B92 u pesmi Bore Dj prepoznala Jovanovic Cedu

Feta Podouri:
Suny Boy, elem, vratih se kući, kad eto ti tvoje reminiscencije.
Lepo je biti nacionalo pozitivno opredeljen. Ma nemam ništa protiv što si ti Srbin u bilo kom smislu, predstavljao ti sebe tako ili ne. Samo postoji tu jedna mala caka. U većini slučajeva, eto, skoro da je u pitanju zakonomernost, politički makjavelizam vlastohalapljivih struktura u poslednjih dvadesetak godina iskoristili su gebelsovsku doktrinu, masmedije i zaigrali na karti nacionalizma i to usmerili u pravcu svojih interesa, dovevši nebrojane mlade ljude, ali i one druge, ne manje brojne, dakle i penzose, u vode šovinizma, rasizma i završili ako ne u bari nacionalsocijalističkih voda, onda bar u njenom delu koji se eufemistički može nazvati destruktivnim.
Ako neko živi izolovan, prvo iza gvozdene zavese u sistemu rafinisane manipulacije a potom u onoj odvratnoj eri i godinama koje su pojeli skakavci, a da je pritom, što je ješ gore u to vreme rastao i stasao, normalno je da podpadne pod takve uticaje a da pritom nema predstavu šta su objektivni svetski tokovi, bilo dobri bilo loši, sve jedno.
Neko ko je rastao uz slike pokolja srba, turaka, hrvata, musllimana, šiptara, nije bitno, gubi smisao za realnost a kada je bombardovan svim mogućim medijima, manipulisan. Tako su generacije sticale ''SVOJA'' znanja i iskustva. zapravo ne znajući da su marionete. To jednako važi za moju generaciju, tvoju, za one koji su izmedju nas, možda i za tvog starog, ali sigurno i za ove koji dolaze posle tebe.
Niko, ni jedan narod nije imun od tih izama. Kao sto su Srbi prigrlili komunizam, a pritom odrekli se pravoslavlja i dvomilenijumske istočne civilizacije, tako su skloni da prihvate i fađizam, ali i nacizam. Ne poričem lepotu nacionalnog romantizma. Medjutim to je XIX vek Sada je XXI. Mnogo Sunz Boz, mnogo.
Uostalom veruj da nas niko ne mrzi zato što smo Srbi, bar ne u svetu, u evropi. A ako neko to i čini, pa u mnogome smo to i sami zaslužili u ovih poslednjih 50 godina.
Dakle, budi Srbin u tradiciji jedne civilizacije koja traje. Budi Srbin koji je deo jedne svetske zajednice naroda, bez mržnje i sa poštovanjem svih različitosti. Mislim na intelektualne, verske i kulturne. Misli svojom glavom i budi kritičan prema svakom, ponajviše prema sebi. I bolje ćeš se osečati.
Ja odoh na spavanje a ti, ma izvedi bre tufnicu na kaficu i batali Koštunicu i ostale narodnjake, ma i te Srbe uključujuci i moju malenkost. OK. Ćao. Ili dobro ti jutro Suny.

Пази, национал-романтизам нема много везе с тим. Тај деветнаести век јесте лепо и занимљиво раздобље у том смислу, али, чини ми се да и говорим управо о неком савременом схватању (или редефиницији, ако хоћеш) српске приче и српске позиције, која јесте неопходна. Уосталом, и романтичари су били ултрамодерни у своје време, а данас се под "модерношћу" у нашој политици подразумева искључиво један до карикатуралности сведен и нетрпељив приступ. А екстремни антинационализам је подједнако погубан као и крајност му, зар не? И онда се може завршити у фашизму и са те стране. И то у времену кад се и много већи народи од нас преиспитују на том (важном, сложићеш се) пољу националног идентитета, и реафирмишу неке вредности које су заборавили. Јер, осим што увозимо застареле технологије, ми Срби често увозимо и идеологије којима је прошао рок трајања. Па тако наши "либерали" причају приче које се у остатку света не причају већ скоро целу деценију, него се и најзагриженији представници старог либералског естаблишмента из 1980-их и 1990-их мало коригују и преиспитују.

