2 sata odlicne bioskopske zabave (iskljucivo 3D). Gledati ovo u 2D verziji, a da imate vise od 10 godina nema smisla. Radnja i likovi su najobicniji moderan crtac za predskolski uzrast.

Gledao sam film 3D verziju i moj utisak je : FILIM JE ODLICAN ..... kolko god neki ljudi ovde na forumu osporavali cinjenicu da su preterali u 3D grafici po mom misljenju uopste nisu u pravu...... Radim na 3D programima poput Maye , 3Ds Max-a i ZBrush-a a ono sto uradili je neverovatno.. ..... Motion Capture sistem se definitivno poboljsao i stvarno mocap odela realisticno prikazuju ljudske pokrete... U nekim trenucima u filmu 3D momenti izgledaju potpuno isto kao pravi....
E sad malo mi je cudno jer vidim da je pleme Na'vi slicno rasi Night Elf-ova u WoW-u .... ne znam dal je to namerno al evo nekih istovetnosti : boja koze , visina ,telesna muskulata, zive u slicnim predelima ( sumi koja je slika i prilika sume Elf-ova u WoW-u )......
tolko od mene....

Dobar je film, radnja malo klasichno americhka u delovima. Ali ogroman je bio posao napisati i napraviti ga. Film je super u 3D ali mislim samo radjen za to pri pochetku. Akcija biva sve bolja ali malo preterana pri kraju po mom mishljenju.

Gledala sam film u 3D verziji, po mom misljenju, jedino tako i vredi odgledati ovaj film.Fantasticni efekti. Naravno, bez dileme, film zasluzuje Oskar, bar za to, efekte. Mada,iskreno,nisam tip gledaoca koji pada na to. Nije mi to dovoljno.
Film ima lepu poruku, ali verujem da ona ispari kad ljudi izadju iz bioskopa. Glorifikovanje Prirode, pokusaj vracanja njoj. Apel. Ali, mislim da je kasno za to, kao sto rece onaj u filmu: "Mi smo nasu Majku ubili".
U sustini, i pored dosta klishea, zabavan film,napravljen za kompletan bioskopski dozivljaj.
Ocena 7/10

Poslednja izmena:
Gledala sam film u 3D verziji, po mom misljenju, jedino tako i vredi odgledati ovaj film.Fantasticni efekti. Naravno, bez dileme, film zasluzuje Oskar, bar za to, efekte. Mada,iskreno,nisam tip gledaoca koji pada na to. Nije mi to dovoljno.
Film ima lepu poruku, ali verujem da ona ispari kad ljudi izadju iz bioskopa. Glorifikovanje Prirode, pokusaj vracanja njoj. Apel. Ali, mislim da je kasno za to, kao sto rece onaj u filmu: "Mi smo nasu Majku ubili".
U sustini, i pored dosta klishea, zabavan film,napravljen za kompletan bioskopski dozivljaj.
Ocena 7/10

Pa, kao što neko reče - u Ambisu Kameronovi vanzemaljci pokazuju 1980.-ih našem svijetu kako nije još uvijek kasno, kako još uvijek ima vremena. Sada, on upravo pokazuje ono što spominješ - malo je kasno za to. z:mrgreen: I zato je izmislio jednu vanzemaljsku rasu, polu-humanoidnu, da nas podsjeća na ljude (kakvi su mogli biti, da su samo drukčijim putem išli...).

Ljudi su se pozdravili sa Prirodom.
Mozda sam pesimista, ali ne vidim nacin na koji moze da se spasi, bar malo, situacija.
Sahranjena je i poslednja nada da ce se ljudi ikada dozvati zdravom razumu. Previse je kasno za globalno osvescivanje. A mozda i ne zasluzujemo bolje, i to porucuje film. Stvoreni smo da unistavamo.

