B92 i snimci zlocina-kako objasnjavate?

Kohen:
Morao je gospodin Efraim Zurof............da dodje na noge, nasim vlastodrscima, da ih zamoli , da zatraze ektradikciju ovih ustasa.............posto Hrvatska odbija svaku pomisao na to...................

Eeeej........ljudi umesto nas traze ustase po svetu, i mole nas , da se i mi malo mrdneme, eto , da bar , sada , kada su ih ovi otkrili , nasi traze da ih izruce Argentinci i Austrijanci..
[/B]

Na zalost, tako je. Mada razumem da nasi ne mogu imati tako razgranatu mrezu za otkrivanje bivsih nacista kao Jevreji, ali da su makar nesto uradili proteklih godina...

Zato i kazem da treba fabrikovati dokumentarce, prikazivati, ne dozvoliti da ostane zaboravljeno, snimati filmove o Jasenovcu bwe, ej kako zvuci ono "Najsuroviji koncentracioni logor u WWII", ili "Koncentracioni logor koji je najvise rasrusen po oslobodjenju", ili slicni zvucni naslovi koji privlace paznju, snimati intervjuje sa malobrojinim zivim logorasima, svedocima ustaskog genocida koji su jos zivi, pricati o klanju citavis srpskih sela od strane hrvatskih/muslimanskih suseda... Dzaba nama istina i znanje o nasoj patnji, kada niko drugi to ne zna. Istina o vekovnom stradanju na Kosovu...
A sta bolje povecava gledanost od novih otkrica, o aferama, zaverama, nepravdama... Kada se postojeca slika krivi, rusi... Kako je docekana vest da su Ameri zlostavljali i ubijali zarobljenike u Iraku? Pa slika surova, ali potresla svet...

Drugar jedan je radio neki poslic kod americkog konzula u BG-u pre par godina, i obzirom da su se vidjali stalno, pricali su ponekad, i zamislite sta, covek usputno u razgovoru pitao odakle tolika netrpeljivost izmedju Srba i Hrvata, i kada mu je ovaj pomenuo Jasenovac, milion Srba ubijenih od strane Hrvata u WWII, dobio je jedno zacudjeno "Zaista?".
Treba ulagati u te dokumentarce, dokle vise cutati i gutati dok se proizvodi hiljaditi dokumentarac o srpskim zlocinima...

sumnjivo lice:
DraGo
Terati nesto u javnosti je samo po sebi je jedan od regularnih nacina.Ja se sada vise zalazem za model Izraela.Onim zlocincima kojima njihove drzave ne zele da sude sudimo im mi.Jedan nacin je javno prozivanje, dok istovremeno radimo na drugi nacin.Tu su Izraelci naj pametniji.Povodom izlaska filma u bioskope vezanog za Minhenski masakar 1972.bila je dokumentarna emisija sta se desili sa organizatorima napada na Uzraelske sportiste u Minhenu.Jedan jedini koji je preziveo mosadovu osvetu krije se negde u siriji.tacnije cuva ga njihova sluzba bezbednosti.covek od tada ,evo vec 34 godine zivi u strahu za sopstveni zivot.
molim lepo,ko je komandir tog odreda Hamzi,ili crnih mambi.Nema problema ,podici optuznicu,traziti izrucenje,pa ako od toga nema nista pokusati ga kidnapovati ili mu presuditi.Tako isto i sa ostalima.Naser Oric,pa tu nema nikakve diskusije.Nadju ga okliznuo se na bananu,pao na noz devet puta,...istovremeno emitujes snimke njegovih zlocina pod izgovorom kako se "izvukao" pravdi na tragican nacin i kraj.Sve poredu bez izuzetka.A one matore drtine od ustasa,terati Hrvatsku da im podigne optuznice.Ako ne javno je prozivati svuda za Usatstvo.

Da ali mi nismo Izrael, i pristup je los. Ubij Nasera Orica i imaces mrtvog heroja, junaka, borca za slobodu, plus Srbi ubice, pa bbc ne bi skidao vest mesec dana :) Ne znaci nama smrt Nasera Orica, nego medijska pompa na prizore njegovih zlocina, za ispravljanje krive slike o Srbima. Koji ce nama djavo matori neljudi, ustaski zlocinci iz wwII, ako ne zbog medijske pompe oko njihovog izrucivanja i objavljivanja njihovih zlocna nad Srbima, ali pred celom Evropom, da tu vest emituju evropske televizije. Mrtvi nam ne koriste (daleko od toga da ne mislim da zasluzuju svi od reda smrtne kazne).

