Azilanti

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izvini al moram da te pital jesi li ti normalna?
U Srbiji da se naseli pola miliona arapa i paštuna, osnuju "enklavu".... Potegli iz Azije da dođu u ekonomski raj zvani Srbija!!?? E svašta..

Kad ih Nemacka odbije za azil, a odbice ih sigurno, reci mi gde ce da ih deportuju, da nece mozda u Siriju ili Irak da ih vrate. O cemu pricate ljudi, pa Angela je pred kamerama i milionima gledalaca rekla palestinskoj uplakanoj devojcici da njeni roditelji i ona nece dobiti azil i da ne mogu ostati u Nemackoj, sto mislite da ce je ovi migranti mnogo vise tangirati.

Svaka cast Merkelovoj na tom potezu, ona zna sta je njen osnovni posao i odgovornost.

Dakle , gde ce sa njima i koliko ce trebati vremena da Srbiju proglase za alternativu za smestaj "na neko vreme". Samo vi zivite u ubedjenju da je ovo slucajnost i sticaj okolnosti.

da ih ostane i 50 hiljada za par godina ce ih biti milion, jer se mnoze ko misevi. njima nije bitno u kakvim uslovima im zive deca, jer zensku i onako udaju pre punoletstva da bi sa prvom menstruacijom pocela da radja, a musku treniraju za vojsku. oni mogu da zive bilo kako, to je takav mentalitet.

- - - - - - - - - -

ja i dalje ne verujem da neko veruje da su oni samo u prolazu. :confused:

Neka bude da je moja teorija pogresna, neka bude da si se rodila u Sumadiji sve sa tom ijekavicom, neka bude da ti ovde leze kosti predaka 10 generacija unazad. Sve to ne menja poentu da ti niko ne daje pravo da se ponasas tako komotno i da ovu zemlju nudis ko zna kome da se ovde naseli.

Nismo ni ti ni ja ovo parce Balkana dobili na lutriji pa da imamo pravo da ga shebavamo kako nam se cefne. Trebali bi nesto deci da ostavimo, pozeljno bi bilo u boljem stanju od onog u kome smo ga nasledili od oceva mada je vec ocigledno da to nece biti moguce. U tom smislu ne vidim kako bi ova zemlja procvetala sa pola miliona migranata iz pustinje, pa te najlnubaznije molim da kontrolises svoju retoriku i da ne skaces ljudima po zivcima sa svojim mondijalisticko multi kulturalnim proseravanjjma. Dovoljno sam sveta obisao i dovoljno iskustva imam da znam da iz ovoga dobro za Srbiju nece izaci pa te molim, jos jednom, da prestanes sa ovom iritirajucom propagandom.

trebalo bi, ali to sigurno necemo postici ksenofobicnim kevtanjem po forumima

nego, jel imas ti neki konkretan odgovor na gore postavljeno pitanje
evo, ponovicu - sta da bastine potomci ljudi kojima se ovoliko tresu gatje na svaki shushanj?
za takav je mentalni sklop svaka bitka unaprijed izgubljena
i ne skachem ti ja po zivcima vec spoznaja da to jest tako

ti ljudi prolaze ovuda
mahom su zrtve
prakticno duhovi bozica proslih gospodje evropske zajednice
idu da im pokucaju na vrata i pitaju zasto
idu da im pokazu da postoje - i treba da ih gledaju svaki dan svjesni sta su im uradili
i da su i oni gradjani planete
u tome su neuporedivo hrabriji od nas
ili vi stvarno mislite da su francuzi primili onolike imigrante zato sto su dobri, kao i englezi...
ne, primili su ih mahom iz zemalja koje su dugo eksploatirali, zato sto su morali, a ne zato sto su htjeli

kad treba kukat nad situacijom na bliskom istoku, zlochinima nato, eu, usa...najglasniji ste
braca su vam palestinci, libijci, sirijci...
no, kad ti ljudi prestanu biti slika na ekranu i postanu stvarni
onda su islamisti, teroristi, garavi, prljavi...i sta sve ne...
kad to sve uzmem u obzir
vishe se i ne chudim sto nam je ovako dobro

- - - - - - - - - -

Ne znam zašto ih pominješ onda?
Primetio sam ( nevezano za ove migrante) da Srbi s KiM i iz Hrvatske imaju veoma ambivalentan odnos prema matici, Beogradu posebno.

a nisi primjetio odnos koji matica ima prema tim Srbima
vjerojatno zato sto iz pelena i nije neki pogled

Јбг, дошло време да се и Београђани исељавају због "притисак", саће и по Београду да крену табле Кућа на продају...

