Babe i dede,dobri cuvari unucica - losi vaspitaci!

vidis kako ne kapiras....sve sam ja objasnila ali naravno da se ne slusa sta kazem i da se nakon odredjenog vremena ista izjava ponovi, vezano za ishranu, pa za negu, pa za vaspitanje, sve se to lepo iskreira i onda pokusava da se sprovede ako nista drugo onda iza ledja....i to ne samo za ovu sitnicu, ima tu jos gomila stvari, mnogo ozbiljnijih....i naravno da se onda ne stvori poverenje koej je neophodno da bi ti nekome prepustio brigu oko malog deteta na odredjeni period....

Ако ти не одговара свекрва, зашто дете не даш својој мајци на чување?

vidis kako ne kapiras....sve sam ja objasnila ali naravno da se ne slusa sta kazem i da se nakon odredjenog vremena ista izjava ponovi, vezano za ishranu, pa za negu, pa za vaspitanje, sve se to lepo iskreira i onda pokusava da se sprovede ako nista drugo onda iza ledja....i to ne samo za ovu sitnicu, ima tu jos gomila stvari, mnogo ozbiljnijih....i naravno da se onda ne stvori poverenje koej je neophodno da bi ti nekome prepustio brigu oko malog deteta na odredjeni period....

Kapiram ja savrseno, ali bi mi ta prica pila vodu da ga ti ostavljas babi u ovom uzrastu i ides na posao svakog dana. To sto baba dodje jednom mesecno i istrese svoje savete koji se razlikuju od tvog stava, ne smatram takvim problemom kakvim ga predstavljas. Nega, vaspitanje...ne moze baba tu ich da promeni za 2, 5 ili 10 dana. Nasi ce saveti za 20 godina biti nekom neprihvatljivi, ali i mi cemo verovati da smo u pravu jer smo odgajili sasvim dobre jedinke. Tako i ta baba, i moja majka, i svekrva...sve turaju griz pod nos od 3. meseca, sve daju plazmu da "ceska zube". Sve gotovo isto misle. Mi smo tu da skrenemo fokus, a kad malo, samo malo stanes, shvatices koliko je nevazno sta ona govori, i koliko je zalosno da te to nervira. Stanes, pomeris ugao, pomislis da si ti ta koja zivi sa muzem i decom, da imate svoj svet, i baba ne moze vise da te nervira...jer ti si gospodar u svom svetu...razumes da ona ima svoj svet i svoja verovanja...

Kapiram ja savrseno, ali bi mi ta prica pila vodu da ga ti ostavljas babi u ovom uzrastu i ides na posao svakog dana. To sto baba dodje jednom mesecno i istrese svoje savete koji se razlikuju od tvog stava, ne smatram takvim problemom kakvim ga predstavljas. Nega, vaspitanje...ne moze baba tu ich da promeni za 2, 5 ili 10 dana. Nasi ce saveti za 20 godina biti nekom neprihvatljivi, ali i mi cemo verovati da smo u pravu jer smo odgajili sasvim dobre jedinke. Tako i ta baba, i moja majka, i svekrva...sve turaju griz pod nos od 3. meseca, sve daju plazmu da "ceska zube". Sve gotovo isto misle. Mi smo tu da skrenemo fokus, a kad malo, samo malo stanes, shvatices koliko je nevazno sta ona govori, i koliko je zalosno da te to nervira. Stanes, pomeris ugao, pomislis da si ti ta koja zivi sa muzem i decom, da imate svoj svet, i baba ne moze vise da te nervira...jer ti si gospodar u svom svetu...razumes da ona ima svoj svet i svoja verovanja...

:think: e vidis, ako ja za nekog zauzmem stav da je nevazno sta taj misli i kaze, onda je ta osoba za mene budala....a misliti za njegove roditelje da su budale je meni jos tuznije....razumem ja da neko ima svoja verovanja ali ne dozvoljavam naturanje svog verovanja i mesanje....ok, imas svoje misljenje, kazi ga i bice razmotreno, ali da dodjes sa serviranom pricom koju ponavljas kao papagaj, izrices u obliku naredbe, pokrijes dete ako ga ja otkrijem, sacekas da ja izadjem iz prostorije i onda ono sto sam ja rekla da ne moze pokusas i sa mojim muzem da izdejstvujes i tako gomile gluposti, pa pitam te ja, da li bi iko ostao ravnodusan...ali, imas pravo, pridala sam im prevelik znacaj i radim na tome da o njima misli kao o izlapelim starcima koji nemaju pojma sta rade i pricaju.....za mene je to mnogo tuznije ali izgleda da je to jedini nacin da covek zadrzi svoj mir....