Uostalom Jevreji su te Arape smakli da ne bi izgledali slabi, u cilju borbe protiv novih teroristickih akcija. Sa nama to nema veze.

Prijatelju Vuce
Mi smo vec predstavljeni svetu kao naslednici nacista.To nista i niko vise ne moze proeniti.
Deceniju nas prikazuju kao monstrume,pa mislis li da me zabole da li ce oric za njih biti heroj? Pa on je to vec sada.Znaju oni dobro sta su radili Srbima,znaju i sta je Oric cinio.Medjutim on je za njih heroj,kao Dudakovici i ostali.zlocine su cinili muslimani Hrvatima i Hrvati muslimanima.I to nezamislive zlocine.Pa kad se radi o srbima onda ce se te strane udruzit po pljuvanju po nama.Predstavljace nas kao stoku mada ,..kapiras Vuce.Dosta dugo unazad vuce taj problem Srba i ostalih naroda na ovim prostorima.Kako koji rat tako svi protiv nas.Od Austro-Ugarske pa na ovamo svi udri po nama.Na znam kolika je nasa krivica u takvim odnosima ali cinjenica je da smo mi u ocima nekada "bratskih" naroda krivci za sve.Hrvati,muslimani,siptari,ranije Bugari,Madjari,svi su nas mlatili i mi svima oprastali.Pa zar ti mislis pored takvog misljenja i odnosa prema nama da me svrbi hoce li neko biti domaci heroj?Molim lepo ili mu sudite ili cemo mi.Evo vam dokazi,evo vam rok.Posle toga on je lovina.Ako se sam nepreda da mu sudimo po zakonu uz svu pravnu zastitu,zna mu se.Ako je neko nas pravio zlocine a suprotna strana ima dobre dokaze dajte ih mi cemo mu suditi.Zlocinac je zlocinac.
budi siguran Vuce suprotne strane iz ovog rata svoje zlocince posmatraju kao heroje ili kao nekoga ko je napravio zlocin spletom okolnosti usled veliko Srpske agresije.otuda farse u Lori,Hagu,Kosovu.Eto ti cist primer tih matorih Ustasa.Zna se sta su radili pa su "pocasni" gradjani Hrvatske.Ustastvo u Hrvatskoj nije zlocinacka organizacija.To je pokret za ostvarenje tisucljetnjeg sna. 8)

Prijatelju Vuce
Mi smo vec predstavljeni svetu kao naslednici nacista.To nista i niko vise ne moze proeniti.
Deceniju nas prikazuju kao monstrume,pa mislis li da me zabole da li ce oric za njih biti heroj? Pa on je to vec sada.Znaju oni dobro sta su radili Srbima,znaju i sta je Oric cinio.Medjutim on je za njih heroj,kao Dudakovici i ostali.zlocine su cinili muslimani Hrvatima i Hrvati muslimanima.I to nezamislive zlocine.Pa kad se radi o srbima onda ce se te strane udruzit po pljuvanju po nama.Predstavljace nas kao stoku mada ,..kapiras Vuce.Dosta dugo unazad vuce taj problem Srba i ostalih naroda na ovim prostorima.Kako koji rat tako svi protiv nas.Od Austro-Ugarske pa na ovamo svi udri po nama.Na znam kolika je nasa krivica u takvim odnosima ali cinjenica je da smo mi u ocima nekada "bratskih" naroda krivci za sve.Hrvati,muslimani,siptari,ranije Bugari,Madjari,svi su nas mlatili i mi svima oprastali.Pa zar ti mislis pored takvog misljenja i odnosa prema nama da me svrbi hoce li neko biti domaci heroj?Molim lepo ili mu sudite ili cemo mi.Evo vam dokazi,evo vam rok.Posle toga on je lovina.Ako se sam nepreda da mu sudimo po zakonu uz svu pravnu zastitu,zna mu se.Ako je neko nas pravio zlocine a suprotna strana ima dobre dokaze dajte ih mi cemo mu suditi.Zlocinac je zlocinac.
budi siguran Vuce suprotne strane iz ovog rata svoje zlocince posmatraju kao heroje ili kao nekoga ko je napravio zlocin spletom okolnosti usled veliko Srpske agresije.otuda farse u Lori,Hagu,Kosovu.Eto ti cist primer tih matorih Ustasa.Zna se sta su radili pa su "pocasni" gradjani Hrvatske.Ustastvo u Hrvatskoj nije zlocinacka organizacija.To je pokret za ostvarenje tisucljetnjeg sna.

