...eee...

Desava se. Uzmem da se bavim necim drugim, pa se kasnije vratim na problem. Uglavnom se bavim necim sto nema veze sa problemom koji me koci da bih razbistrila mozak. Onda kada se vratim na problem, resenje nekako samo dodje.

Ne postoje brza resenja. Medjutim dobro je sto covek uvek ima drugih okupacija,pa se okrene njima.
Koto ili ko to ne moze ima veliki problem.
Dobra praksa je obrnuti problem naopako i pustiti ga da se odmotava.
Ja ga , bukvalno gurnem u stranu, kao da nije problem i radim drugo, jes da on cvili i zapomaze, ali neka ga kad je problem neka se sam muci.:)

Дајте неки пример из живота побогу.
1. imas klijenta kome ne mozes da naplatish a ako ga otpustis nemas dovoljno posla
2. radish nedovoljno placen posao a nemas drugi
3. imas prijateljicu sa kojom imash 20 god staz a ona pocne da brlja
4. imas problem sa detetom, koje tera neke svoje lutke
5. imash problem u vezi, gde nesto ne stima kako bi ti teo
6. imash problem sa roditeljima, bratom, sestrom..
mism uopste nije bitno koje je vrste problem nego sta se desava kad trenutno ne mozes ni da ga resis, a ni da prestanes da se zderes.:neutral:

Svaki problem ume da se reši, ako rešilac hoće da ga reši.

Problem nastaje kad rešilac shvati da rešenje problema nije onakvo kakvo bi on hteo, tj. da mu rešenje ne bi donelo ono što bi hteo, pa rešilac poseže za dve moguće varijante:

1. Čeka neke povoljnije okolnosti za rešenje problema, kada proceni da će ishod biti onakav kakav mu odgovara, ili makar najpribližniji tome - što je moguće ako mu problem nije došao do guše ili ako ga neke treće okolnosti ne primoraju da problem reši, kao i kada mu je prioritet da se problem reši onako kako bi rešilac hteo

2. Rešava sad i odmah, bez obzira na to da li će dobiti rešenje koje mu se sviđa ili neko drugo

Što se mene lično tiče, naravno da se krećem iz krajnosti u krajnost.
Umem da rešavam odmah, a umem i da odlažem i da čekam povoljnije okolnosti/vreme i da se žderem.
Ma umem sve :malav:

Odlicno, zameni mi ringlu dok razmisljas o problemima.:)

1. imas klijenta kome ne mozes da naplatish a ako ga otpustis nemas dovoljno posla
2. radish nedovoljno placen posao a nemas drugi
3. imas prijateljicu sa kojom imash 20 god staz a ona pocne da brlja
4. imas problem sa detetom, koje tera neke svoje lutke
5. imash problem u vezi, gde nesto ne stima kako bi ti teo
6. imash problem sa roditeljima, bratom, sestrom..
mism uopste nije bitno koje je vrste problem nego sta se desava kad trenutno ne mozes ni da ga resis, a ni da prestanes da se zderes.:neutral:

Природно је размишљати о проблему све док се не реши. Не бих то звала багом.

da ne bih se ni ja složio... šta će npr. ovi mučenici sa kreditima u švajcarcima??
dok čekaju kamata raste i uveliko je veća od glavnice... tako da ta priča
moja draga Cvetna urmašice ne pije vodu :neutral:

dakle.

Naravno.

Nekada jednostavno nije trenutak za nesto. I ma koliko se trudili ne ide. A kada ispadne da si digao ruke kockice se sloze i sve se resi. Ne moze uvek odmah i na silu.

Slicno zenama koje teze zatrudne. Bakcu se plodnim danima, oboje uzimaju vitamine, tempiraju seks... i nista. A kada pomisle kako nema nista od bebe, opuste se i uzivaju, menstruacija izostane :)

Ono sto je zavisilo od mene resavala sam, lakse ili teze. Ono na sta ne mogu samo ja da uticem ni ne dozvoljavam vise da mi stvara glavobolju.
Ali ima stvari za koje sam sama odgovorna a stojim. Lenjost, gubitak interesovanja, neodlucnost, nedostatak volje... eto, fakultet recimo. Ni sama ne znam sta bih. Nesto novo mi je luksuz sada, a ovo zapoceto... nisam sigurna da li se vidim u tome.

Back