Azilanti

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jedan migrant iz Somalije stiže u Berlin te zaustavlja prvog
na koga naiđe i veli:
» Hvala tebi Mr. Germany, ti mene ostavio ovdje, dao mene stan,
novac i hrana,
besplatno doktor, škola i ne porez. «
Drugi kaže: » Ja ne Nemec, ja Irak. «
Naš ide dalje. Zaustavlja sledećeg i grli ga te kaže: » Hvala divna Njemačka. «
Taj ga odgurne i veli: » Ti grešiš, ja Afgan. «
Naš sretnik ide dalje i sretne trećeg. Taj već unaprijed kaže:
» Na žalost nije sigurno da ću razumjeti što kažete.
Ja sam iz Pakistana, nisam Njemac. «
Naš najzad vidi jednu ljubaznu gospođu i pita: » Vi Njemac ? «
» No, I am from India. «
» A gdje su Njemci? « pita naš migrant.
Gospođa pogleda svoj sat i veli:
» Svi su na poslu. «

:mrgreen:

Jedan migrant iz Somalije stiže u Berlin te zaustavlja prvog
na koga naiđe i veli:
» Hvala tebi Mr. Germany, ti mene ostavio ovdje, dao mene stan,
novac i hrana,
besplatno doktor, škola i ne porez. «
Drugi kaže: » Ja ne Nemec, ja Irak. «
Naš ide dalje. Zaustavlja sledećeg i grli ga te kaže: » Hvala divna Njemačka. «
Taj ga odgurne i veli: » Ti grešiš, ja Afgan. «
Naš sretnik ide dalje i sretne trećeg. Taj već unaprijed kaže:
» Na žalost nije sigurno da ću razumjeti što kažete.
Ja sam iz Pakistana, nisam Njemac. «
Naš najzad vidi jednu ljubaznu gospođu i pita: » Vi Njemac ? «
» No, I am from India. «
» A gdje su Njemci? « pita naš migrant.
Gospođa pogleda svoj sat i veli:
» Svi su na poslu. «

:mrgreen:

Ili na poslu a uskoro ih
nece vise biti

MJK

Prvi dan škole, Zagreb (Hrvatistan), godine 2017...
Učitelj provjerava prisutnost učenika:
"Mustafa al Eih Zeri?" -"Ovdje."
"Achmed El Kabul?" -"Ovdje."
"Fatima Bin Pardin? " -" Ovdje."
"Ali Abdul Olmi?" -" Ovdje."
"Mohammed Bin Kadir?" -" Ovdje."
" Sar Abla Zic?" -Tišina u razredu.
"Sar Abla Zic?" -Tišina se nastavlja, svi se ogledaju po razredu.
Učitelj ponovi pitanje: "Sar Abla Zic?" Curica u drugom redu se javi: "Oprostite, učitelju, mislim da sam to ja, ali čita se Sara Blažić"
:lol:

Interventna ide skidati žicu na granicu sa Slovenijom

- - - - - - - - - -

16.20 - Problem je što tok rijeke Sutle ne prati granicu Hrvatske i Slovenije, pa je žičana ograda na nekoliko kritičnih točaka postavljena tako da ulazi u hrvatski teritorij. Slovenci ne žele popustiti i pomaknuti ogradu, Hrvati ne žele da žica ulazi u naš teritorij. Situacija je prilično napeta...

Slovenija je najavila da će početi podizati žičanu ogradu na granici s Hrvatskom kako bi spriječila nekontroliran priljev izbjeglica. Gradnja ograde trebala je početi rano jutros kod Brežica i na području Zavrča, ali to se još uvijek nije dogodilo, javlja HRT. Na granici je sa slovenske strane desetak novinarskih ekipa koje očekuju početak gradnje ograde svaki tren.

opet se vole hrvati svadjati oko granice... sta ovima nije jasno....

