Azili za zivotinje u Srbiji

Mr.Relaxed

Primećen član
Poruka
954
Dragi prijatelji.....zeleo bih da pojasnim zbog cega sam okacio ovu temu.....nosim se mislju da zapocnem neku vrstu humanitarne akcije gde ce ljudi iz zemlje i inostranstva uplacivati donacije za rad azila za napustene zivotinje u Beogradu i Srbiji i zelim da imam neku foto galeriju tih slika iz azila da ljudi mogu da vide u kakvim uskovima psi i ostale zivotinje tamo zive.....mozda je neko od vas vec slikao azile za zivotinje pa nesto i imate od tog materijala ili neko od vasih prijatelja mozda,ali meni bi svakako puno znacilo da imam dosta slika iz azila za napustene zivotinje i to recimo samo crno-bele ili radjene u sepia modu jer zelim da naglasim taj aspekt sumornosti i loseg stanja tih azila jer je situacija u njima vise nego dramaticna a na nazalost ja nemam ni opremu ni znanje da bih to kvalitetno ovekovecio.....Ocekujem vasu pomoc i saradnju prijatelji i kvalitetne fotografije koje ce nadam se doprineti lepsem i kvalitetnijem zivotu tih zivotinja u azilima ubuduce.Unapred zahvalan na pomoci i saradnji.

Pa ja sam ovu temu zapravo otvorio na forumu fotografija,ali je Nina temu prebacila ovde....Meni je skroz nebitno gde ce tema stajati,jedino mi je vazno da u sto kracem roku posaljem ljudima slike kako izgledaju azili za zivotinje po Srbiji da bi ti azili sto pre i dobili odgovarajucu pomoc i donacije.

POŽEŠKI AUŠVIC ZA ŽIVOTINJE NASTAVLJA SVOJU POLITIKU SKANDALOZNOG OPHOĐENJA I PREMA LJUDIMA I PREMA ŽIVOTINJAMA!

Odnedavno u požeškom logoru smrti za pse, odakle sasvim sigurno svi psi idu u raj, jer je veći pakao od ovoga teško zamisliti, uprava ovog sumornog mesta drznula se da udari i na određena, Ustavom zagarantovana prava svih građana.

Naime, prvo je doneta odluka da se za otkup psa iz požeškog šinteraja mora priložiti neverovatnih 3800 RSD (prethodna cena bila je oko 700 RSD). Ne treba biti veliki matematičar da se zaključi da u jednom relativno siromašnom kraju tolika cena za otkup psa iz tzv. azila predstavlja drzak udarac na novčanik građana i sadistički iskorak ka tome da se za većinu pasa uopšte i ne pronađe novi dom.

No, najzanimljivije tek sledi. Pod pretpostavkom da je Vašeg ljubimca, koji se otkinuo s lanca, preskočio dvorišnu ogradu, izgubio ili bilo šta drugo, pokupila požeška šinterska služba i da ste spremni i platežno sposobni da priložite otkupninu za njega Vama to neće biti omogućeno! Dolaskom po svog psa u požeški šinteraj neće Vam biti dozvoljeno da pregledate pse i pronađete svog (jer ko zna šta sve još možete da vidite!), nego će Vam, u najboljem slučaju, za 3800 RSD biti dat pas po njihovom izboru! Lično sam u prethodnih 48 h razgovarao sa dvojicom vlasnika pasa koji su se našli u takvoj situaciji. Zamislite da Vam pauk pokupi automobil i da kada dođete po njega, uz poštovanje svih procedura i protokola, budete sprečeni da preuzmete predmet svog vlasništva. Ne samo da se ovde radi o beskrajnom bezobrazluku, drskosti i ignoranciji nekolicine patoloških, društveno-moralnih nakaza, nego i o grubom kršenju prava na nepovredivost i mirno uživanje svojine (član 58. Ustava Republike Srbije). Pod pretpostavkom da Vaš pas napadne ili ujede neko fizičko lice, na sudu ćete odgovarati Vi kao VLASNIK psa, po principu objektivne odgovornosti (ZOO 173, 174.). Sudska vlast ove države, dakle, priznaje pravo svojine vlasnicima nad kućnim ljubimcima (uz svako pravo dolaze i odgovarajuće obaveze!), ali zato u požeškom šinteraju, uz svo poštovanje predviđene procedure, ne možete dokazivati i uživati Vaša neotuđiva, Ustavom zagarantovana lična i stvarna prava.

Po strani što ovde možete biti i u debeloj materijalnoj šteti (sentimentalna i emotivna vrednost su neprocenjive), jer igrom slučaja u požeškom konc-logoru za životinje može završiti i Vaš ljubimac za koga ste nekada izvojili 500 evra, da biste potom za 3800 RSD dobili mačku u džaku. Naravno, na ovo niko normalan neće pristati pa se bojim da je sve ovo smišljeno kako bi požeška fabrika užasa imala što više razloga da maksimalno pokrene svoje kapacitete, po ugledu na najprometnije godine nacističkih kampova smrti.

Back