Avionska karta za pse

Manga Hilux

Legenda
Moderator
Poruka
71.425

Avionska karta za pse u jednom pravcu košta kao suvo zlato: Niko nije verovao da je moguće, a sad naplaćuju više nego za ljude​

Psi će uskoro moći da iskuse sopstveni let prvom klasom, pokretanjem prve čarter kompanije na svetu koja je posebno dizajnirana za čovekovog najboljeg prijatelja. BARK, kompanija koja proizvodi igračke za pse, udružila se sa čarter servisom za mlazne avione kako bi rešila izazove putovanja na velike udaljenosti sa psima, navodi se u saopštenju za štampu.

izvor Blic


.
FOTO: NEW AFRICA / SHUTTERSTOCK, VLADISLAV GUDOVSKIY / ALAMY / PROFIMEDIA / RINGIER
.

BARK Air, kako ga kompanija naziva, nudi „iskustvo 'bele rukavice' tipično za putovanje prvom klasom i preusmerio je sav taj luksuz na pse“.
Vožnja pasa u avionu je obično stresan poduhvat jer različite aviokompanije imaju različite politike putovanja kućnih ljubimaca. Na primer, Amerikan Erlajns dozvoljava da mali psi u nosaču budu smešteni ispod sedišta ispred svojih vlasnika, ali veći psi se stavljaju u tovarni prostor, što se pokazalo kao stresno za ljubimca.
- Uzbuđeni smo što koristimo sve ono što smo tokom godina naučili kako bismo stvorili iskustvo gde su psi zaista na prvom mestu - rekao je Met Miker, suosnivač i Glavni izvršni direktor u BARKu.
Međutim, budući korisnici ove usluge moraće da plate veliku sumu da bi njihovi ljubimci mogli da uživaju u avionskom prevozu. Za sada, karta za samo jednog psa i čoveka koštaće najmanje 6.000 dolara u jednom pravcu, prenosi JuEsEj Tudej ( USA Today).
Prvi letovi kompanije BARK Er poleteće 23. maja, a za sada su dostupne samo dve linije i obe kreću sa aerodroma okruga Vestčester u Njujorku. Od Njujorka do londonskog aerodroma Stansted karta će koštati 8.000 dolara u jednom pravcu, a do aerodroma Van Najs u Los Anđelesu 6.000 dolara. Karte za letove su puštene u prodaju 11. aprila.


BARK Er navodi da je njihov fokus na tome da svaki ljubimac dobije VIP tretman. Putnici BARK Er mogu preskočiti TSA kontrolne punktove i umesto toga imati jednostavan proces prijave gde mogu da upoznaju druge pse na letu, a ljudima koji putuju sa njima se služi obrok koji pripremaju kuvari na licu mesta.
Svaki let će biti podvrgnut pripremama za let „Psi lete prvi“, što uključuje „smirujuće feromone, muziku i boje koje štenci preferiraju“. Da bi iskustvo letenja učinili lakšim i prijatnijim, psi imaju pristup raznim pomagalima kao što su umirujuće poslastice, štitnici za uši koji smanjuju buku i umirujuće jakne.
Tokom poletanja i sletanja, psi dobijaju napitak po svom izboru kako bi pomogli njihovim ušima da se prilagode pritisku u kabini. Naravno, na letu će biti dosta poslastica.
izvor USA Today

https://www.blic.rs/biznis/after-ho...ao-suvo-zlato-niko-nije-verovao-da-je/mn9jgrz
 
Poslednja izmena:
Наметање и уздизање паса насупрот људског односа је дубоко покварена и болесна антихумана агенда.
Jeste. To su neke prethodne vrlo moćne civilizacije već radile sa mačkama... i sve do jedne su propale.
Preterivanje - u bilo čemu - uvek dovede do sloma onoga ko preteruje.
 

Back
Top