E kako si to lepo rekao .
Ali zasto ovde ljudi koji mogu nesto da urade su nesposobni ili nece,ili nesto trece.
Mnogi imaju dobre ideje malo se ostvari,zasto?
Ostvare se sve NO koje treba da pljuju po srbima

sumnjivo lice:

Da, terati zakonski i do kraja. Tražiti izručenje, podizanje optužbi, u međuvremenu trubiti po celom svetu o tome gde se kriju i šta su radili pojedini zločinci. Istovremeno prozivati haški tribunal gde se god može kako ne radi svoj posao, kako je pristrasan i kako ima dvostruke aršine. Isto tako od svega dostupnog materijala i živih svedoka stalno praviti emisije i objavljivati ih na godišnjice tih događaja. Prilikom komemoracije žrtvama npr. u Tuzli isto veče emitovati i dokumentarni film pripremljen na tu temu. Tako rade Hrvati. Stalno drže narod u tenziji i zato i nije čudo što 90% Hrvata i dalje veruje da oni nisu pravili ratne zločine. Tako rade i Bošnjaci i Šiptari...
U međuvremenu jačati državu, ekonomiju i posebno tajne službe.
Osnovati centar poput „Simon Vizental“ kojeg vodi Efraim Zurof i raditi isto što i oni. Tražiti, tražiti i tražiti. I non stop ponavljati priču o genocidu. Da li je priča o genocidu nad Jevrejima uticala na današnji položaj Jevreja u Nemačkoj i Austriji. Nije, kao što se vidi i sam ovaj centar je smešten u Austriji. Znači, i mi to možemo, ali pod uslovom da to radimo ozbiljno i temeljno.
Što se tiče kidnapovanja i ubistava tih zlikovaca, ne verujem da bi u sadašnjem trenutku to bila mudra odluka jer bi sadašnja situacija u kojoj se nalazimo i naš trenutni rejting bili iskorišteni od strane naših neprijatelja da nas predstave kao terorističku državu (pogledaj podforum "Srbi glavni negativci u Holivudu".

vuk_:
Da ali mi nismo Izrael, i pristup je los. Ubij Nasera Orica i imaces mrtvog heroja, junaka, borca za slobodu, plus Srbi ubice, pa bbc ne bi skidao vest mesec dana :) Ne znaci nama smrt Nasera Orica, nego medijska pompa na prizore njegovih zlocina, za ispravljanje krive slike o Srbima. Koji ce nama djavo matori neljudi, ustaski zlocinci iz wwII, ako ne zbog medijske pompe oko njihovog izrucivanja i objavljivanja njihovih zlocna nad Srbima, ali pred celom Evropom, da tu vest emituju evropske televizije. Mrtvi nam ne koriste (daleko od toga da ne mislim da zasluzuju svi od reda smrtne kazne).

Uostalom Jevreji su te Arape smakli da ne bi izgledali slabi, u cilju borbe protiv novih teroristickih akcija. Sa nama to nema veze.

Slažem se sa tobom u potpunosti. Mislim da nam Izrael može poslužiti kao vrlo dobar primer. I oni su od nacije koju su gotovo svi mrzeli pre 2WW postali posle istog rata nacija koju su svi respektovali. Što zbog genocida koji je nad njima izvršen, što zbog njihove odlučnosti da stvari isteraju do kraja, a istovremeno postanu velika ekonomska i vojna sila. Naravno da mi nismo u poziciji da se uspoređujemo sa njima jer oni imaju podršku SAD-a, ali vremenom možemo i mi da "zaradimo" tu podršku. Lobiranje, lobiranje, lobiranje...
U isto vreme ekonomski napredak, brendiranje Srbije, sportski i kulturni uspesi, zakon, pravda i dokumentarci, dokumentarci, dokumentarci... Kada kvalitet tih dokumentaraca bude na nivou da se prikazuju na BBC, CNN, History Chanel-u... tada ćemo moći i da skinemo ljagu sa našeg imena i ove zločince privedemo ruci pravde.