Али, ја сам говорио о нечему другом, а то је неприличност трљања носа Србима "фашизмом", од којег су (Срби) толико искрварили. Но, како год, ово би захтевало дугу полемику, јер си начео и пар неких важних тема а за Интернет ћу имати (ни) мало времена у наредном периоду. Ајде неки други пут, сети се, или ћу се сетити ја, па ћемо да наставимо. Поздрав!

Bora se ofucao
Ovako se to radi:

Beogradski sindikat - Vec vidjeno

Sve je isto samo njega vishe nema
rikno vam je Sloba - a gde je kraj problema ?
drzava se raspada od poteza kretena
politika je ista samo druga su imena
“Koshtun je poshten daj da glasamo za njega”
nema veze shto nas vraca u najgora vremena
demagogija za mase umesto ideja
upotreba Kosova zbog izbornih poena
pa takvo smo mi drushtvo jer je isto tako svuda
elita se sastoji od ubica i tajkuna
Mishkovica, Mitrovica, vodecih figura
shto placaju kampanje svojih politickih pijuna
a Vuchela se sheta slobodno po ulici
i dalje pas laje mesto da vezan je na uzici
umesto u ludnici radikali su u skupshtini
pa “grobar” pishe ustav jer su oni to dopustili
i svima puna usta Zorana i Kosova
a iza ledja : “to je bila greshka DOS-ova”
njegovi ljudi ostali bez poslova
“sledimo viziju” je floskulu za postera
sve je to isto samo furate rukavice
uzmete tal kad izvaljuju se fabrike
boli vas ***** shto se zivi ispod granice
narod je gladan a vi lazima ga hranite…

Nema Mladica - podneli ste ostavke
al ih niste priznali - vlast vam nedostaje
ko na Kipru shto nedostaje nam koja milijarda
sad vam pochinje kampanja - dinar snazan, evro pada
kao Telenor para - do decembra puna kapa
nema Karica brata - dal za njim iko traga ?
il’ je svima samo bitno da on nije u politici
budzete sve ste slistili a josh ste podmitljiviji
pijuni su u skupshtini - vlastodrshci u policiji
ni posle Slobe niko ne da daha televiziji
nisu tu dosta samo P.R. aktivnosti
nego svetska prvenstva i C.P.P. dilovi
dzeparac u politici - shapa na privredi
marketinshki eksperti i kapitalni ministri
ko biznismen je bio, biznismen je ostao
odma prodo, opro pa mi nudi bedan poso
uopshte nije moralno sluziti se Kosovom
da bi opstao na vlasti - reci istinu i gotovo!

ZBOG VLASTI - S.P.S.-u ste u shaci
ZBOG VLASTI - radikali bukachi svakim danom sve su jachi
jer im pravite usluge i cirkus od skupshtine
ZBOG VLASTI - mladost Srbije u kavezu da istrune
decu ste poslali napolje na studije
da se vrate kao poslanici, pandurchine, sudije!

i dalje samo kradete a Srbija umire
sjebali ste sve - treba blam da vas ubije
opet smo na dnu - generacije posrnule
od chekanja na vas vec su godinama umorne
i dalje samo kradete a Srbija umire
sjebali ste sve - treba blam da vas ubije
opet smo na dnu - generacije posrnule
CHEKAJU SPAS AL SE NIKO NE UZBUDJUJE !!!

5. oktobra beshe prilika dobra
da okrenemo stranu i pobijemo govna
chim razgrabishe funkcije rekli su DOSTA !!!
“shta je bilo bilo je - mi smo sad Evropa”
jer u Slobinim giljama udobno se hoda
STOKA - i dalje vlast vam je ko DROGA
navucheni na polozaje, povlastice, odbore
setite se dobro shta ste kenjali pred izbore
Srbiju su stranke podelile na Feude
laktaju se dzukele samo da se uvale
a “mozgovi” svi pale odavde da se ne vrate
dugo bili vishak a sad ih shatro trebate
serem se na sistem - necu vishe da me ******
ako je Jochic za ministra - ja sam za nerede !!!
ako je ovo demokratija - vi ste za lechenje !!!
necu zbog vas da iz vatre vadim kestenje
da mi prodajete priche o nekom “Irskom modelu”
dzabe vam sav trud - znam svaku vashu shemu !
zbog apetita Vlasti dugo placali smo cenu
ko moze nek prashta - ja sigurno necu!!

