azili za pse

Ima li nekih novosti o Rakovici ? Poboljsanja uslova, reagovanja drustava na neadekvatne uslove, neka zajednicka akcija drustava i pojedinaca za dobrobit ziv u Rakovici ili nesto cetvrto ? Vidim da je tema i na drugim forumima, ali ne stizem sve da pogledam.

Sa facebook-a:

Serbiandogwhisperer Dejan

Molim svih koji imaju volju da pomognu nasim mucenim dusama u rakovici !!!

Skuplaju se sretstava za rakovici:
Cinije hrana deke cebeta itd.

Ko hoce da nam da nesto neka me pozove na 062/1070 677 da mu kazem gde da donese.

Sledece ko hoce da podje sa nama da pomogne u rakovici da im stavimo vode hranu da boksovi opremimo malo sa dekama i cebeta neka bude u ponedeljak u 9.00h izjutra na OMV benzinskoj pumpi na bulevaru kralja aleksandra, posle okretnice tramvaja kod ustanicke, znaci pravac kaludjerica....

Idemo zajedno u akciju za pse u rakovici!!!

Sto vise dodju sto vise mozemo da pomognemo...

Hvala i pozdrav svima Dejan

Nema nikakvih vesti sem da je ulaz volonterima zabranjen. Beogradska društva su reagovala svako na svoj način. Čini se da nismo našli zajednički jezik sa pojedincima. Sve je proisteklo iz (ne) organizacije ARC-a i brzoplete odluke nadležnih da u ovom momentu prihvati ponudu Nemaca koju nisu mogli a da ne prihvate, jer je to ipak velika i masovna akcija. Masovne sterilizacije imaju dosta protivnika kod nas. Već sam pisala o Vier Photenu koji je otišao odavde jer su podnošene prijave protiv njih i u jednom razgovoru dobila sam čvrsta uverenja da oni više nikada neće na sličan način pomoći Srbiji.
EURO P:A:S: je organizacija koja je u procesu registracije koji u Nemačkoj iziskuje vreme, ali to ne znači da im nije odobren rad a budući da je njen budući rad zasnovan na pomoći životinjama Srbije, upoznaćemo ih i vreme će pokazati da li su pozitivni ili ne. ETN je velika organizacija sa brojnim projektima i njihov dolazak ovde trebao je maksimalno da se iskoristi da se pokažemo u dobrom svetlu. Koliko smo uspeli u tome, saznaćemo. Za njihov dolazak najzaslužnija je gospođa Rita Lusman iza koje stoji porpiličan broj akcija pomoći. Između ostalog to je i otvaranje Centra za mešance.
Da li će se i kada stanje u azilu popraviti i to ćemo tek videti. Moram da kažem da se sve ovo oko azila pretvara u cirkus. Zamislite Dejana sa konvojem automobila i desetinom ljudi sa sve tjebitjima i starima kaputima kako stoje ispred ulaza!?
Zašto je otkazao? Ima toliko azila u Beogradu kojima je pomoć preko potrebna! Zar mora da bude baš Rakovica?

Sto puta sam rekao državnom azilu se ne pomaže materijalno pogotovo ne najmodernijem. Ovde se ne zna ko je ludji da li ovi što tamo rade ili ovi što su uvrteli u glavu da treba da se skuplja milostinja.

Ako želite da pomognete azilu u rakovici pritisnite ih kritikom.
Ako želite da pomognete nekom free azilu pošaljite ta ćebad tamo.

Najmoderniji azil ne zasniva ni svoj rad na volonterima, vec na zaposlenima, a akcija se dobro promisli i isplanira pre nego sto otpocne. Ovde ne da nije bilo dobre volje da se akcija prekine kad su uoceni problemi, vec je akcija nastavljena i nakon najavljenog roka, ukoliko je verovati onome sto je pisalo u najavi sterilizacije na sajtu Pet centra koji je bio i jedan od pokrovitelja.

Sve u vezi otkazanog skupa morate da pitate onog ko ga je organizovao a njegov telefon je u tekstu.

A sto se tice EuroPAS-a, on nije registrovan. To sto je u postupku registracije gotovo godinu dana ne znaci da ce registraciju i dobiti. Bilo bi zanimljivo cuti od Republicke veterinarske inspekcije i Veterinarske komore sta misle o tome da li EuroPAS sa ovakvim statusom moze kod nas legalno da radi.

Ne ulazeci u strucnost stranih veterinara kad je sam cin sterilizacije u pitanju, moram da primetim da je postoperativni tok, sudeci po fotografijama i izjavama svedoka, bio potpuno neprihvatljiv. Po meni, na sterilizaciju uz takve postoperativne uslove ni jedan ozbiljan veterinar ne bi smeo da pristane. A ako misle da su postoperativni uslovi u Rakovici bili prihvatljivi, molim ih da fotografije volontera postave kao svoju reklamu ispred
svojih privatnih ordinacija ili na svoje sajtove.