Pa povredili ste granicni prostor iako je Cerar rekao da nece, najlakse je bilo staviti zicu ravno i ajmo djaci, jbga ne ide to tako no nemate se sta brinuti, da drzave na ovim jadnim balkanskim prostorima imaju i malo karaktera, odma bi se diglo sve sta hoda, vojska, policija itd i dala jasna poruka da se ne moze tako raditi, no nista od toga, Hrv interventna policija stoji tamo kako kakve ******

Pa povredili ste granicni prostor iako je Cerar rekao da nece, najlakse je bilo staviti zicu ravno i ajmo djaci, jbga ne ide to tako no nemate se sta brinuti, da drzave na ovim jadnim balkanskim prostorima imaju i malo karaktera, odma bi se diglo sve sta hoda, vojska, policija itd i dala jasna poruka da se ne moze tako raditi, no nista od toga, Hrv interventna policija stoji tamo kako kakve ******

da se n emoze raditi sta??

da se n emoze raditi sta??

Povrediti granicni prostor?

Mislim ti i takvi kao ti ste bas smesni ljudi, uopste niste za raspravu, eno citam sad neke portale, javljaju se i Slovenci i niko ne porice da ste ogradu stavili i na prostor Hrvatske, imaju opravdanja, to da, ali niko to ne porice, i onda se nadjes ti, kojem nije jasno sta se desilo i da ste povredili granicni prostor. Stvarno svasta majka rodi

Podsjetimo, hrvatski ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić smatra da je podizanje žice na slovenskoj granici prema Hrvatskoj bacanje novca i da bi učinkovitije bilo ispunjavati dogovorene obveze

Tacno tako. Umesto razvlacenja zice cime se zaostravaju odnosi, strada divljac i trose velike svote novca, treba pustiti izbeglice da prodju. Na to obavezuje medjunarodno pravo.

Evropska populacija pokazuje da je zatvoreno drustvo, podhitno se moraju ukljuciti socioloske institucije i izneti plan i program kako stati na put sve otvorenijim strahovima koji mogu uzrokovati dalekosezne posledice sto se nazalost i desava, za sada samo na lokalnom nivou, ali ksenofobija preti i sukobima sirih razmera unutar clanica, to vidimo na primeru balkanskih drustava (Madjarska, Hrvatska, Slovenija).

16.20 - Problem je što tok rijeke Sutle ne prati granicu Hrvatske i Slovenije, pa je žičana ograda na nekoliko kritičnih točaka postavljena tako da ulazi u hrvatski teritorij. Slovenci ne žele popustiti i pomaknuti ogradu, Hrvati ne žele da žica ulazi u naš teritorij. Situacija je prilično napeta...

:hahaha::hahaha::hahaha:

Tacno tako. Umesto razvlacenja zice cime se zaostravaju odnosi, strada divljac i trose velike svote novca, treba pustiti izbeglice da prodju. Na to obavezuje medjunarodno pravo.

Evropska populacija pokazuje da je zatvoreno drustvo, podhitno se moraju ukljuciti socioloske institucije i izneti plan i program kako stati na put sve otvorenijim strahovima koji mogu uzrokovati dalekosezne posledice sto se nazalost i desava, za sada samo na lokalnom nivou, ali ksenofobija preti i sukobima sirih razmera unutar clanica, to vidimo na primeru balkanskih drustava (Madjarska, Hrvatska, Slovenija).

Kamaele, ti li si?

U principu da, u pravu si..samo...treba to neko javiti Nemcima i Austrijancima.

Ja Sloveniju uopste ne krivim, jesu Austrijanci smanjili kvote? Jesu. Nemacka ne sme otvoreno kazati dosta je, pa drugi to za nju odradjuju, i sta ce sad Slovenci, da im dnevno ulaze nekoliko hiljada migranata? Ko ce to hraniti? I onda evo ti svega, palit ce se kampovi, moze doci i do necega puno goreg.

Dakle, obrati se najpre Nemcima jer ovo je sve njihovo maslo

- - - - - - - - - -

:hahaha::hahaha::hahaha:

Beda. Slovenci ko slovenci, i majku bi prodali za komad tudje zemlje, a Hrvati su sad ispali ******, trebala je vojska i policija odma nadgledati sta Slovenci rade, sad ce biti to jako tesko, eno ih ko neki pokisli macici stoji interventna tamo i gleda...a jbte

- - - - - - - - - -

>> NOVO 16:59 Kod graničnog prijelaza Harmica i dalje je na snazi status quo. Slovenska delegacija, dvije osobe u pratnji pet maskiranih specijalaca, došla je do polovice mosta, na kojoj ih je dočekao načelnik zagrebačke policije Goran Burušić, u pratnji dvoje suradnika u civilu. Pozvali su ga na razgovor u službene prostorije, no Burušić je to odbio, uz napomenu da bi mu bilo draže da to riješe na samom mostu. Odmah je prešao na stvar i kazao slovenskoj strani da oni znaju kako su ogradu digli na hrvatskom teritoriju. Slovenski mu je kolega na to predložio da se situacija riješi na višoj razini.

