DeeLite
Zaslužan član
- Poruka
- 141.914
pa kako...ide li...?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa kako...ide li...?
..btw, mislim da bi superzenu mushkarci i zene sasvim razlichito definisali..![]()
kao kako? ono supermuskarci napravili ovaj svet, dok su superzenene... sta?
sta bre? sluzili im rucak, prale im chorape?
STA!
kao kako? ono supermuskarci napravili ovaj svet, dok su superzenene... sta?
sta bre? sluzili im rucak, prale im chorape?
STA!
Evo ja da probam, mada znam da jedinstvena i precizna definicija ne postoji. Superzena je zena visoke inteligencije, vrlo uticajna u svojoj karijeri (dovoljno da na neki nacin moze da utice na celokupna desavanja u svetu - bilo politicka, ekonomska, naucna, umetnicka, itd.), ali iako zna kada i kako da efektivno upotrebi svoju moc, u isto vreme zna da bude osecajna, da voli, da svojoj porodici pruzi neophodnu neznost, sigurnost, podrsku i vaspita svoju decu tako da i oni budu uspesni ljudi, a pri tome, idealno, drzi do svog izgleda i trudi se da uvek u javnosti izgleda najbolje sto moze.
Npr. Angela Merkel je trenutno najuticajnija zena u Evropi (mozda i svetu). Medjutim, ona nema decu, tako da je na nizem nivou "superzene" od, na primer, Margaret Tacer, koja ima dvoje dece. Dakle Angeli je bilo mnogo lakse da juri karijeru, jer joj porodica nije oduzimala vreme. Margaret Tacer je, uz to, imala mnogo vise stila i bila mnogo prijatnije spoljasnjosti... Medjutim, ako odemo korak dalje, deca Margaret Tacer nisu postigla nista znacajno u zivotu i skoro niko nije cuo za njih (osim po tome ko im je majka). S druge strane, Marija Kiri je osvojila dve Nobelove nagrade, a imala je dve cerke, od kojih je jedna (Irena) takodje osvojila Nobelovu nagradu. Po meni, to ukazuje da je Marija bila ne samo genije kao naucnik, vec i genije kao majka! Dakle, na mnogo visem nivou "superzene"!
Izvol'te sad korekcije...
Evo ja da probam, mada znam da jedinstvena i precizna definicija ne postoji. Superzena je zena visoke inteligencije, vrlo uticajna u svojoj karijeri (dovoljno da na neki nacin moze da utice na celokupna desavanja u svetu - bilo politicka, ekonomska, naucna, umetnicka, itd.), ali iako zna kada i kako da efektivno upotrebi svoju moc, u isto vreme zna da bude osecajna, da voli, da svojoj porodici pruzi neophodnu neznost, sigurnost, podrsku i vaspita svoju decu tako da i oni budu uspesni ljudi, a pri tome, idealno, drzi do svog izgleda i trudi se da uvek u javnosti izgleda najbolje sto moze.
Npr. Angela Merkel je trenutno najuticajnija zena u Evropi (mozda i svetu). Medjutim, ona nema decu, tako da je na nizem nivou "superzene" od, na primer, Margaret Tacer, koja ima dvoje dece. Dakle Angeli je bilo mnogo lakse da juri karijeru, jer joj porodica nije oduzimala vreme. Margaret Tacer je, uz to, imala mnogo vise stila i bila mnogo prijatnije spoljasnjosti... Medjutim, ako odemo korak dalje, deca Margaret Tacer nisu postigla nista znacajno u zivotu i skoro niko nije cuo za njih (osim po tome ko im je majka). S druge strane, Marija Kiri je osvojila dve Nobelove nagrade, a imala je dve cerke, od kojih je jedna (Irena) takodje osvojila Nobelovu nagradu. Po meni, to ukazuje da je Marija bila ne samo genije kao naucnik, vec i genije kao majka! Dakle, na mnogo visem nivou "superzene"!
Izvol'te sad korekcije...
Shvatices kad porastessta bre?
ja sum han pritcher
zao mi je sestro slatka, ako nemas fakata, niko nista nece da ti shvati. tako je to u svetu gde se fakti i razum uzimaju u obzir a ne neke emocionalne vaginalne pricice.
Na ovom odeljku B92 se pise o zenama astrofizicarkama, mikrobiolozima, nuklearnim fizicarima i ostalim velikanima zenskog pola koje su toliko doprinele nasoj evropskoj civilizaciji (nula).
Najveca dostignuca tih velikanki nase civilzacije su po B92:
Šta Bred Pit nosi ispod odeće?
Kako da održite svežinu rezanog cveća?
Adelino lice vredi milione.
Kako da pravilno nanesete rumenilo?
Šta je to indirektan seks?
SUPERŽENA NA FACEBOOKU
Crveni ruž odlično skriva prave godine...
itd..
http://www.b92.net/superzena/
zasto dozvoljavate ovo?
ovo je upravo ono sto treba da bude poenta teme
zena moze da se ostvari i u porodici i bilo kojoj drugoj sferi ako zeli, cak i pored svih okova pogresnog uredjenja civilizacije trenutno u patrijarhatu
ali dobro, ipak moze![]()
Pa to čita prosečna žena... k'o što se običan muškarac zamlaćuje automobilima... Zađi malo po fakultetima pa vidi procenat muškog i ženskog kadra... moj fax je "muški" da ga tako nazovem... upisuje ga manji procenat žena nego muškaraca... procenat muških i ženskih profesora je približno isti...
Meni je ovaj nik tj postavljač teme fenomen A klase.
Voli da provocira, ali na jedan bolestan način.