Bio sam na premijeri filma sa drugom,i moram priznati da je film sasvim ok.Efekti su ocekivano savrseni,covek gotovo da moze da se izgubi medju njima.Film je prevazisao sva moja ocekivanja.Ja sam ocekivao revolucionarne efekte koje sam i dobio,ocekivao sam uzasnu prezvakanu pricu,dobio Odlicnu prezvakanu pricu,gluma je na nivou.Onda ni ova Sigurni Viver nije losa uopste iako je u godinama jos uvek je hot.Uglavnom sve je na nivou ili iznad nivoa mojih ocekivanja.Topla preporuka.E,sada bio je malo sut martinkom u zube kada su nam na izlazu iz objekta dali letak,NEPROPUSTITE OD SADA AVATAR I NA 3D,4D,5D,6D...FORMATIMA,NEPROPUSTITE OVO NEVEROVATNO ZIVOTNO ISKUSTVO PO ISTOJ CENI KOJU STE PLATILI SADA,mislim daj.Jedno je kada je neko bezobrazan,a drugo kada te neko otvoreno zajebava,al aj sada nije bitno.Uglavnom film je sasvim ok,mozda najbolji koji je izasao u decembru mesecu,i treba ga pogledati,striktno u drustvu,striktno 3d(posto sam cuo da je 3d sjajno ispao).Pa,vi uzivajte.IDITE ZBOG EFEKATA OSTANITE ZBOG CELOKUPNOG OSTVARENJAz:lol:

Jos od one ljigavstine zvane Titanik izbegavam J.Cameron-a onoliko.
Medjutim predrasude su cudo,one ti omogucavaju da se visestruko iznenadis .
Film odlican,2.40.h drzi paznju efekti prelepi(bajkoviti)prica tipicno americki nabudzena,kraj ocekivan ali ne i patetican.
Sve u svemu 8/10. :lol:

Jos od one ljigavstine zvane Titanik izbegavam J.Cameron-a onoliko.
Medjutim predrasude su cudo,one ti omogucavaju da se visestruko iznenadis .
Film odlican,2.40.h drzi paznju efekti prelepi(bajkoviti)prica tipicno americki nabudzena,kraj ocekivan ali ne i patetican.
Sve u svemu 8/10. :lol:

Pardon, ali šta ti to znači, ako mu je ovo prvi film poslije Titanika? Šta si to izbjegavao, ona tri dokumentarca? z:mrgreen:

Pardon, ali šta ti to znači, ako mu je ovo prvi film poslije Titanika? Šta si to izbjegavao, ona tri dokumentarca? z:mrgreen:

Pa verovatno je prvo gledao Titanik, a da nije pre toga odgledao sve njegove filmove koji su pre toga snimljeni, pa zato i kaze to...

Inace, da se vratim na temu, meni se Avatar uopste ne gleda, i ako bih ga gledala eventualno, to bi bilo u bioskopu, posto smatram da je film iskljucivo napravljen u cilju prikazivanja efekata, za kucno gledanje nije nikako....

Pa verovatno je prvo gledao Titanik, a da nije pre toga odgledao sve njegove filmove koji su pre toga snimljeni, pa zato i kaze to...

Inace, da se vratim na temu, meni se Avatar uopste ne gleda, i ako bih ga gledala eventualno, to bi bilo u bioskopu, posto smatram da je film iskljucivo napravljen u cilju prikazivanja efekata, za kucno gledanje nije nikako....

Onda znači da je gledao samo Titanik i ništa više, ako poslije nijedan nije gledao?

Pa, da, vjerovatno je tako. Možda jedino ako imate dobar kućni bioskop sa 3D kapacitetima. z;)

Izgleda da su vam izlapele oci od te silne 3 D tehnike...terapeut je zensko

P.S. i dalje ne znam zasto je Titanik patetika ...voleo bi da neko u kratkim crtama da size svog scenarija kako bi on voleo da predstavi tu tragediju a da ta prica drzi paznju 3 sata ...

edit.dobra prica mora da ima protagonistu i antagonistu...ne moze antagonista da bude santa leda a protagonista brodsko korito ...ne ide ...

ne drzi vodu ...haha

Poslednja izmena:

Back