Nastup izraelskog lovca na naciste i ratne zlocince,u najmanju ruku je malo cudan.Doticni navodno potseca zvanicni beograd da raspise medjunarodnu poternicu za dvojicom stranih drzavljana koji su osumnjiceni za ratni zlocin pocinjen u trecoj zemlji.Njegova tvrdnja da je beograd naslednik jugoslavije je netacna....i kakove veze beograd ima stim sta je neki rojnica tamanio srbe po dubrovniku,pa nije dubrovnik tada bio kod pozarevca,nisa,zajecara,tresibabe il neznam gde,i doticni nije ubio,zaklao niti jednog stanovnika srbije....i najvecu budalastinu je uradio kada je obelodanio info-telefon na koji se moze kontaktirati a za konkretne podatke ponudio je i nagradu od 10 000$,mislim da ce taj telefon jako brzo zanemeti....

veKsla:
Nastup izraelskog lovca na naciste i ratne zlocince,u najmanju ruku je malo cudan.Doticni navodno potseca zvanicni beograd da raspise medjunarodnu poternicu za dvojicom stranih drzavljana koji su osumnjiceni za ratni zlocin pocinjen u trecoj zemlji.Njegova tvrdnja da je beograd naslednik jugoslavije je netacna....i kakove veze beograd ima stim sta je neki rojnica tamanio srbe po dubrovniku,pa nije dubrovnik tada bio kod pozarevca,nisa,zajecara,tresibabe il neznam gde,i doticni nije ubio,zaklao niti jednog stanovnika srbije....i najvecu budalastinu je uradio kada je obelodanio info-telefon na koji se moze kontaktirati a za konkretne podatke ponudio je i nagradu od 10 000$,mislim da ce taj telefon jako brzo zanemeti....

Mislim da grešiš. Naime, neki ljudi nemaju gde da podnesu krivičnu prijavu protiv bilo koga, a to onda znači da mogu da je podnesu tamo gde žive ili u državi koja je to spremna da učini. Poznato je da je neki Bošnjak podneo krivičnu prijavu protiv Radovana Karadžića u SAD jer sada tamo živi. I dosuđena mu je odšteta. Ne znam da li će biti plaćena, ali je taj proces i zvanično završen.
Poznato je i da je država Izrael tražila i dobila mnoge ratne zločince koji su počinjeni nad Jevrejima u drugom sv. ratu (neke je i kidnapovala). Po tebi to nije mogla da učini jer u to doba nije ni postojala...
Nakon raspada bivše SFRJ Srbija i Crna Gora su se proglasile naslednikom ex Yu, tako da po tom osnovu nakon otcepljenja CG, Srbija koja se nije otcepila ni od koga može da se smatra pravnim naslednikom bivše države.
U svakom slučaju, počinjen je zločin nad Srbima i njihova matična država Srbija može da sudi ratnim zločincima nad njenim narodom, pogotovo ako Hrvatska to neće da čini.
Sve u svemu ne vidim zašto je tebe to toliko potreslo da izražavaš toliko negativan stav prema tome?!!

Kohen:
Ej, bre...............ne mrsite vise sa tim dokumentarcima...........

Pa Srbija je najmanje uradila da se prikupe dokazi o zlocinima nad Srbima....
Jos se ne zna , javno. ni tacan broj poginulih sto vojnika, sto civila u NATO bombardovanju..

A evo jos jedan primer, kako Srbija NISTA NE RADI......da se kazne zlocinci...........

Zakon za Srbe i Jevreje

Ivo Rojnica, ustaški gradonačelnik Dubrovnika, poznat je i po posebnom proglasu koji je doneo 25. juna 1941. godine. Između ostalog, Rojnica je od toga dana zabranio svim Srbima i Jevrejima u Dubrovniku da izlaze na ulice od sedam ujutru od sedam uveče, kao i da imaju svoje prodavnice. Svako ko se nije pridržavao ovog naređenja bio je "strogo kažnjen po ustaškim pravilima i proceduri". Rojnica je posle rata pobegao u Argentinu, živi u Buenos Ajresu i veoma je imućan.