:think: e vidis, ako ja za nekog zauzmem stav da je nevazno sta taj misli i kaze, onda je ta osoba za mene budala....a misliti za njegove roditelje da su budale je meni jos tuznije....razumem ja da neko ima svoja verovanja ali ne dozvoljavam naturanje svog verovanja i mesanje....ok, imas svoje misljenje, kazi ga i bice razmotreno, ali da dodjes sa serviranom pricom koju ponavljas kao papagaj, izrices u obliku naredbe, pokrijes dete ako ga ja otkrijem, sacekas da ja izadjem iz prostorije i onda ono sto sam ja rekla da ne moze pokusas i sa mojim muzem da izdejstvujes i tako gomile gluposti, pa pitam te ja, da li bi iko ostao ravnodusan...ali, imas pravo, pridala sam im prevelik znacaj i radim na tome da o njima misli kao o izlapelim starcima koji nemaju pojma sta rade i pricaju.....za mene je to mnogo tuznije ali izgleda da je to jedini nacin da covek zadrzi svoj mir....

Ти не можеш никако да им опростиш то што су те сматрали лошом приликом за њиховог сина.
И што су то отворено показали.
Сметало им је што си била удата, што си солидно старија од њиховог сина и што имаш дете из првог брака. И сагласна сам, то јесте првокласни примитивизам који је, нажалост, веома присутан на поднебљу на ком живимо.

Али, уместо да се издигнеш изнад ситуације, ти дане проводиш изливајући озлојеђеност. Тако делујеш мени као посматрачу са стране. При чему ћу занемарити чињеницу да знамо само твоју страну приче и узећу је као сасвим релевантну, ненапумпану и сасвим истиниту.

Што то радиш себи?
Покушај да схватиш да је њихов домет толики.
Али и ти сама, не дозвољаваш себи дужи домет.
Испада, неизрецива, да се не разликујете превише и да је ударио ''тук на лук''.

Ти не можеш никако да им опростиш то што су те сматрали лошом приликом за њиховог сина.
И што су то отворено показали.
Сметало им је што си била удата, што си солидно старија од њиховог сина и што имаш дете из првог брака. И сагласна сам, то јесте првокласни примитивизам који је, нажалост, веома присутан на поднебљу на ком живимо.

Али, уместо да се издигнеш изнад ситуације, ти дане проводиш изливајући озлојеђеност. Тако делујеш мени као посматрачу са стране. При чему ћу занемарити чињеницу да знамо само твоју страну приче и узећу је као сасвим релевантну, ненапумпану и сасвим истиниту.

Што то радиш себи?
Покушај да схватиш да је њихов домет толики.
Али и ти сама, не дозвољаваш себи дужи домет.
Испада, неизрецива, да се не разликујете превише и да је ударио ''тук на лук''.

:) tacno, nikad im necu oprostiti sto su mi dete etiketirali, razumem zasto su mene deklasirali i to im ne zameram, retko ko bi drukcije....ali jesi upravu, te ozlojadjenosti cu da se resim jer ni meni ne prija to sto sam zatrovana....hvala na iskrenom odgovoru :worth:....cenim....

- - - - - - - - - -

ja pizdim kada me trudnu nutkaju slatkim, a milion puta sam im objasnila da imam gest. dijabetes i da ne smem slatko ...

pa krenu pateticno- ali to su vitamini

:dash:

:lol: dobro dosla u klub

Sta u ovoj situaciji? Baka cuva jednogodisnjaka, u vrtic ne moze dok stabilno ne bude hodao, moja majka je van igre potpuno jer je nepouzdana... Svekrva je kul, ali, povremeno se događaju razmimoilaženja, a meni je stalo da to rešim mirno jer me je žena zadužila samo tako. Sada su problem cipelice. Kupismo cicban za prohodavanje. Bebac ih ne voli, ali, ni ne odbija. Malo je teže obuti, ali ne vidim nijedan drugi problem. Baka ne može da ih obuje, dete boli kada ih skine i stalno ponavlja da mali nema adekvatnce cipelice, a meni kosa na glavi. Da stvar bude gora, zatekla sam je da mu obuva stare zepe dva broja vece ko zna cije. I sta sad?