Kad vec pominjes napade pasa, juce ili danas je moju snaju napao i propisno ugrizao za nogu (bez povoda) pas iz komsiluka.

Mislite da je lutalica u pitanju ? Jok, brate. Vlasnicki, na povodcu koji je sam vlasnik drzao.

Toliko o napadima lutalica, o kojima se najcesce pise.

A mene neki isprozivase zbog direktnih pitanja o azilu, opet se ponavljam... Interesantno, ali i prilicno jasno...:aha:. Zali Boze pasa u celoj prici...

Ne kapiram kakve veze ima to, tvoja direktna pitanja o azilu, sa desavanjima oko istog. Ima o azilu na vise mesta. Izmedju ostalog i na nasem sajtu

www.feniks.org.rs

mislila sam da napravim neku najavu za sajt, ali ... , nebitno je, bavimo se azilom.

Veza: Kad sam postavljala direktna i javna pitanja o azilu, sumnjajuci da nesto nije u redu u celoj prici, neki su to dozivljavali kao potez koji treba ucutkati ili o tome pricati tako da drugi ne vide/ne cuju. Ne zelim da pominjem imena tih nekih.

Rezime: Bila sam u pravu da u celoj stvari oko otvaranja azila u Rakovici nesto ne stima. Pokazalo se da je tako i culo se/videlo sta ne valja.

Mislim da je dovoljno receno za shvatiti poentu gornjeg citata.

Veza: Kad sam postavljala direktna i javna pitanja o azilu, sumnjajuci da nesto nije u redu u celoj prici, neki su to dozivljavali kao potez koji treba ucutkati ili o tome pricati tako da drugi ne vide/ne cuju. Ne zelim da pominjem imena tih nekih.

Rezime: Bila sam u pravu da u celoj stvari oko otvaranja azila u Rakovici nesto ne stima. Pokazalo se da je tako i culo se/videlo sta ne valja.

Mislim da je dovoljno receno za shvatiti poentu gornjeg citata.

Sorry, nisam shvatila da si ta pitanja postavljala zato sto si sumnjala da nesto nije u redu, to ni jednog trenutka nisi rekla. Ja sam mislila, a i sada to mislim, da je nebitno koliko se neki rok gradnje probije, samo neka bude u redu to sto se gradi. Ako se rok predje ne mora da znaci da objekat ne valja. Ovde to nije bio slucaj. Bez obzira sto se gradnja otegla nije se uradilo kako treba. Zasto je odluceno da se ipak pocne sa radom? Znamo. Da li je to vredelo blama i losih uslova za zivotinje - nije. Neka je na cast onima koji su to podrzali. Nadlezni ne moraju, po definiciji, da vole zivotinje i od njih se moze ocekivati tako nesto. Organizacije za zastitu zivotinja, po definiciji, treba da su na strani zivotinja. One koje su ucestvovale u akciji sterilizacije zbog koje je Rakovica naprecac otvorena, ocito nisu.

@ Marsupilami - Nisam pricala detaljnije da ne panicim i, mozda, ne budem nekorektna prema nekom, ali sam zamoljena da ne postavljam pitanja javno. Sve je ok kad smo se razumele :).

Naravno da pomeranje roka ne mora da znaci i los rad ili uslove u azilu. Koliko puta se i meni ispomeraju planovi, a nisam lose radila ni uradila. Tako se desava :). Nazalost, ovde nije ispalo dobro za zivotinje.

Ovo je link za zanimljive sajtove (za "reklamiranje"), pa ti vidi da li ti odgovara:
http://forum.krstarica.com/forumdisplay.php?f=105

Poslednja izmena:
Sa facebook-a:

Serbiandogwhisperer Dejan

Molim svih koji imaju volju da pomognu nasim mucenim dusama u rakovici !!!

Skuplaju se sretstava za rakovici:
Cinije hrana deke cebeta itd.

Ko hoce da nam da nesto neka me pozove na 062/1070 677 da mu kazem gde da donese.

Sledece ko hoce da podje sa nama da pomogne u rakovici da im stavimo vode hranu da boksovi opremimo malo sa dekama i cebeta neka bude u ponedeljak u 9.00h izjutra na OMV benzinskoj pumpi na bulevaru kralja aleksandra, posle okretnice tramvaja kod ustanicke, znaci pravac kaludjerica....

Idemo zajedno u akciju za pse u rakovici!!!

Sto vise dodju sto vise mozemo da pomognemo...

Hvala i pozdrav svima Dejan

sigurna si da je ovo originalni tekst? deluje polupismeno pa mi je to cudno.

Back