film je u najbolju ruku zanimljiv, na vizuelnom planu, i ipak nekako proleti tih 3 sata... inače priča, glumci (koji glumci?) i sve ostalo - ništa. genarlno nije moj žanr. i da ima mnogo nedoslednih i nekako previše naivnoih scena, al dobro to i jeste bajka u principu. naravno bioskop jedino. a i nad cime tacno mozes da se zamislis film je klasična box office razbibriga. i da stavrno 3d nije ništa spektakularan.

Poslednja izmena:
film je u najbolju ruku zanimljiv, na vizuelnom planu, i ipak nekako proleti tih 3 sata... inače priča, glumci (koji glumci?) i sve ostalo - ništa. genarlno nije moj žanr. i da ima mnogo nedoslednih i nekako previše naivnoih scena, al dobro to i jeste bajka u principu. naravno bioskop jedino. a i nad cime tacno mozes da se zamislis film je klasična box office razbibriga. i da stavrno 3d nije ništa spektakularan.

Video si negda bolji? :think:

ja kažem svoj doživljaj. nisam ni očekivao ne znam šta ali samo u retkim scenama dolazi baš do izražaja taj 3d efekat, većina filma mi je ko 2d... doduše možda i ja imam loše opažanje...

drugi 3d nisam ni gledao nit sam poredio s nekim drugim...

Pa dobro onda, imao si prevelika očekivanja. :mrgreen:

Takođe, treba naglasiti da treba znati kako gledati 3D. Nije to samo sjedni i stavi naočare na glavu. A i na kraju, 3D je kod (u prosjeku) 20% stanovništva loš, tj. tim ljudim jednostavno ne funkcioniše (od toga da se jedva zapaža do velikih mučnina za vrijeme posmatranja) i ništa ne mogu da urade s tim, nažalost.

A i na kraju, 3D je kod (u prosjeku) 20% stanovništva loš, tj. tim ljudim jednostavno ne funkcioniše (od toga da se jedva zapaža do velikih mučnina za vrijeme posmatranja) i ništa ne mogu da urade s tim, nažalost.
To su onih 20% koji imaju tu nesreću da sede u prvom redu... :mrgreen:

Efekti su mnogo dobri, deluje skroz realno, to jeste. Medjutim, sigurna sam u jedno-ne valja zasnivati film samo na efektima.
Za par godina ti efekti postaju normalna stvar i ceo film ispadne prosecan. Za 10 godina ti efekti izgledaju smesno.

Pazi jednu stvar svaka inovacija donosi revoluciju naravno da ni film ne moze da bude po strani naravno da ce se za deset godina kada *a ovo sada jeste revolucija) 3D postati standard. Naravno da ce tada nekome ko gleda istoriju ovo biti pocetak biti prekretnica i u tom pogledu ovo je nesto novo naravno da se efekti ne za deset vec samo za dve godine nece moci ni porediti sa ovim filmov bice najmanje 100 puta bolji ali ovo je pocetak i zato je senzacija i zato je nesto najbolje sto se tice gledanja filmova .

Ako bi smo tako posmatrali stvari onda bi smo rekli da je prvi film u boji bio cisto sranje jer za 10 godina to ce postati nesto svakodnevno ako idemo jos ranije prvi film uopste je bio sranje jer eto za 10 godina svi su poceli da prave takve filmove.
Ja ovo sto je on uradio cenim iz vise razloga iako sam naveo da radnja filma nije nesto do sada nije vidjeno ( npr. da je matrix radjen na ovakav nacin on bi bio nesto sto do sada nismo imali prilike da vidimo nesto sasvim novo( iako i taj Matrix zaprao u velikoj meri podseca na jedan francuski film zaboravio sam mu ime )).
Cenim i zbog toga sto je ne moguce doziveti ga na isti nacin u bioskopu i kod kuce i to mi je najveci njegov uspeh do sada sam imao priliku da vidimo nekoliko kopija ( pirata ovog filma ) i svu su odreda sranje i svako ko gleda avatara u kucnoj varijanti nikada nece shvatiti o cemu se ovde radi ( sa tehnoloskog stanovnista )
Mozda sam ja preostar ali meni je bioskop nesto uvek iznad kucne varijante !

Pa dobro onda, imao si prevelika očekivanja. :mrgreen:

Takođe, treba naglasiti da treba znati kako gledati 3D. Nije to samo sjedni i stavi naočare na glavu. A i na kraju, 3D je kod (u prosjeku) 20% stanovništva loš, tj. tim ljudim jednostavno ne funkcioniše (od toga da se jedva zapaža do velikih mučnina za vrijeme posmatranja) i ništa ne mogu da urade s tim, nažalost.

e ***, što nisu dalu uputstvo gratis :mrgreen:

I ja se pitam ako vam ne valja 3D a vi se brate vratite cajvecu i jebenom crno belom TV pa gledajte onda filmove u vjecito sivoj boji to je prejako!

u kom ste fazonu, ja samo rekoh da mi nije bila neka spektakularna razlika, a nisam je ni očekivao, gledao bih standardno film da nisu več svi termini bili samo 3d...

To su onih 20% koji imaju tu nesreću da sede u prvom redu... :mrgreen:

u prepunim srpskim (beogradskim) bioskopima

Poslednja izmena:
Odgledah ... sa ortacima zapucali za BG i odgledah smo ...
Svakako je vredelo ... poštovanje za Kamrona ne sećam se da sam video nešto ovakoinovativno na filmu od T-1000 u Terminatoru 2.

Pozitivno:
Animacija - ko se i najmanje razume u kompjutersku animaciju shvatiće koliko je ovo neverovatan film ... skidam kapu svim animatorima koji su radili na ovom projektu ...
Priča - Pljuvanje po kapitalizmu, očuvanje prirode... Go Green !

Negativno:
Priča - Tok priče i neke scene su teški kliše...
Concept Art - Mislima da su neka stvorenja mogla biti još jedinstvenija , konj, gušter, nosorog, vuk manje više viđeno ... jedino su leteći reptili inovacija ... i zamerka što su humanoidna bića previše humanoidna, i odskaču od biologije planeta (tri para ruku npr.)

Preporučujem svakome da odgleda :)
Film se mora odgledati u bioskopu...(sem ako ruski hakeri ne odrade neki 3D snimak :D )

Gledao sam i ja konacno spektakularni film koji nam je dosao kao poklon sa neba
i sve sto mogu reci nekome ko nije gledao film je:

Ako vam je do zabave i opustencije ukljucite filter za klisee i banalnosti i uzivajte u Avataru 3D.
A ako vam se gleda dobar film, pogledajte nesto drugo.

Back