mrs depp:
he,he Čeda narkić.... :lol: :lol: :lol:

evo vic( a sigurno ga znate)-idu HEROIN&KOKAIN i sretnu Čedu...kažu mu:Pa gde si Čedo ?on ih iskulira...opet mu se jave,on ništa...treći put-ništa....kaže KOKAIN-vidi ovog neće nam se javi...a HEROIN- e smrad jedan,A OD NAS ZAVISI!!! :twisted:

mislim..........mogla si i da preskocis :roll: :roll: :roll:
odakle si ti, devojcice??.........kod vas kasno stizu fazoni?? :roll:

Preko 70 % mladih su narkomani .
Covece to je ogromno glasacko telo .
Samo ako pepoznaju svog predstavnika pobedjuju garant .
Ako ne na ovim ono 100% na sledecim izborima .

Vec vidim srbija 2011 .

Dnevnik u 19 . 30 .

Pala cena dzointa
Povecana proizvodnja marihuane za 50 %
5 exita godisnje po 20 dana .
Vuk pocasni clan i promoter zdravog nacina zivota .
B 92 jedina tv .
Palilula dobila nezavisnost .
Karton siti kod gazele zahteva svoja prava .
Posmatraci na terazijama .
Srbija.........sta to bese ......

rdeki:
I ti si na svom licu osetio kako Norma pljuje dok prica? Bato, da li ti znas da je ovo internet, a ne rasprava uzivo?

Nego, da li ti uvek kazes nesto, pa onda okreces na lupetanje o necem sto nema veze sa tim?
Ko je to po tebi inspirator ubistva? Ko je to isao u Silerovu, u zatvorske posete kriminalcima, ko je avanzovao (zaseo na mesto potpredsednika vlade) kada mu je licni prijatelj poginuo od ruke istih onih ljudi s kojima se druzio?
Ko je naredio ubistvo svedoka, pa laze Srbiju kako su se opirali u Meljaku?

rdeki:
Moja misao za razliku od tvoje ne formira niko drugi nego ja sam.
Ti mozes da crtas koliko hoces, ali sumnjam da bilo sta shvatas, nego samo lupetas prenoseci misli kojima te drugi filuju.
O cemu ti lupetas? Umes li svojim recima reci to sto ti je na pameti ili ne?

Deki, bre, samoviseći mislioče, kakve to hipoteye ispaljuješ po ovoj temi i uveseljavaš bratju, neverovatno. Tvoje smele i bezobrazne i samohvalisave viceve o tome kako ra<ymišljas predstavljaju aksiom gluposti.
Čime si ti to dokazao.
Uostalom kako je ovo virtuelni svet, to ti je dopušteno jer samo u njemu i možeš da umišljaš da si pametan. U realnom svetu tako što ti i ne bi moglo pasti na pamet, usled nedostatka iste. Lobotomija je tvoje drugo ja. Deki, Deki, šta je tebi?
Lepo se ti pod ruku sa svojom istoumišljeniocom Normico,m pa u Savu ili Dunav, i to pre 21. jer OD VAS AMA BAŠ NIŠTA NE ZAVISI! Zna narod!
PS. Nauči latinicu te ćeš moći da pročitaš da je onaj mlohavi Voja od koštica idejni inspirator i podstrekač ubistva Zorana Đinđića, što je poznato svima osim vama virtuelnim pametnicama!

misoni:
Ма немој!:shock::shock::shock:Ја мислио да су га кокнули Слоба и Шешељ.:confused:
Daj, Misoni, moramo to čudo neviđeno da ovekovečimo i dostavimo Ginisu i Ripliju, kako si uspeo da MISLIŠ . Ajd' potanko opiši. Da te možda Koperfild nije uzeo za svoj cirkus?
PS malo pre video sam tvog blizanca po toj tvojoj sposobnosti, naravno mišljenja, Voja Koštunjavko, i on kaže da je mislio, mada nije rekao kada, tako da je to puka spekulacija... :wink:

Back