Nema, gotovo. Liberali pretisli, oće kuće ko da je Sijetl a ne balkanska vukojebina.

- - - - - - - - - -

Primetio sam da je srblje u to vreme kupovalo benzin na dva litra a tamo se prodavale cisterne, hrvatima.

da ih ostane i 50 hiljada za par godina ce ih biti milion, jer se mnoze ko misevi. njima nije bitno u kakvim uslovima im zive deca, jer zensku i onako udaju pre punoletstva da bi sa prvom menstruacijom pocela da radja, a musku treniraju za vojsku. oni mogu da zive bilo kako, to je takav mentalitet.

- - - - - - - - - -

А код нас баба девојке од по 40 се културно уздижу по позориштима, шетају кучиће и брину о њима као да су им деца, мушки циркају пиво, е па бато ми смо изгледа своје одциркали...

- - - - - - - - - -

Oslobodi se predrasuda

А код нас баба девојке од по 40 се културно уздижу по позориштима, шетају кучиће и брину о њима као да су им деца, мушки циркају пиво, е па бато ми смо изгледа своје одциркали...

jel moze kod tebe neka rasprave bez kucica, kuceta ti i maceta...:lol:

- - - - - - - - - -

Oslobodi se predrasuda

to bi mozda i moglo
kad ne bi bilo likova poput tebe da potpiruju te predrasude

trebalo bi, ali to sigurno necemo postici ksenofobicnim kevtanjem po forumima

nego, jel imas ti neki konkretan odgovor na gore postavljeno pitanje
evo, ponovicu - sta da bastine potomci ljudi kojima se ovoliko tresu gatje na svaki shushanj?
za takav je mentalni sklop svaka bitka unaprijed izgubljena
i ne skachem ti ja po zivcima vec spoznaja da to jest tako

ti ljudi prolaze ovuda
mahom su zrtve
prakticno duhovi bozica proslih gospodje evropske zajednice
idu da im pokucaju na vrata i pitaju zasto
idu da im pokazu da postoje - i treba da ih gledaju svaki dan svjesni sta su im uradili
i da su i oni gradjani planete
u tome su neuporedivo hrabriji od nas
ili vi stvarno mislite da su francuzi primili onolike imigrante zato sto su dobri, kao i englezi...
ne, primili su ih mahom iz zemalja koje su dugo eksploatirali, zato sto su morali, a ne zato sto su htjeli

kad treba kukat nad situacijom na bliskom istoku, zlochinima nato, eu, usa...najglasniji ste
braca su vam palestinci, libijci, sirijci...
no, kad ti ljudi prestanu biti slika na ekranu i postanu stvarni
onda su islamisti, teroristi, garavi, prljavi...i sta sve ne...
kad to sve uzmem u obzir
vishe se i ne chudim sto nam je ovako dobro

- - - - - - - - - -

Lepo je sto nam drzis lekcije, verovatno smo to zasluzili.
Kad pogledam kakve nam pridike i kritike ti serviras kao nasa koja si dosla u ovu zemlju, mogu samo da zamislim kako ce ovi migranti da budu blagonakloni za koju godinu.

Sto se tice gaca koje se tresu, neka ti bude, neka bude da smo mi plasljivi a ti hrabra kao vuk, ne znam samo sto pobeze onda i ostavi kucu na izvolte nekima koji se samo za nijansu drugacije krste.

Muka mi je vise da ponavljam kao Svaba tralala, cinjenicu da ova reka migranata ne moze i nece dobiti azil u Nemackoj jer to nece biti ni teorijski ni prakticno moguce. Kad ih budu vracali nekako mi se cini da ce Bugari sa svojim rigidnim stavom i vojskom na granici biti u boljoj situaciji od nas i nase tople dobrodoslice.