Burušić je na sve rekao kako će o situaciji izvijestiti svog glavnog ravnatelja policije te će mu prenijeti slovensku ideju.

Slovenac je u konačnici zaključio da ako na višoj razini dođe do dogovora, ograda će odmah biti uklonjena. U međuvremenu, žica stoji netaknuta, a slovenski su specijalci sa svoje strane mosta rastjerali okupljene novinare.

16:44 Na Harmici su se upravo rukovali jedan hrvatski i slovenski policajac. Hrvatski je uniformirani policajac otišao zapovjedniku slovenskih specijalaca, rekao mu da su oni pregradili dio hrvatskog teritorija, na što mu je slovenski kolega rekao da se vrati na sredinu mosta jer da uskoro stiže 'slovenski predstavnik'.

U međuvremenu je na mjesto događaja stigao načelnik zagrebačke policije Goran Burušić, koji očekuje spomenutog slovenskog predstavnika kako bi mu uputio službeni protest zbog novonastale situacije.

Beda. Slovenci ko slovenci, i majku bi prodali za komad tudje zemlje, a Hrvati su sad ispali ******, trebala je vojska i policija odma nadgledati sta Slovenci rade, sad ce biti to jako tesko, eno ih ko neki pokisli macici stoji interventna tamo i gleda...a jbte

Tu je najmanji problem ta žica. :lol:
Al ovo je najjače, došli domoljubi na granicu i gledaju šta rade Slovenci. :rotf:

nek se jos gledaju preko zice...pa kad tamo nastane cep od jedno 30-40.000 muslimanskih migranata - onda nek vide sta ce...
i kad se razmile po lokalnih hrvackim i slovenackim pogranicnim naseljima...kad krenu da obavljaju nuzdu gde god stignu, pa da pljackaju po radnjama i prodavnicama jos i da krenu da pale i siluju...samo se vi zezajte...saljite to brze bolje u Nemacku...

Poslednja izmena:
E Srbi su sigurno. :ok:
Pa šta će? Ti bi izgleda voleo da malo pripucaju? :think:

Ti ne znas ima li tamo Srba.

Ne bi da pripucaju, isto bi mislio da je situacija obratna, i da je Srbija u ovome, pokazati mudha bre, radi se o tvome teritoriju, tvojoj zemlji, kontas...tu treba pokazati odlucnost i bez kompromisa braniti pa makar i milimetar svoje zemlje

Stvar principa

Povrediti granicni prostor?

Mislim ti i takvi kao ti ste bas smesni ljudi, uopste niste za raspravu, eno citam sad neke portale, javljaju se i Slovenci i niko ne porice da ste ogradu stavili i na prostor Hrvatske, imaju opravdanja, to da, ali niko to ne porice, i onda se nadjes ti, kojem nije jasno sta se desilo i da ste povredili granicni prostor. Stvarno svasta majka rodi

A migranti mogu? Njima je dozvoljeno? Avganistanci, pakistanci, sirijci..80% su mladi muškarci i prolazi ih na hiljade dnevno.,,preko te iste granice.

Ako se priča o nepovredivosti granica onda to treba da važi za sve. Izuzetak bi mogle biti izbeglice iz susednih zemalja kojima preti neposredna životna opasnost, ali sada takvih nema.

Ok, ako Hrv bude gradila ogradu, i slucajno joj se omakne prema Srbiji malo...onda nemoj doci ovde kmecati o tome.

Ponavljam, zamena teza, svi smo mi Nemacki pijuni i ne moze se nista uraditi, problem nije ni u Hrv, ni u Srb ni u Sloveniji...ali to ne znaci da se sada moze svima pustati da rade sta zele, ako je tako onda ajmo malo praviti dernek na srpskoj granici, sta ima veze, ionako Migranti rade sta zele, pa mozemo svi

Slazes se?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back