Sta u ovoj situaciji? Baka cuva jednogodisnjaka, u vrtic ne moze dok stabilno ne bude hodao, moja majka je van igre potpuno jer je nepouzdana... Svekrva je kul, ali, povremeno se događaju razmimoilaženja, a meni je stalo da to rešim mirno jer me je žena zadužila samo tako. Sada su problem cipelice. Kupismo cicban za prohodavanje. Bebac ih ne voli, ali, ni ne odbija. Malo je teže obuti, ali ne vidim nijedan drugi problem. Baka ne može da ih obuje, dete boli kada ih skine i stalno ponavlja da mali nema adekvatnce cipelice, a meni kosa na glavi. Da stvar bude gora, zatekla sam je da mu obuva stare zepe dva broja vece ko zna cije. I sta sad?

Мало ћемо скренути са теме, али мени је ортопед у Скопљу још пре 6 година рекао да детету које проходава никако не треба куповати Цицибан.

То је, према његовим речима, као да ми играмо кошарку у војничким чизмама.

Само нешто мекано и до зглобова, никако преко њих, да дете има потпуну контролу над својим глежњевима и зглобовима.

Тако да, с те стране, бака је у праву.

Купите детету нешто удобно (има патикица једног реномираног произвођача спортске опреме, ако хоћеш пустићу ти на ПП), које су фантастичне.

Пробала, вредело је.

Posle zavrsetka drugog svetskog rata,komunisticki rezim je eksplicitno naredjivao,da sve zene,moraju biti zaposlene.E,to je
inicijalna kapisla,od koje je poceo raspad porodica,u nasoj zemlji!Cim majka,koja je stub porodice,nije ceo dan kod kuce,to se neopozivo odrazava,na vaspitanje dece.Majke su pocele da jure karijere,a decu su prepustili babama i dedama,po jednoj i drugoj liniji!

Dede i babe,mogu da pricuvaju unuke,po nekad.Ali,zbog svojih godina,i nacina zivota,na nacin na koji su oni ziveli,ne moze da odgovara danasnjem nacunu zivota.Dakle,deci za vaspitanje,neophodni su roditelji,jer je to populacija,koja po svojim godinama,zivi zivot,koji je podesniji da ga i njihova deca,prihvate.Nesumnjivo je,da babe i dede,obozavaju svoje unuke i to je od njih dosta.Za vaspitanje unuka,babe i dede,nisu podesno resenje!::heart::besna::besna::dontunderstand:

Vaspitanje je ucenje po primeru. Ako baka i deka su ispravne osobe-ono ok i normalne + ljubav- rezultat ne moze da bude los ! :)

E upravo ovo - ja nisam shvatala :lol: Što se moje majke tiče jel, o svekrvi...na nekoj drugoj temi :mrgreen: Ja sam nju kritikovala,i dan danas isto radim al pokušavam da svedem na min.Msm i babu i dedu isto.I dalje ću da ih kritikujem zbog recimo psovki koje prosto nisu u stanju da izbace!Ali, vidim da se trude.Što kaže deda (moj ćale) pa kako je od mene čuo pa nisam psovao ceo vikend! Opet, s druge strane, ma sa njima je vikend mesečno, do dva max.I to što za realno 3 dana ukupno i čuje od psovki pa šta sad, pa čuće na svakom koraku kad malo odraste i ne bude sa mamom i tatom non stop.Onda kad ga čujem da je opsovao onda ili ignorišem ili se jako uozbiljim i kažem da je to jako ružno i da ja ne pričam sa dečacima koji psuju.Sad kad skontam, ne sećam se kad je psolednji put rekao ružnu reč :)
Šta me još nerviralo, što mu deda daje puno slatkiša...Uf...Ali, smanjili su mnogo.I kad se osvrnem, nisam ni morala da ih kritikujem, pa šta, kod kuće ne dobija toliko slatkiša pa neće za ta 3 dana umreti zbog toga...
Ima još tu al ne mogu da se setim.To je poenta.Samo, ja govorim o situaciji kad je dete kod babe i dede povremeno. druga je stvar potpuno kad baka mora da čuva dete dvaki dan jer oba roditelja rade.To je pretpostavljam baš zeznuta situacija.

Back