Lepo je sto nam drzis lekcije, verovatno smo to zasluzili.
Kad pogledam kakve nam pridike i kritike ti serviras kao nasa koja si dosla u ovu zemlju, mogu samo da zamislim kako ce ovi migranti da budu blagonakloni za koju godinu.

Sto se tice gaca koje se tresu, neka ti bude, neka bude da smo mi plasljivi a ti hrabra kao vuk, ne znam samo sto pobeze onda i ostavi kucu na izvolte nekima koji se samo za nijansu drugacije krste.

Muka mi je vise da ponavljam kao Svaba tralala, cinjenicu da ova reka migranata ne moze i nece dobiti azil u Nemackoj jer to nece biti ni teorijski ni prakticno moguce. Kad ih budu vracali nekako mi se cini da ce Bugari sa svojim rigidnim stavom i vojskom na granici biti u boljoj situaciji od nas i nase tople dobrodoslice.

ne znash, o tome se i radi
al te to ne prijechi da pravish konstrukcije
vjerojatno zato sto je chardak ni na nebu ni na zemlji tako neodoljivo lako zidati

inache, forumske rasprave ne bi trebalo da su razmjena rafala
vec rasprave
nije cilj igre da jedni druge ubijemo, pa ni u pojam
vec valjda da izibistrimo to nesto o cemu vec raspravljamo
meni se dogadjalo i dogadjace mi se da me neki sugovornik uvjeri argumentima u ono sto zastupa
ne mislim da je to loshe, naprotiv
ali ne mislim ni da si ti taj sugovornik
prosto, red pljuvanja pa red zapomaganja nije nesto s cim se uspijevam identificirati

sto se teme tiche - sta mislis sta ce se desiti cim se vrijeme promijeni?
jesi bio nekad na otvorenom moru zimi ili po ozbiljnom nevremenu
nije nimalo zabavno
odjednom postanesh svjestan da si mrav zapravo
ovi ljudi koriste posljednje trzaje ljeta i jesen da stignu sto dalje
koliko ce ih zemlje eu primiti nisu ni one same nachisto
ali broj nece biti toliko mali da mi moramo bit u ovolikoj panici

Germany remains the top destination for refugees in Europe, receiving 43 percent of all asylum applications in the 28-nation European Union, he said, adding that Europe has to come up with a better way to share the burden.

"Germany cannot take 40 percent of all of the asylum seekers forever," he said.

The minister said temporary housing was in short supply but officials were working to resolve that. Germany has room for 45,000 people in temporary facilities but estimates it needs up to 150,000 places.

'Likely unsustainable'

De Maiziere said government agencies had received "massive increases" in personnel to speed up the process of applying for asylum. Through July, Germany received 218,221 asylum applications, an increase of nearly 125 percent compared to the same period last year.

Germany is also looking at differentiating between refugees from war-torn countries like Syria, Iraq or Afghanistan, and the roughly 40 percent of asylum applicants who come from the Balkan nations.

In Geneva, the UN refugee chief, Antonio Guterres, told the AP news agency that Germany's giant role in taking in migrants was "very probably unsustainable" and called for a broader response from the European Union. He said the situation pointed to "obvious dysfunction of the European asylum system".

Guterres cautioned that other EU nations should not read the "generous" effort by Germany as a chance "to wash their hands and think, well, they are going to Germany - we don't need to worry."

http://www.aljazeera.com/news/2015/08/germany-expects-800000-migrants-year-150819190856500.html

http://www.ibtimes.co.uk/under-pressure-germany-orders-uk-take-its-fair-share-migrants-1516669

Poslednja izmena:

- - - - - - - - - -

Evo počeli su već da se razmožavaju, gledam na tv-u. Neke su se kod nas već porodile, neke su u Srbiji do zuba trudne, neke će tek biti. Srpski natalitet več prestižu što i nije teško čak i da se ne razmnožavaju ko na traci.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back