Ašner ostao bez austrijskog državljanstva

Milivoj Ašner, bivši šef ustaške policije Slavonske Požege u NDH, tokom 1941. i 1942. godine lično je izdavao naređenja o raspuštanju jevrejskih i srpskih zajednica, pljačkanju njihove imovine, a potom ih je slao u Jasenovac. Ašner je posle Drugog svetskog rata pobegao u Austriju, gde je živeo 40 godina, a onda se ponovo vratio u Hrvatsku.
Kada su ga hrvatske vlasti u septembru 2005. godine stavile na poternicu, ponovo je pobegao u Austriju. Austrijske vlasti odbile su da izruče Ašnera, pod izgovorom da neće izručivati svoje državljane. Pošto je Ašner u međuvremenu ostao bez austrijskog državljanstva, Zurof smatra da je sada pravi trenutak da srpske vlasti zatraže njegovu ekstradiciju.

Ova dva ustaska koljaca, i zlocinca, koji su krivi za najgore zlocine prema Srbima, su i danas na slobodi..............

Morao je gospodin Efraim Zurof............da dodje na noge, nasim vlastodrscima, da ih zamoli , da zatraze ektradikciju ovih ustasa.............posto Hrvatska odbija svaku pomisao na to...................

Eeeej........ljudi umesto nas traze ustase po svetu, i mole nas , da se i mi malo mrdneme, eto , da bar , sada , kada su ih ovi otkrili , nasi traze da ih izruce Argentinci i Austrijanci..

Jos se nasi nakanjuju...........oce, ali polako........na zure :evil:

Nakanice se nasi, sacekaj prvo da se poizvinjavaju svima u okruzenju :P

DraGo70:
Mislim da grešiš. Naime, neki ljudi nemaju gde da podnesu krivičnu prijavu protiv bilo koga, a to onda znači da mogu da je podnesu tamo gde žive ili u državi koja je to spremna da učini. Poznato je da je neki Bošnjak podneo krivičnu prijavu protiv Radovana Karadžića u SAD jer sada tamo živi. I dosuđena mu je odšteta. Ne znam da li će biti plaćena, ali je taj proces i zvanično završen.
Poznato je i da je država Izrael tražila i dobila mnoge ratne zločince koji su počinjeni nad Jevrejima u drugom sv. ratu (neke je i kidnapovala). Po tebi to nije mogla da učini jer u to doba nije ni postojala...
Nakon raspada bivše SFRJ Srbija i Crna Gora su se proglasile naslednikom ex Yu, tako da po tom osnovu nakon otcepljenja CG, Srbija koja se nije otcepila ni od koga može da se smatra pravnim naslednikom bivše države.
U svakom slučaju, počinjen je zločin nad Srbima i njihova matična država Srbija može da sudi ratnim zločincima nad njenim narodom, pogotovo ako Hrvatska to neće da čini.
Sve u svemu ne vidim zašto je tebe to toliko potreslo da izražavaš toliko negativan stav prema tome?!!
kada su pojedinacne tuzbe onda ste u pravu,ali srbija nema nikakovog osnova da proganja druge drzavljane za nesto ucinjeno u trecoj zemlji....ili vi smatrate da beograd treba da polaze pravo na sudbinu srba van srbije....malo morgen to je cinjeno nekoliko puta u istoriji i srbi su uvek bili zyebani....prema tome svaki eventualni daljnji angazman beograda oko stradanja srba,bio bi ali nazalost u nekim slucajevima vec jeste CINIZAM.

veKsla:
kada su pojedinacne tuzbe onda ste u pravu,ali srbija nema nikakovog osnova da proganja druge drzavljane za nesto ucinjeno u trecoj zemlji....ili vi smatrate da beograd treba da polaze pravo na sudbinu srba van srbije....malo morgen to je cinjeno nekoliko puta u istoriji i srbi su uvek bili zyebani....prema tome svaki eventualni daljnji angazman beograda oko stradanja srba,bio bi ali nazalost u nekim slucajevima vec jeste CINIZAM.

Probaj da potamanis par hiljada Amerikanaca van Amerike pa ces videti kako treba postupiti!

yebi ga , ono sto je dozvoljeno Amerima i Rusima , pa i Kinezima..........nije dozvoljeno svetskoj boraniji, u koju i mi spadamo............

Mada je Tile imao taj fazon, "okliznuo se na koru od banane."......pomogo mu Arkan, ili Giska.........

Ali, tada smo bili drzava, a ne avlija..............

Nije mi jasno zašto kod Srba prvo vlada 5 minuta zgražavanje nad zločinima i 55 dana zgražavanja nad tim ko je i kako objavio snimke. Jako sitničavo. Samo pokazuje koliko smo plitki i ne pratimo suštinu. U ovom slučaju treba cela Srbija da bude jedno, ali avaj...
c010.gif

Back