Kako ono mod reče da treba da nazivamo te Čedine sunarodnike...mis'im svi oni se prezivLju Jovanovići, heheh...'ajde ovako ću : cigan-rom, da se nikI ne uvredi
Dakle priča ide ovako :
Kako izdajemo tu ( u BG podrazumeva se), izmedju ostalog i jednu kućicu, pošalje mene mama, jer ona nije mogla, da pokažem istu nekom svetu koji se javio na oglas.
Po običaju, ja malčice okasnim, nekih čuku ipo i vidim na dogovorenom mestu samo dvoje...khm...roma-cigana...
Oboje 'nako fino obučeTi, kažu da su par i da bi najbolje obožavali da stanuju tu, jerbo imamo fino dvorište, a oni najvole da sede napolju. :smile:
Kažem ja sebi, jer nisam imala nekom drugom, bila sam sama s njima tamo, da zašto da ja imam predrasude, ono svi su oni isti, lopovi i to...mis'im, ja sam stvarno mLogo plemenita.

ops:
Isto mi ispričaju da je ona čistačica na Blejvoču ( to je onaj tamo splav-disko), da tek treba da dobije platu , a da on tek traži pos'o i da imaju sada samo 150 ojrića, a da im ja verujem na reč i da će mi za koji dan dati i depozit i sve to što treba... :?
Ja se narafski sažalim, a i žurila sam, što jes' - jes' i pristanem, dam im ključeve i javim mami da sam sve sredila, al' joj narafski ne kažem da su oni cigani-romi, nego 'nako...fin par...mis'im to sam rekla mami koja i nije bila tu, nego u NS se nešto zezala oko tamo te naše kuće, pa rek'o da joj ne stajem na muku.
Š'a je posle bilo...dugo bi mi trebalo da opisujem...nisam mogla da ih naFatam sledećih 15 - 20 dana, lična karta koju mi je on, ciga-rom dao, ispostavila se čak loš falsifikat, kako rekoše gospoda žandari...ovi na Blejvoču rekoše da im ni nije nivoJ da im čistaljka bude ciganka-rom, a
ta naša gajba je bila komplet ispražnjeTa...znači, sve što je bilo pokretno, a sve i jeste, sa sve belom tehnikom, posudjem, TV-om, krevetninom, nameštajem...sve je odneseno iz kuće. :?
Pa budi posle fin i kaži da ne treba biti netolerantan i da nisu svi oni isti.
Kako sam se ja provela sa roditeljkom mi dragom...e to nije za ovu temu, više za zlostavljanje od strane ženskog roditelja, a u trajanju od par meseci.